EUROPA LEAGUE

Προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους

"DORTMUND, GERMANY - APRIL 07:  Nathaniel Clyne of Liverpool and Marcel Schmelzer of Borussia Dortmund battle for the ball during the UEFA Europa League quarter final first leg match between Borussia Dortmund and Liverpool at Signal Iduna Park on April 7, 2016 in Dortmund, Germany.  (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)"
"DORTMUND, GERMANY - APRIL 07: Nathaniel Clyne of Liverpool and Marcel Schmelzer of Borussia Dortmund battle for the ball during the UEFA Europa League quarter final first leg match between Borussia Dortmund and Liverpool at Signal Iduna Park on April 7, 2016 in Dortmund, Germany. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)" "BONGARTS/GETTY IMAGES"

Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) στην Γερμανία αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο Άνφιλντ. Η Βιγιαρεάλ ήταν η μόνη γηπεδούχος που κέρδισε στις πρώτες αναμετρήσεις των προημιτελικών, με την Σεβίλλη να κάνει ανατροπή στη χώρα των Βάσκων!

Δεν ήταν καλή μέρα για τους γηπεδούχους στα πρώτα παιχνίδια των προημιτελικών του Europa League. Μόνο η Βιγιαρεάλ κέρδισε, η οποία δέχθηκε και το πρώτο εντός έδρας γκολ στην διοργάνωση από την Μπράγκα. Η Λίβερπουλ αν και προηγήθηκε στην Γερμανία δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη, με την Σεβίλλη και την Σαχτάρ να παίρνουν την εκτός έδρας νίκη με 2-1 σκορ.

Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ 1-1

Η επιστροφή του Γιούργκεν Κλοπ στο "Signal Iduna Park συνδυάστηκε με μία επιτυχημένη ιδέα για την αρχική ενδεκάδα της Λίβερπουλ, με τον Ορίγκι να ξεκινάει στην επίθεση αντί του Στάριτζ και τον Βέλγο να δικαιώνει τον προπονητή του για την επιλογή στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο 21χρονος επιθετικός πήρε την πάσα από τον Μίλνερ στην πλάτη της άμυνας της Ντόρτμουντ και με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1. Μέχρι να συμβεί αυτό, η Ντόρτμουντ ήταν ελαφρώς καλύτερη χάνοντας μάλιστα τεράστια ευκαιρία με τον Μεχιταριάν να προηγηθεί στο 18ο λεπτό. Η απάντηση της Ντόρτμουντ στο γκολ των Άγγλων ήρθε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Χούμελς να νικάει τον Μινιολέ ύστερα από σέντρα του Μεχιταριάν στο 48', για το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις

Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Μπέντερ, Χούμελς, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Κάστρο, Ντουρμ, Μεχιταριάν, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ

Λίβερπουλ (4-2-3-1): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Χέντερσον, Τζαν, Μίλνερ, Λαλάνα, Κουτίνιο, Ορίγκι

Γκολ: Χούμελς 48' - Ορίγκι 36'

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη 1-2

Το πρώτο ημίχρονο στο Ισπανικό ντέρμπι ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα για τις δύο ομάδες, αλλά αμφότερες ξεκίνησαν με... όρεξη στο δεύτερο. Αρχικά η Αθλέτικ Μπιλμπάο άνοιξε το σκορ με τον Αντούριθ στο 48' ύστερα από σέντρα του Μουνιαΐν, για το 9ατο τέρμα του στην διοργάνωση. Η απάντηση από την Σεβίλλη ήταν άμεση με τον Μπανέγα να εκτελεί το κόρνερ στο 56' και τον Κολοντζιεϊτσάκ να ισοφαρίζει. Η κάτοχος του τροπαίου έφτασε στην ανατροπή λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης με τον Ιμπόρα να διαμορφώνει το τελικό 1-2 στο 83ο λεπτό.

Οι συνθέσεις

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ερερίν, Ντε Μάρκος, Μπόβεδα, Ετσέιτα, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Γουίλιαμς, Εράσο, Μουνιαΐν, Αντούριθ

Σεβίλλη (4-2-3-1): Σορία, Κόκε, Ραμί, Κολοντζιεϊτσάκ, Τρεμουλινάς, Ενζονζί, Κριχόβιακ, Βιτόλο, Μπανέγα, Κρον Ντέλι, Γκαμεϊρό

Γκολ: 48' Αντούριθ - 56' Κολοντζιεϊτσάκ, 83' Ιμπόρα

Μπράγκα - Σαχτάρ 1-2

Μπράγκα και Σαχτάρ είχαν ως πρώτο στόχο να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με μία στημένη μπάλα και άνοιξαν το σκορ στο 45' με βολέ του Ρακίτσκι ύστερα από κόρνερ του Τάισον. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπράγκα ήταν αναγκασμένη να βγει στην επίθεση και η Σχτάρ βρήκε τους χώρους που ήθελε με εποτέλεσμα να κάνει το 0-2 με τον Φερέιρα στον 75ο λεπτό. Η Μπράγκα κατάφερε να σκοράρει λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης και να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση με τον Εντουάρντο να μειώνει σε 2-1.

Οι συνθέσεις

Μπράγκα (4-4-2): Ματέους, Μπαϊάνο, Μπολί, Φερέιρα, Γκοϊάνο, Σάντος, Κάρλος, Βούκτσεβιτς, Σίλβα, Στόικοβιτς, Κόκα

Σαχτάρ (4-2-3-1): Πιατόβ, Σέρνα, Όρντετς, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μαλίσεβ, Στεπανένκο. Τάισον, Κοβαλένκο, Μαρλός, Φερέιρα

Γκολ: 89' Εντουάρντο - 45' Ρακίτσκι, 75' Φερέιρα

Βιγιαρεάλ - Σπάρτα Πράγας 2-1

Η αναμέτρηση στο "Estadio El Madrigal" ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους με τον Μπίτσικ να κάνει δώρο το 1-0 στον Μπακαμπί μόλις στο 3ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας της Σπάρτα Πράγας δεν έδιωξε άμεσα όπως θα έπρεπε, "κούρασε" τη μπάλα και όταν το αποφάσισε απομάκρυνε πάνω στον φορμαρισμένο επιθετικό της Βιγιαρεάλ που έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση από τους Τσέχους ήρθε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45+4') με τον Μπράμπετς να ισοφαρίζει σε 1-1 με κεφαλιά και τους Ισπανούς να δέχονται το πρώτο εντός έδρας γκολ στη σεζόν! Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 63΄με τον Μακαμπί να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 2-1.

Οι συνθέσεις

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Ασένχο, Γκασπάρ, Μπέιλι, Ρουίθ, Κόστα, Σουάρεθ, Τριγκέρος, Μπρούνο, Καστιγέχο, Σολδάδο, Μπακαμπί

Σπάρτα Πράγας (3-3-2-2): Μπίτσικ, Μπράμπετς, Χόλεκ, Ναμουανέσου, Ντότσκαλ, Μάρετσεκ, Κρέιτσι, Ματεγιόβσκι, Φρίντεκ, Κονατέ, Γιούλις

Γκολ: 3' Μπακαμπί - 45+4' Μπράμπετς

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ