EUROPA LEAGUE

Σαχτάρ-Σεβίλλη: το ματς που έμεινε στην ιστορία για τον Παλόπ!

Σαχτάρ-Σεβίλλη: το ματς που έμεινε στην ιστορία για τον Παλόπ!
USAGE GERMANY ONLY, VERWENDUNG NUR IN DEUTSCHLAND

H Σαχτάρ αντιμετωπίζει απόψε (28/4) την Σεβίλλη στον πρώτο ημιτελικό του Europa League και στο μυαλό όλων έρχονται θύμησες από τις επικές μάχες τους το 2007. Τότε που ο γκολκίπερ Αντρές Παλόπ "ντύθηκε" επιθετικός και χάρισε μία α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-η πρόκριση στους Σεβιγιάνους στο δρόμο προς το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο UEFA.

Σαχτάρ Ντόνετσκ και Σεβίλλη θα διεκδικήσουν μέσα σε (τουλάχιστον) 180 λεπτά την πρόκρισή τους στον φετινό τελικό του Europa League, με την πρώτη τους πάντως μάχη η οποία θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης (28/4) να γυρίζει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους εννέα χρόνια πίσω, σε ένα ματς που γράφτηκε ιστορία.

Συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου 2007, με τις δύο ομάδες να συγκρούονται στην Ουκρανία στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των "16" του Κυπέλλου UEFA, μετά το 2-2 στην πρώτη αναμέτρηση του "Σάντσεθ Πιθχουάν" και να προσφέρουν αμφότερες μία συγκλονιστική ποδοσφαιρική παράσταση με θριαμβευτές στο τέλος τους Ισπανούς με έναν εντελώς ανέλπιστο τρόπο και ήρωα...

Σαχτάρ-Σεβίλλη: το ματς που έμεινε στην ιστορία για τον Παλόπ!

Η Σαχτάρ του Μιρτσέα Λουτσέσκου προηγήθηκε 2-1 με γκολ του Ελάνο στο 83ο λεπτό (είχε προηγηθεί το 1-0 με ΓΚΟΛΑΡΑ του Ματούζαλεμ στο 49' και η ισοφάριση του Μαρέσκα στο 53') και έδειχνε πως κρατούσε σφιχτά στα χέρια της το εισιτήριο για τους "8" όμως στο φινάλε των καθυστερήσεων η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη απέδειξε πως είχε ψυχή και μέταλλο νικήτριας. Ο Ντάνι Άλβες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο γκολκίπερ Αντρές Παλόπ, που είχε αφήσει την εστία του για να προσθέσει ένα ακόμα ισπανικό κορμί στην ουκρανική περιοχή, "ξέρανε" τους γηπεδούχους αφού σκόραρε με κεφαλιά για να κάνει το 2-2 και να στείλει το ματς στην παράταση.

Εκεί, με ένα γκολ του Χαβιέρ Σεβαντόν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα της Ανδαλουσίας απέδρασε από την παγωμένη Ουκρανία με μία τρελή πρόκριση και δύο μήνες αργότερα ο Παλόπ ολοκλήρωσε το... θαύμα του, αποκρούοντας τρία πέναλτι στον τελικό με την Εσπανιόλ (του Ερνέστο Βαλβέρδε) και χαρίζοντας το Κύπελλο UEFA για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην ομάδα του Χουάντε Ράμος.

"Στο ποδόσφαιρο πρέπει να μάχεσαι και να παλεύεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο καθώς ακόμα και τότε μπορεί να κριθεί ένα ματς. Έτσι, αφού είχαμε φέρει μόνο 2-2 στο σπίτι μας στο πρώτο ματς, που δεν ήταν καλό αποτέλεσμα, έπρεπε να ταξιδέψουμε στην Ουκρανία και να παίξουμε κόντρα στη Σαχτάρ σε ένα μέρος που ήταν ακόμα χειμώνας και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές.

Σαχτάρ-Σεβίλλη: το ματς που έμεινε στην ιστορία για τον Παλόπ!
DIARIO AS

Φαινόταν πως θα έπαιρναν την πρόκριση καθώς είχαν το προβάδισμα στο σκορ με 2-1 μέχρι και λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Εμείς δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα και έτσι αποφάσισα να προωθηθώ. Σκέφτηκα: "ας βγούμε μπροστά και ας δημιουργήσουμε σύγχυση, να μπλοκάρω έναν αμυντικό ή να βρω τη μπάλα ώστε να φτάσει σε έναν συμπαίκτη μου, αλλά ας ελπίσουμε να μην πάει κάτι στραβά και δεχτούμε και τρίτο γκολ. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα μπορούσα ο ίδιος να πετύχω γκολ.

Όταν έγινε η εκτέλεση του κόρνερ, όλοι περίμεναν τη μπάλα. Την είδα να έρχεται προς το μέρος μου και ήξερα ότι μπορούσα να πάρω την κεφαλιά χωρίς μάλιστα να έχω πίεση από παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Προσπάθησα να διασφαλίσω ότι η μπάλα θα πήγαινε προς την εστία ώστε να καταφέρω να στείλω το ματς στην παράταση.

KIV08 - EFE - 20070316 - UCRANIA - FUTBOL COPA DE LA UEFA - SPO - SOCCER - KIV08 DONETSK (UCRANIA), 15.03.07.- El portero del Sevilla FC, Andrés Palop (i), celebra con su compañero francés Julien Escudé (d) e italiano Enzo Maresca el gol conseguido contra el Shakhtar Donetsk, durante el partido de la Copa de la UEFA que ambos equipos disputaron en Donetsk, Ucrania, hoy jueves 15 de marzo. EFE/Sergey Dolzhenko 
 
 UCRANIA - FUTBOL COPA DE LA UEFA - DONETSK - UKRAINE - SERGEY DOLZHENKO - erv
KIV08 - EFE - 20070316 - UCRANIA - FUTBOL COPA DE LA UEFA - SPO - SOCCER - KIV08 DONETSK (UCRANIA), 15.03.07.- El portero del Sevilla FC, Andrés Palop (i), celebra con su compañero francés Julien Escudé (d) e italiano Enzo Maresca el gol conseguido contra el Shakhtar Donetsk, durante el partido de la Copa de la UEFA que ambos equipos disputaron en Donetsk, Ucrania, hoy jueves 15 de marzo. EFE/Sergey Dolzhenko UCRANIA - FUTBOL COPA DE LA UEFA - DONETSK - UKRAINE - SERGEY DOLZHENKO - erv KIV08 - EFE - 20070316 - UCRANIA - FUTBOL COPA DE LA UEFA - SPO - SOCCER - KIV08 DONETSK (UCRANIA), 15.03.07.- EL PORTERO DEL SEVILLA FC, ANDRES PALOP (I), CELEBRA CON SU COMPANERO FRANCES JULIEN ESCUDE (D) E ITALIANO ENZO MARESCA EL GOL CONSEGUIDO CONTRA EL SHAKHTAR DONETSK, DURANTE EL PARTIDO DE LA COPA DE LA UEFA QUE AMBOS EQUIPOS DISPUTARON EN DONETSK, UCRANIA, HOY JUEVES 15 DE MARZO. EFE/SERGEY DOLZHENKO UCRANIA - FUTBOL COPA DE LA UEFA - DONETSK - UKRAINE - SERGEY DOLZHENKO - ERV

Η μπάλα ήρθε προς το μέρος μου και έπιασα την κεφαλιά. Και ήταν ένα από τα πιο εκπληκτικά συναισθήματα που είχα ποτέ. Τώρα καταλαβαίνω τι αισθάνεται ένας συμπαίκτης μου όταν σκοράρει", δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA για το ιστορικό του εκείνο γκολ ο 42χρονος πλέον Παλόπ, ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι προπονητής στην Αλκογιάνο, ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας.

Δείτε highlights από το τρομερό Σαχτάρ-Σεβίλλη στις 15 Μαρτίου 2007:

Διαβάστε ακόμα:

Το γκολ του Πουέρτα κόντρα στη Σάλκε που άλλαξε την ιστορία της Σεβίλλης.
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ