EUROPA LEAGUE

Preview: Europa League

Preview: Europa League

Η Μπενφίκα υποδέχεται την Γιουβέντους και η Σεβίλλη την Βαλένθια στις πρώτες "μάχες" των ημιτελικών του Europa League. Δείτε στοιχεία, δηλώσεις και πιθανές 11άδες...

Τα πρώτα ματς για τα ημιτελικά του Europa League διεξάγονται απόψε στις 22:05, με την Μπενφίκα να υποδέχεται την Γιουβέντους στον... πρόωρο τελικό και την Σεβίλλη να φιλοξενεί την Βαλένθια στον ισπανικό εμφύλιο.

"Είναι το ματς μεταξύ των δύο καλύτερων ομάδων που έχουν μείνει στην διοργάνωση", τόνισε ο προπονητής της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζεζούς, για την "μάχη" των "αετών" με την πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Μία φορά στο παρελθόν έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι ομάδες της Λισαβόνας και του Τορίνο στα ημιτελικά διοργάνωσης, με τους Πορτογάλους να προκρίνονται στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με δύο γκολ του Εουζέμπιο (3-1 συνολικά τέρματα) το 1968.

Ο Αντόνιο Κόντε μάλιστα το 1993 έχει κατακτήσει το UEFA Cup (το Europa League δηλαδή) ως παίκτης της Γιουβέντους, έχοντας αποκλείσει την Μπενφίκα στα προημιτελικά.

"Το έχω πάρει ως παίκτης, αλλά τώρα είμαι προπονητής και νομίζω πως με τον Ζόρζε Ζεζούς πηγαίνουμε στο ματς στο ίδιο επίπεδο", ανέφερε ο Κόντε.

Ο προπονητής της Σεβίλλης, Ουνάι Έμερι, τόνισε πως είναι πλέον "100% Σεβίλλη", καθώς έχει περάσει 4 χρόνια στον πάγκο της Βαλένθια, ενώ ξεκαθάρισε πως αυτή η αναμέτρηση δεν έχει καμία σχέση με το ισπανικό πρωτάθλημα.

Για την Μπενφίκα ο Ζόρζε Ζεζούς δεν υπολογίζει στους Σίλβιο, Σάλβιο, Φέισα και Γκαϊτάν, ενώ ο Αντόνιο Κόντε δεν έχει στην διάθεσή του τους Βιντάλ και Πέπε, ενώ θα αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τέβες.

Ο τεχνικός της Βαλένθια, Πίτσι, στο απουσιολόγιο έχει τους Ντιέγκο Άλβες, Ρικάρντο Κόστα και Βίκτορ Ρουίθ, ενώ ο Ουνάι Έμερι για την Βαλένθια δεν έχει στην διάθεσή του τον τιμωρημένο Κόκε και τους τραυματίες, Τσέρισεβ και Κριστόφορο.

Οι πιθανές 11άδες

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Ρούμπεν Αμορίμ, Ένσο Πέρες, Αντρέ Γκόμες, Σουλεϊμάνι, Ροντρίγκο, Όσκαρ Καρντόσο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Λίχτσταϊνερ, Κουάντουο Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Φιγκέιρας, Καρίσο, Φάσιο, Αλμπέρτο Μορένο, Ιμπόρα, Μ'Μπιά, Ράκιτιτς, ΧΑ Ρέγες, Βιτόλο, Μπάκα.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Ζοάο Περέιρα, Φουέγο, Ματιέ, Μπερνάτ, Παρέχο, Σεϊντού Κεϊτά, Φεγκουλί, Καρτάμπια, Πάκο Αλκάθερ.

Το πρόγραμμα των 1ων ματς των ημιτελικών:

Μπενφίκα - Γιουβέντους (22:05 / ANT1)

Σεβίλλη - Βαλένθια (22:05 / Novasports 2)

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Χόναταν Σοριάνο (Ζάλτσμπουργκ)

7 γκολ

Πάκο Αλκάθερ (Βαλένθια)

6 γκολ

Ρομάν Μπέζιακ (Λουντογκόρετς)

5 γκολ

Τζερμέιν Ντεφόου (Τότεναμ)

Κεβέν Γκαμεϊρό (Σεβίλλη)

Ολτσάν Αντίν (Τράμπζονσπορ)

4 γκολ

Αλεξάντερ Μάιερ (Φρανκφούρτη)

Σέρτζο Φλόκαρι (Λάτσιο)

Τέρενς Μπόιντ (Ραπίντ)

Αντρέι Γιαρμόλενκο (Ντινάμο Κιέβου)

Γεβγέν Κονοπλιάνκα (Ντνίπρο)

Αλάν (Ζάλτσμπουργκ)

Σαντιό Μανέ (Ζάλτσμπουργκ)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ