EUROPA LEAGUE

Preview: Europa League

United's Zlatan Ibrahimovic, center right, fights for the ball with Anderlecht's Youri Tielemans during a Europa League quarterfinal first leg soccer match between Anderlecht and Manchester United at the Constant Vanden Stock stadium in Brussels, Thursday, April 13, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
United's Zlatan Ibrahimovic, center right, fights for the ball with Anderlecht's Youri Tielemans during a Europa League quarterfinal first leg soccer match between Anderlecht and Manchester United at the Constant Vanden Stock stadium in Brussels, Thursday, April 13, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Σε Μάντσεστερ, Γκενκ, Γκέλζενκιρχεν και Κωνσταντινούπολη θα δοθούν απόψε τα 4 εισιτήρια για τα ημιτελικά του Europa League. Δείτε πρόγραμμα και στοιχεία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντερλεχτ, Γκενκ, Θέλτα, Σάλκε, Άγιαξ, Μπεσίκτας και Λιόν διεκδικούν απόψε την είσοδό τους στα ημιτελικά του Europa League 2016-17. Διαβάστε τα στοιχεία για κάθε ρεβάνς ξεχωριστά...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άντερλεχτ

Στις Βρυξέλλες το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1 και ήταν η 8η φορά στην ιστορία που τέθηκαν αντιμέτωπες Άντερλεχτ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι "κόκκινοι διάβολοι" έχουν 3 νίκες σε ισάριθμα ματς με τους Βέλγους στην Αγγλία και αν πάρουν και 4η νίκη θα πάρουν και την πρόκριση στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 15η φορά στην ιστορία τους.

Η μία από αυτές τις 3 νίκες της ManUtd είναι ιστορική, καθώς στις 26 Σεπτεμβρίου 1956 είχε επικρατήσει 10-0 στο "Maine Road". Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της Γιουνάιτεντ και για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα της Άντερλεχτ. Αν Βέλγοι πάντως προκριθούν, θα βρεθούν στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 9η φορά.

Γκενκ - Θέλτα

Η Θέλτα έχει ελαφρύ προβάδισμα μετά τη νίκη της στο Βίγκο, αλλά το 3-2 δίνει πολλές ελπίδες στην Γκενκ για μία ακόμη ιστορική πρόκριση.

Όποιος προκριθεί θα βρεθεί για πρώτη φορά σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ στα προημιτελικά για πρώτη φορά βρίσκονται οι Βέλγοι και οι Ισπανοί για 4η (1999, 2000 και 2001 οι τρεις πρώτες στο UEFA Cup).

Σάλκε - Άγιαξ

Ο Άγιαξ ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ματς του Άμστερνταμ, επικράτησε 2-0 με τα τέρματα του Ντάβι Κλάασεν, αλλά θα μπορούσε να έχει νικήσει με μεγαλύτερο σκορ τη Σάλκε.

Αν οι Γερμανοί κάνουν την μεγάλη ανατροπή θα βρεθούν σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 5η φορά στην ιστορία τους, ενώ ο Άγιαξ αν προκριθεί για 12η φορά θα είναι στους "4" (πρώτη μετά το 1997 στο CL).

Μπεσίκτας - Λιόν

Η Λιόν είχε νικήσει 2-1 στη Γαλλία, με ανατροπή σε δύο λεπτά, στο 83' και το 84' και μάλιστα το δεύτερο γκολ έπειτα από κλέψιμο στον τερματοφύλακα.

Θυμίζουμε πως υπήρχαν σοβαρά επεισόδια και οι σύλλογοι τιμωρήθηκαν με 2 χρόνια αποκλεισμό με αναστολή, δηλαδή αν ξαναγίνουν επεισόδια θα τιμωρηθούν με 2 χρόνια εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Αν τελικά όλα πάνε καλά και κάποια ομάδα προκριθεί, τότε αν αυτή είναι η Μπεσίκτας θα βρεθεί για πρώτη φορά σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ αν είναι η Λιόν... για τρίτη (1964 στο Κυπελλούχων και 2010 στο Champions League).

H τουρκική ομάδα είναι η μόνη από τις "8" του Europa League που κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρσι, ενώ θυμίζουμε πως και οι δυο ήταν στους ομίλους του Champions League.

Οι ρεβάνς των "8":

Πέμπτη

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άντερλεχτ [ 1-1]

Γκενκ - Θέλτα [ 2-3]

Σάλκε - Άγιαξ [ 0-2]

Μπεσίκτας - Λιόν [ 1-2]

*όλα τα ματς αρχίζουν στις 22:05

**στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Ζιουλιάνο (Ζενίτ)

Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

7 γκολ

Αρίτς Αντούριθ (Μπιλμπάο)

5 γκολ

Ιάγο Άσπας (Θέλτα)

Νίκολα Κάλινιτς (Φιορεντίνα)

Γκιγιόμ Οαρό (Γιουνγκ Μπόις)

Λούκας Τεοντόρτσικ (Άντερλεχτ)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

4 γκολ

Τάιζον (Σαχτάρ)

Λίον Μπέιλι (Γκενκ)

Ναμπίλ Φεκίρ (Λιόν)

Γιον Γκουιντέτι (Θέλτα)

Αλεκσάντρ Κοκόριν (Ζενίτ)

Καλιφά Κουλιμπαλί (Γάνδη)

Χένριχ Μχιταριάν (ManUtd)

Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Άγιαξ)

Φέντορ Σμόλοβ (Κρασνοντάρ)

Νικολάε Στάντσιου (Άντερλεχτ)

Κουμά Μπαμπακάρ (Φιορεντίνα)

3 γκολ

Σεμπά (Ολυμπιακός)

Ζερεμί Περμπέ (Γάνδη)

Ζοαοζίνιο (Κρασνοντάρ)

Αλεξάντρ Λακαζέτ (Λιόν)

Μουκτάρ Ντιακαμπί (Λιόν)

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

Γιώργος Εφραίμ (ΑΠΟΕΛ)

Πιέρος Σωτηρίου (ΑΠΟΕΛ)

Τζενκ Τοσούν (Μπεσίκτας)

Ράιαν Μπάμπελ (Μπεσίκτας)

Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)

Γιούρι Τίλεμανς (Άντερλεχτ)

Φακούντο Φερέιρα (Σαχτάρ)

Ισχάκ Μπελφοντίλ (Σταντάρ)

Ταρίκ Ελγιουνουσί (Ολυμπιακός)

Φρανκ Ατσεαμπόνγκ (Άντερλεχτ)

Ραούλ Ρουσέσκου (Οσμάνλισπορ)

Ράφαελ Χόλτσχαουζερ (Αούστρια)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Νικολάι Κομλιτσένκο (Σλόβαν Λίμπερετς)

Τα videos των πρώτων ματς...

Άντερλεχτ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Θέλτα - Γκενκ 3-2

Άγιαξ - Σάλκε 2-0

Λιόν - Μπεσίκτας 2-1

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ