EUROPA LEAGUE

Preview: Europa League

Preview: Europa League

Το βράδυ της Πέμπτης διεξάγονται τα πρώτα ματς για τη φάση των "16" του Europa League, με το Μίλαν - Άρσεναλ φυσικά να ξεχωρίζει, ενώ η Μαρσέιγ χωρίς τον Μήτρογλου θα υποδεχτεί την Μπιλμπάο

Την τελευταία φορά που η Άρσεναλ είχε αγωνιστεί στο "San Siro" είχε υποστεί βαριά ήττα απ' τη Μίλαν, με τους Ιταλούς να επικρατούν με 4-0, στην πρώτη μεταξύ τους "μάχη" για τους "16" του Champions League 2011-12.

Έξι χρόνια μετά στο ίδιο γήπεδο οι δύο αυτοί σπουδαίοι σύλλογοι συγκρούονται για την ίδια φάση, αλλά για το Europa League αυτήν την φορά, με την κόντρα τους να χαρακτηρίζεται από πολλούς ένας... πρόωρος τελικός.

Φυσικά και οι "ροσονέρι" και οι "κανονιέρηδες" βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση απ' το 2011, όμως θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση, καθώς στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου, αφού αυτό θα τους εξασφαλίσει θέση στο επόμενο Champions League (δύσκολα θα μπουν στην 4άδα στα πρωταθλήματά τους).

Ο Τζενάρο Γκατούζο δεν έχει στην διάθεσή του τον Μουσάκιο, εκτός του Κόντι που είναι τραυματίας απ' τον Σεπτέμβρη, αλλά βέβαια ο Αργεντινός δεν είναι βασικός, ενώ ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει τους Λακαζέτ, Μονρεάλ και Μπελερίν.

Preview: Europa League
SPADA/LAPRESSE

Την ίδια ώρα με το ματς στο Μιλάνο (20:00), δύο ακόμη ομάδες που είναι απ' τα φαβορί, η Ατλέτικο και η Ντόρτμουντ, υποδέχονται τις Λοκομοτίβ Μόσχας και Ζάλτσμπουργκ, αντίστοιχα, ενώ η Λιόν παίζει στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ.

Στα ματς των 22:05 ξεχωρίζει το Μαρσέιγ - Μπιλμπάο, με τον Μήτρογλου να παραμένει τραυματίας, σπουδαίο ματς είναι και το Λειψία - Ζενίτ, ενώ η Λάτσιο υποδέχεται την Ντινάμο Κιέβου και η Σπόρτινγκ τη Βικτόρια Πλζεν.

photos: arsenal.com / acmilan.com

Τα πρώτα ματς των "16":

Πέμπτη

Ατλέτικο - Λοκομοτίβ Μόσχας (20:00)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λιόν

Ντόρτμουντ - Ζάλτσμπουργκ

Μίλαν - Άρσεναλ

Λάτσιο - Ντινάμο Κιέβου (22:05)

Λειψία - Ζενίτ

Μαρσέιγ - Μπιλμπάο

Σπόρτινγκ - Βικτόρια Πλζεν

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Αρίτς Αντούριθ (Μπιλμπάο)

6 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Μίλαν)

Μάριο Μπαλοτέλι (Νις)

Εμιλιάνο Ριγκόνι (Ζενίτ)

Αλεκσάντρ Κοκόριν (Ζενίτ)

Ζούνιορ Μοράες (Ντινάμο Κιέβου)

Μανουέλ Φερνάντες (Λοκομοτίβ Μόσχας)

5 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο)

Ουίλιαν Ζοζέ (Σοθιεδάδ)

Πάτρικ Τουμάσι (Αστανά)

4 γκολ

Αλασάν Πλεά (Νις)

Ντάβι Ζέλκε (Χέρτα)

Φρανσέρζιο (Μπράγκα)

Αρλέμ Νιοερέ (Στεάουα)

Πάτρικ Κουτρόνε (Μίλαν)

Γιόσιπ Ίλιτσιτς (Αταλάντα)

Ροζέρ Ασαλέ (Γιανγκ Μπόις)

Λεάντρ Ταβαμπά (Παρτίζαν)

Χέφερσον Φαρφάν (Λοκομοτίβ Μόσχας)

*Ασίστς: 5 Σέρχιο Κανάλες (Σοθιεδάδ), 4 Χακάν Τσαλχάνογλου (Μίλαν), Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ), Τσάμπι Πριέτο (Σοθιεδάδ), Ράφαελ Χόλτσχαουζερ (Αούστρια)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ