EUROPA LEAGUE

Preview: Europa League

Preview: Europa League

Παπαγιαννόπουλος και Έστερσουντ υποδέχονται την Άρσεναλ στους –5°C, η Μίλαν παίζει στη Βουλγαρία στο πρώτο νοκ-άουτ του Γκατούζο και η Ατλέτικο κοντράρεται με Ζέκα και Σωτηρίου. Απόψε οι πρώτες "μάχες" στους 32 του Europa League

Η φάση των "32" του Europa League ξεκίνησε την προηγούμενη Τρίτη (13/2) με την ισοπαλία χωρίς τέρματα του Ερυθρού Αστέρα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Βελιγράδι και απόψε (Πέμπτη 15/2) διεξάγονται τα πρώτα ματς στα υπόλοιπα 15 ζευγάρια.

Η δράση ξεκινά στις 18:00 στο Καζακστάν, όπου η Αστανά υποδέχεται τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ απ' τα ματς των 20:00 τα πιο ιδιαίτερα διεξάγονται στη Βουλγαρία και στη Σουηδία.

Ντεμπούτο σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκών διοργανώσεων κάνει στη Βουλγαρία ως προπονητής της Μίλαν ο Τζενάρο Γκατούζο κόντρα στη Λουντογκόρετς, ενώ στη Σουηδία, στο μακρινό Έστερσουντ, η τοπική ομάδα υποδέχεται την Άρσεναλ και υπολογίζεται πως την ώρα της σέντρας η θερμοκρασία θα είναι στους –5°C.

Η Έστερσουντ θυμίζουμε πως φέτος έπαιξε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, απέκλεισε τη Γαλατάσαράι και τον ΠΑΟΚ, δηλαδή τους πρωτοπόρους (σήμερα) σε Τουρκία και Ελλάδα, πέρασε και απ΄τον όμιλο και ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον σύλλογο για να αγωνιστεί σε αυτά τα ιστορικά παιχνίδια με τους "κανονιέρηδες"!

Ο Ντίνος Μαυροπάνος δεν ταξίδεψε στη Σουηδία, όπως ο τραυματίας, Λακαζέτ, αλλά και ο Ομπαμεγιάνγκ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο Μχιταριάν έχει να παίξει και είναι στην αποστολή, πιθανότατα να ξεκινήσει, κάτι που φαντάζει σίγουρο για τους Μεσούτ Εζίλ και Ντάνι Γουέλμπεκ.

Η πρώην ομάδα του Ομπαμεγιάνγκ, η Ντόρτμουντ, υποδέχεται την Αταλάντα, η Μαρσέιγ χωρίς τον Μήτρογλου θα φιλοξενήσει την Μπράγκα, ενώ η Μπιλμπάο παίζει στη Μόσχα με τη Σπαρτάκ.

Στις αναμετρήσεις των 22:05, εκτός του ΑΕΚ - Ντινάμο Κιέβου, ελληνική εκπροσώπηση θα έχουμε με τον Τάσο Σιδηρόπουλο που θα σφυρίξει στο Παρτίζαν - Βικτόρια Πλζεν, η Ατλέτικο Μαδρίτης παίζει στην Κοπεγχάγη κόντρα σε Ζέκα και Σωτηρίου, η Λάτσιο στην έδρα της Στεάουα, ενώ μεγάλα ματς είναι τα Σέλτικ - Ζενίτ, Νάπολι - Λειψία και Λιόν - Βιγιαρεάλ.

Photos: Arsenal FC twitter / AC Milan twitter

Preview: Europa League

Τα πρώτα ματς των "32":

Τρίτη

Ερυθρός Αστέρας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-0

Πέμπτη

Αστανά - Σπόρτινγκ Λισαβόνας (18:00)

Ντόρτμουντ - Αταλάντα (20:00)

Νις - Λοκομοτίβ Μόσχας

Σπαρτάκ Μόσχας - Μπιλμπάο

Σοθιεδάδ - Ζάλτσμπουργκ

Λουντογκόρετς - Μίλαν

Έστερσουντ - Άρσεναλ

Μαρσέιγ - Μπράγκα

Κοπεγχάγη - Ατλέτικο (22:05)

ΑΕΚ - Ντινάμο Κιέβου

Σέλτικ - Ζενίτ

Νάπολι - Λειψία

Λιόν - Βιγιαρεάλ

Παρτίζαν - Βικτόρια Πλζεν

Στεάουα - Λάτσιο

*οι ρεβάνς σε μία εβδομάδα

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Μίλαν)

Εμιλιάνο Ριγκόνι (Ζενίτ)

Ζούνιορ Μοράες (Ντινάμο Κιέβου)

5 γκολ

Ουίλιαν Ζοζέ (Σοθιεδάδ)

Αρίτς Αντούριθ (Μπιλμπάο)

Αλεκσάντρ Κοκόριν (Ζενίτ)

4 γκολ

Αλασάν Πλεά (Νις)

Ντάβι Ζέλκε (Χέρτα)

Μάριο Μπαλοτέλι (Νις)

Φρανσέρζιο (Μπράγκα)

Πάτρικ Τουμάσι (Αστανά)

Ροζέρ Ασαλέ (Γιανγκ Μπόις)

Χέφερσον Φαρφάν (Λοκομοτίβ Μόσχας)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ