EUROPA LEAGUE

Preview: Europa League

Manchester United manager Jose Mourinho, right, attends a training session at the Aon Training Complex, Carrington, England, Wednesday, April 12, 2017. Manchester United will play RSC Anderlecht in a Europa League soccer match on Thursday. (Martin Rickett/PA via AP)
Manchester United manager Jose Mourinho, right, attends a training session at the Aon Training Complex, Carrington, England, Wednesday, April 12, 2017. Manchester United will play RSC Anderlecht in a Europa League soccer match on Thursday. (Martin Rickett/PA via AP) AP

Το βράδυ της Μ.Πέμπτης διεξάγονται οι πρώτες αναμετρήσεις για τα προημιτελικά, με τη ManUtd να παίζει στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ, στο μόνο ζευγάρι από τα 4 που έχει ιστορία

Έπειτα από δύο βραδιές Champions League, τη Μεγάλη Πέμπτη διεξάγονται τα πρώτα ματς της προημιτελικής φάσης του Europa League, με την σέντρα στις 22:05 σε Βρυξέλλες, Βίγκο, Άμστερνταμ και Λιόν.

Άντερλεχτ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Υπάρχει ιστορία σε αυτό το ζευγάρι. Αυτή θα είναι η 7η φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες οι συγκεκριμένες ομάδες, με την Άντερλεχτ να έχει 2 νίκες και μία ισοπαλία στο Βέλγιο, τη Γιουνάιτεντ να έχει 3 νίκες στο Μάντσεστερ.

Η μία από αυτές τις 3 νίκες της ManUtd είναι ιστορική, καθώς στις 26 Σεπτεμβρίου 1956 είχε επικρατήσει 10-0 στο "Maine Road". Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της Γιουνάιτεντ και για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα της Άντερλεχτ.

Θέλτα - Γκενκ

Για πρώτη φορά στην ιστορία τίθενται αντιμέτωπες Θέλτα και Γκενκ. Όποιος προκριθεί θα βρεθεί για πρώτη φορά σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ στα προημιτελικά για πρώτη φορά βρίσκονται οι Βέλγοι και οι Ισπανοί για 4η (1999, 2000 και 2001 οι τρεις πρώτες στο UEFA Cup).

Άγιαξ - Σάλκε

Δεν έχουν ποτέ παίξει ξανά Άγιαξ και Σάλκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τον Αίαντα να είναι αήττητος στην έδρα του στα τελευταία 11 ευρωπαϊκά ματς, έχοντας μάλιστα 5 σερί νίκες. Το πρόσωπο που ενώνει τις δύο αυτές ομάδες είναι ο επιθετικός της Σάλκε, Κλάας-Γιαν Χούντελααρ, ο οποίος αποτελεί δημιούργημα των σπουδαίων ακαδημιών του Άγιαξ.

Λιόν - Μπεσίκτας

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που Λιόν και Μπεσίκτας θα τεθούν αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. H τουρκική ομάδα είναι η μόνη από τις "8" του Europa League που κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρσι, ενώ θυμίζουμε πως και οι δυο ήταν στους ομίλους του Champions League.

Τα πρώτα ματς των "8":

Μ. Πέμπτη

Άντερλεχτ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:05)

Θέλτα - Γκενκ

Άγιαξ - Σάλκε

Λιόν - Μπεσίκτας

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Ζιουλιάνο (Ζενίτ)

Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

7 γκολ

Αρίτς Αντούριθ (Μπιλμπάο)

5 γκολ

Νίκολα Κάλινιτς (Φιορεντίνα)

Γκιγιόμ Οαρό (Γιουνγκ Μπόις)

Λούκας Τεοντόρτσικ (Άντερλεχτ)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

4 γκολ

Τάιζον (Σαχτάρ)

Λίον Μπέιλι (Γκενκ)

Ναμπίλ Φεκίρ (Λιόν)

Ιάγο Άσπας (Θέλτα)

Αλεκσάντρ Κοκόριν (Ζενίτ)

Καλιφά Κουλιμπαλί (Γάνδη)

Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Άγιαξ)

Φέντορ Σμόλοβ (Κρασνοντάρ)

Νικολάε Στάντσιου (Άντερλεχτ)

Κουμά Μπαμπακάρ (Φιορεντίνα)

3 γκολ

Σεμπά (Ολυμπιακός)

Ζερεμί Περμπέ (Γάνδη)

Γιον Γκουιντέτι (Θέλτα)

Ζοαοζίνιο (Κρασνοντάρ)

Αλεξάντρ Λακαζέτ (Λιόν)

Μουκτάρ Ντιακαμπί (Λιόν)

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

Γιώργος Εφραίμ (ΑΠΟΕΛ)

Πιέρος Σωτηρίου (ΑΠΟΕΛ)

Χένριχ Μχιταριάν (ManUtd)

Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)

Γιούρι Τίλεμανς (Άντερλεχτ)

Φακούντο Φερέιρα (Σαχτάρ)

Ισχάκ Μπελφοντίλ (Σταντάρ)

Φρανκ Ατσεαμπόνγκ (Άντερλεχτ)

Ραούλ Ρουσέσκου (Οσμάνλισπορ)

Ράφαελ Χόλτσχαουζερ (Αούστρια)

Νικολάι Κομλιτσένκο (Σλόβαν Λίμπερετς)

Martin Rickett/PA via AP

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ