EUROPA LEAGUE

Σούπερ ανατροπή από Ντόρτμουντ, ήττα για Μπιλμπάο

Σούπερ ανατροπή από Ντόρτμουντ, ήττα για Μπιλμπάο

Η Ντόρτμουντ έχανε 3-0 από την Οντ Γκρένλαντ, ωστόσο έκανε την ανατροπή και νίκησε 4-3, εκτός έδρας. Έμεινε στη... Βαρκελώνη η Μπιλμπάο, η οποία έχασε με 3-2 από τη Ζίλινα στη Σλοβακία. (VIDEOS)

Σαφές προβάδισμα για πρόκριση απέκτησαν από τα πρώτα ματς οι Κρασνοντάρ, ΠΑΟΚ, Καραμπάγκ, Φενέρμπαχτσε, Ρόσενμποργκ, Μπελενένσες, Πλζεν και Λεχ Πόζναν. Ντινάμο Μινσκ και Άστρα Τζούρτζου νίκησαν εντός έδρας, 2-0 τη Ζάλτσμπουργκ και 3-2 την Άλκμααρ αντίστοιχα, κι απέκτησαν ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Στο Μπακού, ο Παναθηναϊκός απέσπασε "λευκή" ισοπαλία από τους Αζέρους της Γκαμπάλα.

Για το παιχνίδι στη Ρουμανία αξίζει να τονιστεί ότι οι Ολλανδοί προγήθηκαν με 2-0, ωστόσο οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή διαμορφώνοντας το τελικό 3-2, πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο. Για την ακρίβεια, στις καθυστερήσεις αυτού.

Απόδραση από την Ουκρανία για τη Λέγκια Βαρσοβίας. Με το γκολ του Κούχαρτσικ στο 48ο λεπτό, οι Πολωνοί νίκησαν με 1-0 τους γηπεδούχους της Ζόρια Λούχαγκς και πήραν σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους.

Επιβλητική η Κρασνοντάρ δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ελσίνκι, συντρίβοντας στη Ρωσία τους Φινλανδούς, με 5-1. Προβάδισμα και για τη Μόλντε που με τα γκολ των Χόιλαντ και Ελιουνουσί, νίκησε με 2-0 τη Σταντάρ Λιέγης.

Ελαφρύτερο το προβάδισμα της Σλόβαν Λίμπερετς. Οι Τσέχοι με το γκολ του Ποκόρνι στο 79', υπέταξαν τους Κροάτες της Χάιντουκ Σπλιτ. Η πρόκριση θα κριθεί, στην Κροατία. Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα, η Τουν προηγήθηκε. Ωστόσο το γκολ των Ελβετών ξύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι με πρωταγωνιστή τον Ντότσκαλ έκαναν την ανατροπή και νίκησαν με 3-1. Προβάδισμα για τη Σπάρτα.

Για τον κακό Άγιαξ, αρκούσε ένας... Μίλικ. Μπορεί να μην έφερε την "άνοιξη" στο Άμστερνταμ, αλλά έφερε τη νίκη με 1-0 επί της Γιάμπλονετς από την Τσεχία. Όχι και ιδιαίτερα ασφαλής, ο "Αίαντας".

Στη Μολδαβία ο Αμουμά έχασε πέναλτι, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα αλλά πρόλαβε να καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Σκόραρε και αυτό το γκολ - ακολούθησε το γκολ του Μπουντ για τη Μιλσάμι - έμελε να δώσει την ισοπαλία στη Σεντ-Ετιέν. Στο "Ζοφρουά Γκισάρ", η Μιλσάμι θα παίξει τα ρέστα της.

Ο Ατρομήτος αν και στάθηκε πολύ καλά έχοντας αρκετές ευκαιρίες, γνώρισε στο Περιστέρι την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα, με 1-0. Το γκολ για την τουρκική ομάδα, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, με τους Περιστεριώτες να διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ.

Μεγάλη νίκη για την Καραμπάγκ, επί ελβετικού εδάφους. Οι Αζέροι νίκησαν με 1-0 τη Γιουνγκ Μπόις κι απέκτησαν σαφές προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Προβάδισμα το οποίο θα πρέπει να διαχειριστούν, στην έδρα τους.

Στα γειτονικά Σκόπια, η Ρουμπίν Καζάν προηγήθηκε με τον Καραντενίζ, ωστόσο η Ραμποτνίσκι ισοφάρισαν με τον Ριστέφσκι πέντε λεπτά πριν το τέλος. Όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς στο Καζάν, με τους Ρώσους να έχουν προβάδισμα.

Νορβηγική επέλεαση στο Βουκουρέστι. Η Ρόσενμποργκ νίκησε με 3-0, εκτός έδρας, τη Στεάουα και μετέτρεψε τη ρεβάνς του Όσλο σε τυπική διαδικασία. Η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε φαίνεται ότι έμεινε στα πανηγύρια της Βαρκελώνης.

Οι Βάσκοι γνώρισαν την ήττα με 3-2 από τη Ζίλινα, στη Σλοβακία. Κατανοητή η κούραση. Αλλά το γκολ του Ουίλιαν, έμελε να δώσει μία σημαντική νίκη στη Ζίλινα. Οι Βάσκοι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να περάσουν το εμπόδιο των Σλοβάκων.

Το γκολ του Κχαζρί στο 27ο λεπτό δίνει προβάδισμα στη Μπορντό η οποία νίκησε με 1-0 την Καϊράτ Αλμάτι, ωστόσο η ρεβάνς του Καζαχστάν αναμένεται να είναι κρίσιμη όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση. Συναρπαστικό ματς στη Νορβηγία. Η Όντ Γκρένλαντ προηγούταν 3-0 από το 22', ωστόσο η Ντόρτμουντ είναι σκληρή για να... πεθάνει. Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στη σύνθεσή της (ο διεθνής Έλληνας στόπερ έδωσε τη θέση του στον Κάστρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για λόγους τακτικούς), η Ντόρτμουντ έκανε την ανατροπή και νίκησε με 4-3 τους Νορβηγούς.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Μπελενένσες του Σα Πίντο. Με το γκολ του Τιάγκο Καέιρο πέρασε κι από την Αυστρία με 1-0 επί της Ράιντολφ Άλταχ και σίγουρα έκανε πιο έυκολα τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς στο "Ρεστέλο", στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Εύκολο βράδυ στο Πλζεν, για την τοπική ομάδα η οποία συνέτριψε με 3-0 τη Βοϊβοντίνα και θα πάει στη Σερβία για να υπερασπιστεί το ασφαλές αυτό προβάδισμα. Έυκολη νίκη και για τη Λεχ Πόζναν στην Πολωνία με το ίδιο σκορ (3-0) επί της Βίντεοτον. Τέλος, δύσκολο έργο θα έχει η Σαουθάμπτον στη ρεβάνς, στη Δανία, καθώς το 1-1 επί τη Μίντιλαντ τα αφήνει όλα ανοιχτά.

Αναλυτικά τα πρώτα ματς των play-offs του Europa League

Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) - Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 0-0

Ντινάμο Μινσκ (Λευκορωσία) - Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) 2-0 (57' Ρασάντκιν. 93' Αντάμοβιτς)

Άστρα Τζούρτζου (Ρουμανία) - Άλκμααρ (Ολλανδία) 3-2 (25' Μπολντρίν, 41' Άλιμπετς, 45+3' Νταντέα / 11' Χένρικσεν, 13' Γιάνσεν)

Ζορία Λουχάγκς (Ουκρανία) - Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 0-1 (48' Κούχαρτσικ)

Κρασνοντάρ (Ρωσία) - Ελσίνκι (Φινλανδία) 5-1 (8' αυτ. Όγιαλα, 10 πεν. Μαμάεβ, 57' Σμολόβ, 62' Ουάντερσον, 64' Γκαζίνσκι / 18' Μπάαχ)

Μόλντε (Νορβηγία) - Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 2-0 (24' Χόιλαντ, 28' Ελιουνουσί)

ΠΑΟΚ (Ελλάδα) - Μπρέντμπι (Δανία) 5-0 (17', 80', 82 Μακ, 36' Πέλκας, 51' Ροντρίγκες)

Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) - Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 1-0 (79' Ποκόρνι)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Τουν (Ελβετία) 3-1 (43' Ναμοϊνέσου Κόστα, 45+1', 90+4' Ντότσκαλ / 5' Σούτερ)

Άγιαξ (Ολλανδία) - Γιάμπλονετς (Τσεχία) 1-0 (54' πεν Μίλικ)

Μιλσάμι (Μολδαβία) - Σεντ-Ετιέν (Γαλλία) 1-1 (57' Μπουντ / 40' Αμουμά)

Ατρόμητος (Ελλάδα) - Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 0-1 (90' Φαν Πέρσι)

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 0-1 (67' Ρίσαρντ Αλμέιδα)

Ραμποτνίσκι (Σκόπια) - Ρουμπίν Καζάν (Ρωσία) 1-1 (85' Ριστέφσκι / 68' Καραντενίζ)

Στεάουα (Ρουμανία) - Ρόσενμποργκ (Νορβηγία) 0-3 (61' Μίκελσεν, 67' Χέλαντ, 93' Γιένσεν)

Ζίλινα (Σλοβακία) - Μπιλμπάο (Ισπανία) 3-2 (66' Πάουρ, 77', 94' Ουίλιαν / 16' Σαμπίν, 33' Κίκε Σόλα)

Μπορντό (Γαλλία) - Καϊράτ Αλμάτι (Καζαχστάν) 1-0 (27' Κχαζρί)

Οντ Γκρένλαντ (Νορβηγία) - Ντόρτμουντ (Γερμανία) 3-4 (2' Σάμουελσεν, 20' Νόρντκβελε, 22' Ρουουντ / 34', 76' Ομπαμεγιάνγκ, 47' Καγκάουα, 85' Μχιταριάν)

Ράιντολφ Άλταχ (Αυστρία) - Μπελενένσες (Πορτογαλία) 0-1 (13' Τιάγκο Καέιρο)

Πλζεν (Τσεχία) - Βοϊβοντίνα (Σερβία) 3-0 (25', 82' Κόπιτς, 51' Βάνεκ)

Λεχ Πόζναν (Πολωνία) - Βίντεοτον (Ουγγαρία) 3-0 (11' Λίνετι, 57' Τομάλα, 68' Τράλκα)

Σαουθάμπτον (Αγγλία) - Μίντιλαντ (Δανία) 1-1 (56' πεν. Ροντρίγκεζ / 45' Σπαρβ)

Τα γκολ του Ντινάμο Μινσκ - Ζάλτσμπουργκ

Τα γκολ του Άστρα Τζούρτζου - Άλκμααρ

Τα γκολ του Ζορία Λουχάγκς - Λέγκια Βαρσοβίας

Τα γκολ του Κρασνοντάρ - Ελσίνκι

Τα γκολ του ΠΑΟΚ - Μπρόντμπι











Τα γκολ του Σλόβαν Λίμπερετς - Χάιντουκ Σπλιτ

Το γκολ του Ατρόμητος - Φενέρμπαχτσε

Τα γκολ του Σπάρτα Πράγας - Τουν

Τα γκολ του Γιουνγκ Μπόις - Καραμπάγκ

Τα γκολ του Στεάουα - Ρόσενμποργκ

Τα γκολ του Οντ Γκρενλαντ - Ντόρτμουντ

Τα γκολ του Ζίλινα - Μπιλμπάο

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ