EUROPA LEAGUE

Ρόκα: "Να προσέξει πολύ ο Παναθηναϊκός!"

Ρόκα: "Να προσέξει πολύ ο Παναθηναϊκός!"
Ρόκα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ισπανός προπονητής, Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και τον Γιάννη Φιλέρη.

Ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, που παρακολούθησε για δέκα μέρες τις προπονήσεις της Θέλτα, ανέλυσε το αγωνιστικό στυλ της ισπανικής ομάδας, ενώ αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη (29/09, 20:00) στο "Μπαλαΐδος", στο ματς για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Για το τι κάνει αυτή την εποχή:

"Οι προπονητές έχουμε πρόγραμμα, πάμε να βλέπουμε αγώνες, αλλά και προπονήσεις ομάδων. Είναι σημαντικό να βλέπεις καινούργια πράγματα".

Για το ποιος πιστεύει ότι θα πάρει το πρωτάθλημα στην Ισπανία:

"Το πρωτάθλημα δεν θα πάει στους 100 βαθμούς, όπως συνηθίζουν να πηγαίνουν η Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης. Άλλωστε βλέπουμε ότι και οι δύο ομάδες, έχουν ήδη χάσει βαθμούς. Οι προπονητές της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν ξέρουν προς το παρόν που θα κάνουν το rotation. Προς το παρόν βλέπουμε να φτάνουν τους 80 βαθμούς. Η Μπαρτσελόνα έχει πάρει τα προηγούμενα πρωταθλήματα, όμως δεν γίνεται να μην υπολογίσεις την Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο Μαδρίτης".

Για την παράδοση της Αθλέτικ Μπιλμπάο:

"Η ιστορία της ομάδας είναι για να έχουμε χρόνο, να κάνουμε κουβέντα στο στούντιο. Από πολύ μικρός, είχα μάθει από τον θείο μου, που είχε τρέλα με την ομάδα, την ιδιαιτερότητα της. Το κλαμπ κάνει συνεχώς βήματα μπροστά. Βγάζει παίκτες, έχει κάνει το δικό της γήπεδο, γι' αυτό η κουβέντα είναι μεγάλη κι είναι για στούντιο".

Για την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, Θέλτα:

"Η Θέλτα είναι πολύ καλή και ισορροπημένη ομάδα. Το ξεκίνημα που έχει κάνει στο πρωτάθλημα, δεν είναι το κανονικό της. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχε μηδέν βαθμούς. Ο Μπερίτζο (σ.σ. ο προπονητής της ομάδας) είναι πολύ καλός προπονητής. Η νίκη στην έδρα της Εσπανιόλ (σ.σ. με 2-0 για την 6η αγωνιστική της Primera Division), είναι δίκαιη, γιατί είναι καλύτερη ομάδα. Κρατάει την βάση της από πέρσι.

Παίζει με διάταξη 4-1-4-1 και έχει πολύ γρήγορους ακραίους. Ο Βέλγος εξτρέμ Μπονγκοντά είναι πολύ καλό στην ντρίμπλα. Είναι μία ομάδα που μόλις τώρα ξαναπαίρνει τον δρόμο που είχε πέρσι και είναι πολύ δύσκολη ομάδα. Πρέπει να προσέξει πάρα πολύ ο Παναθηναϊκός. Έχει τον Τζουζέπε Ρόσι, τον Ιάγκο Απσας, που είναι πολύ ποιοτικός. Δεν γίνεται να προσέξεις μόνο έναν παίκτη της".

Για το αν η Θέλτα ανεβάζει τις γραμμές της και αν πιέζει ψηλά:

"Πρεσάρουν πολύ ψηλά. Δεν ξέρω τι πλάνο θα έχει ο Μπερίτζο, αλλά είναι ομάδα που πρεσάρει πολύ ψηλά. Δεν αφήνει τον αντίπαλο να παίξει. Ήμουν δέκα μέρες εκεί, παρακολουθούσα τις προπονήσεις της και είδα το σύστημα του πρέσινγκ που χρησιμοποιούν. Δεν αφήνουν τον αντίπαλο να παίξει. Στην Ισπανία η Θέλτα παίζει κυρίως κυρίως man to man, που σαν στυλ είναι πιο λάτιν.

Δεν ταιριάζει τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Παίζει κυρίως man to man όταν πρεσάρουν ψηλά και συνεχίζουν με ζώνη μόλις αυτό σπάσει. Είναι σημαντικό να ξέρεις πως λειτουργεί η ομάδα. Από τα άκρα είναι πολύ γρήγοροι και θέλουν να παίζουν ένας εναντίον ενός. Οι εξτρέμ τους παίζουν με ανάποδο πόδι, για να βοηθάει τα μπακ να κάνουν ovrelap".

Για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός:

"Πρέπει να μην αφήσει την Θέλτα να κάνει παιχνίδι από τα στόπερ. Αν καταφέρουν να οδηγήσουν τους στόπερ στις βαθιές μπαλιές, η μπάλα θα πάει αμέσως στον Ιάγκο Ασπας, που δεν είναι κλασικό φορ. Μόνο ο Γκουιντέτι, μπορεί να σπάσει την μπάλα. Με τον Ιάγκο Ασπας υπάρχει πολύ κίνηση στην επίθεση. Αν πρεσάρεις τα στόπερ και αυτοί απλά διώχνουν την μπάλα, ο Ιάγκο Ασπας δεν μπορεί να κρατήσει την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κόψει το μεγάλο τους πλεονέκτημα, το να δημιουργούν με πάσες το παιχνίδι τους από την άμυνα".

Για το πως βλέπει η Θέλτα την Ευρώπη:

Η Θέλτα πέρασε περιπέτειες τα προηγούμενα χρόνια. Είχε στο παρελθόν παίκτες με καλό επίπεδο, όπως ο Μοστοβόι. Η ομάδα είχε φτάσει στο Champions League. Όμως στην συνέχεια έφτασε στην δεύτερη εθνική και είχε χρέη. Φέτος το βλέπουν ότι δικαιούνται μία πορεία, για την κρίση που πέρασαν. Θέλουν να πάνε φουλ για την ευρωπαϊκή πορεία. Θέλουν να κάνουν κάτι για να τους κάνει υπερήφανους.

"Εύχομαι καλή επιτυχία. Η Ελλάδα είναι μεγάλη κομμάτι της ζωής μου. Εύχομαι το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό",δήλωσε το τέλος της συνέντευξης του ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ