EUROPA LEAGUE

"Προσοχή στον Σαμπά"

"Προσοχή στον Σαμπά"
OMONOIANEWS.COM

Η συντάκτρια της ιστοσελίδας balla.com.cy, Άντρια Χήρα έχοντας παρακολουθήσει τα ματς της Ντιναμό Μόσχας με την Ομόνοια αναλύει για λογαριασμό του Sport24.gr την ρωσική ομάδα ενόψει του ματς με τον Παναθηναϊκό (video).

Η Ντιναμό Μόσχας φιγουράρει στην τρίτη θέση του ρωσικού πρωταθλήματος, έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Οι "Belo-golubye", αποτελούν το πρώτο εμπόδιο του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Στη φάση των πλέι-οφ του Europa League, η ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ απέκλεισε δύσκολα την Ομόνοια με την διαιτησία του Ρουμάνου Τούντορ να καταδικάζει την κυπριακή ομάδα.

Η συντάκτρια της ιστοσελίδας balla.com.cy Άντρια Χήρα ακτινογραφεί για λογαριασμό του Sport24.gr τη Ντιναμό Μόσχας επισημαίνοντας την πληθωρική παρουσία του θηριώδη Σαμπά αλλά και την απουσία του "κινητήριου μοχλού", Ματιέ Βαλμπουενά.

"Προσοχή στον Σαμπά"

"Το γεγονός ότι ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν θα αγωνιστεί στο αποψινό ματς του Παναθηναϊκού, είναι ένα επιπλέον συν για το τριφύλλι. Ο Βαλμπουενά αποτελεί τον παίκτη βαρόμετρο των Ρώσων, η εγχείρηση όμως τη οξείας σκωληκοειδίτιδας που υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας τον αφήνει εκτός!

Όλοι είδαμε τι έκανε ο Βαλμπουενά στα παιχνίδια με την Ομόνοια! Με το δυνατό του όπλο που δεν ήταν άλλο από τα στημένα, την ταχύτητα που έχει ο Γάλλος διεθνής αλλά και την ποιότητα ήταν ο παίκτης κλειδί στις αναμετρήσεις με την κυπριακή ομάδα. Μπορεί η Ντιναμό Μόσχας στην τελική να πήρε την πρόκριση μετά από μία σφαγιαστική διαιτησία από τον Τουντόρ, όμως κανείς δεν αμφισβήτησε τον τρόπο παιχνιδιού των Ρώσων.

Το γεγονός ότι η Ντιναμό από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας τώρα είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου λέει πολλά. Υπάρχουν και δυνατά και αδύνατα σημεία, αν προσθέσουμε και τις απουσίες των Βανκέρ, Κοζλόφ, Ζιρκόφ και Ντενίσοφ. Κυρίως ο Ντενίσοφ στη Λευκωσία έκανε αρκετά καλό παιχνίδι, παίζοντας λίγο πιο πίσω από τον Βαλμπουένα, τον προωθούσε συνεχώς με συστηματικές μπαλιές, ενώ είχε και πολύ καλά τρεξίματα.

"Προσοχή στον Σαμπά"

Ο Τσερτσέσοβ καλείται να βρει την συνταγή της επιτυχίας για να καλύψει το κενό των δύο αυτών σημαντικών απουσιών.

Η Ομόνοια στο πρώτο παιχνίδι στη Ρωσία σκόραρε με το καλημέρα, όταν ο Ντούγκλας έχασε την εναέρια μονομαχία με τον Λομπιανίτσε και τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα.

Οι Ρώσοι είχαν την κατοχή και στα δύο ματς με την κυπριακή ομάδα ήταν όμως ακίνδυνοι μπροστά στην περιοχή του Μορέιρα. Οι πράσινοι κέρδιζαν όλες τις εναέριες μονομαχίες και δεν επέτρεπαν στους ποδοσφαιριστές της Δυναμό να φανούν απειλητικοί στις στημένες φάσεις που ήταν και το μεγάλο όπλο του Βαλμπουενά.

"Προσοχή στον Σαμπά"

Πέραν των παικτών κλειδιά η Ομόνοια είχε να αντιμετωπίσει και στα δύο ματς το ‘θηρίο’ Σαμπά. Μπορεί να μην είναι επιθετικός όμως λειτουργεί και σαν επιθετικός όποτε έχει όρεξη, αν αναλογιστούμε ότι αυτός σκόραρε και στα δύο ματς. Το γκολ του μάλιστα στο 93’ στη Λευκωσία ήταν αυτό που έδωσε και την πρόκριση στην Ντιναμό.

Με ύψος 1.93 ο αμυντικός της Ντιναμό από τον Κονγκό, χωρίς να ενοχληθεί καθόλου, είχε καλά μαρκαρίσματα σε Ποτέ, Φοφανά και Ράμος! Μπορεί να μην είχε και τόση ταχύτητα και λόγω ύψους και λόγω βάρους, χτυπούσε όμως εκεί που έπρεπε. Προσοχή λοιπόν απόψε στον Σαμπά, που θα μπει με άγριες διαθέσεις στον αγώνα"!

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ