EUROPA LEAGUE

Πρόκριση για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Πρόκριση για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κράτησαν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας στο Europa League και θα δώσουν το παρών στην κλήρωση της Παρασκευής. Πρόκριση στην παράταση για τους κιτρινόμαυρους, με... τσαμπουκά ο Δικέφαλος του Βορρά, δεν μπορούσε ο Παναθηναϊκός.

Την πρόκριση στους ομίλους του Europa League εξασφάλισε η ΑΕΚ, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην παράταση με τη Ντιναμό Τιφλίδας, στη ρεβάνς των πλέι οφ. Το ματς που έγινε στη γεωργιανή πρωτεύουσα είχε εξέλιξη-θρίλερ, με τους γηπεδούχους να προηγούνται μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον Κοσκάτζε ισοφάρίζοντας το 1-0 του πρώτου αγώνα. Την πρόκριση στο "Δικέφαλο" έδωσε στο 111΄ ο Λεονάρντο με πέναλτι.

Πανάξια πρόκριση στους ομίλους του Europa League πήρε ο ΠΑΟΚ στην Ουκρανία. Αν και η Καρπάτι Λβιβ προηγήθηκε στο 45΄ με πέναλτι του Λούκας, στη ρεβάνς των πλέι οφ της διοργάνωσης, ο Μπαλάφας στο 55΄ έκανε το 1-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του αγώνα κι έτσι ο "Δικέφαλος του Βορρά" που είχε επικρατήσει 2-0 στην Τούμπα θα δώσει το "παρών" στη αυριανή κλήρωση στο Μονακό.

Το βαρύ 3-0 ήταν δεδομένο πως άφηνε ελάχιστα περιθώρια για πρόκριση στον Παναθηναϊκό, που "ξύπνησε" στο ΟΑΚΑ, όταν οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν και έβαλαν τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Μετά το 0-1 και την είσοδο του "παθιασμένου" Καραγκούνη, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και με γκολ των Μπουμσόνγκ , Τοτσέ πήρε την νίκη.

Ανέβηκαν ένα γκρουπ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα τοποθετηθεί η ΑΕΚ στην αυριανή κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Πριν τους αγώνες των πλέι οφ, η ελληνική ομάδα βρισκόταν στη δεύτερη θέση του τρίτου γκρουπ, αλλά οι αποκλεισμοί αρκετών ομάδων που βρίσκονταν πιο ψηλά στην κατάταξη της UEFA, την "εκτόξευσαν" στο ανώτερο επίπεδο. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ, ενώ αρχικά είχε τοποθετηθεί στο τέταρτο και τελευταίο.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ