EUROPA LEAGUE

Preview: Europa League

Preview: Europa League

Η Λίβερπουλ κάνει πρεμιέρα στο Μπορντό, η Άουγκσμπουργκ παίζει πρώτο ευρωπαϊκό ματς στο "Σαν Μαμές", ενώ η Σκεντερμπέου θέλει να γράψει ιστορία για το αλβανικό ποδόσφαιρο κόντρα στην Μπεσίκτας. Δείτε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League

Σέντρα στους ομίλους του Europa League το βράδυ της Πέμπτης, με τις αναμετρήσεις Μπορντό - Λίβερπουλ, Άγιαξ - Σέλτικ, Άντερλεχτ - Μονακό, Φιορεντίνα - Βασιλεία και ΑΠΟΕΛ - Σάλκε να ξεχωρίζουν.

Ο Πάουλο Σόουζα κάνει ιδιαίτερο ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τους "βιόλα", η Σκεντερμπέου θέλει να γράψει αλβανική ποδοσφαιρική ιστορία, ενώ η Άουγκσμπουργκ παίζει το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς στο "Σαν Μαμές".

Δείτε παρακάτω ξεχωριστά για κάθε όμιλο τα βασικά στοιχεία και εν συνεχεία αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας...

1ος όμιλος

Μετά την αποτυχία στα προκριματικά του Champions League η Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα ξεκινά την προσπάθεια διάκρισης στους ομίλους του Europa League υποδεχόμενη την Μόλντε. Η "Φενέρ" παίζει για πρώτη φορά κόντρα σε Νορβηγούς, ενώ το άλλο ματς του 1ου ομίλου είναι το Άγιαξ - Σέλτικ, ένα από τα ντέρμπι γενικότερα στην πρεμιέρα. Και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου είναι από τις απογοητευμένες των προκριματικών του CL.

Preview: Europa League

2ος όμιλος

Ίσως το σπουδαιότερο ματς της βραδιάς διεξάγεται στο "Σαμπάν-Ντελμάς", με την Μπορντό να υποδέχεται την Λίβερπουλ. Στο CL 2006-07 οι "κόκκινοι" είχαν δύο νίκες με τους Γιρονδίνους, οι οποίοι με Άγγλους έχουν μόνο νίκη σε 10 ματς. Ο Ρότζερς άφησε στην Αγγλία τους Μπεντεκέ, Μίλνερ, Κλάιν, Λούκας Λέιβα, Σκρτελ, Λόβρεν και ίσως ξεκουράσει και άλλους βασικούς, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου η Σιόν υποδέχεται την Ρουμπίν Καζάν.

3ος όμιλος

Όμιλος με ελληνικό ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ παίζει στο Αζερμπαϊρτζάν με την Γκαμπάλα και στο άλλο ματς η Ντόρτμουντ αντιμετωπίζει την Κρασνοντάρ στην Γερμανία. Πέρσι η ρωσική ομάδα έχασε δύο φορές από την Βόλφσμπουργκ, η Μπορούσια στην Ρωσία έχει τρεις σε ισάριθμα ματς, αλλά εντός έχει μία φορά κάθε αποτέλεσμα.

Preview: Europa League

4ος όμιλος

Ένα από τα καλύτερα ματς το Νάπολι - Μπριζ. Παίζουν για πρώτη φορά αντίπαλες, ενώ πέρσι και τις δύο τις απέκλεισε η Ντνίπρο (ημιτελικά και προημιτελικά, αντίστοιχα). Μίντιλαντ - Λέγκια το άλλο ματς του ομίλου.

5ος όμιλος

Η τελευταία φορά που η Ραπίντ Βιέννης νίκησε ισπανική ομάδα ήταν το 1968, έτσι υποδέχεται την Βιγιαρεάλ με στόχο να σπάσει μια μεγάλη αρνητική παράδοση. Οι δυο τους τίθενται αντιμέτωποι για πρώτη φορά στην ιστορία, όπως και η Βικτόρια Πλζεν με την Ντινάμο Μινσκ.

6ος όμιλος

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τον Μίτσελ στον πάγκο της Μαρσέιγ στην Ολλανδία με την Χρόνινχεν, η οποία παίζει για πρώτη φορά σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ η τελευταία φορά που πήρε πρόκριση σε νοκ-άουτ ήταν το 1989-90 (εξαίρεση το Intertoto). Στο άλλο ματς του ομίλου η Σλόβαν Λίμπερετς υποδέχεται την Μπράγκα.

Preview: Europa League

7ος όμιλος

Δυνατός όμιλος ο 7ος. Η περσινή φιναλίστ, Ντνίπρο, υποδέχεται την Λάτσιο, ενώ η Σεντ-Ετιέν φιλοξενεί την Ρόσενμποργκ. Πέντε σερί ευρωπαϊκές νίκες έχει εντός έδρας η Ντνίπρο, ενώ οι Ρωμαίοι σε 8 ματς με Ουκρανούς έχουν 7 νίκες και μία ήττα (7 σερί οι νίκες μετά την ήττα από την Τσερνομόρετς το 1975). Μία φορά έχει παίξει η Σεντ-Ετιέν με Νορβηγούς και ήταν με την Ρόσενμποργκ το 2008, όταν την είχε νικήσει 3-0 με Ταυλαρίδη βασικό και Μιραλάς να μπαίνει αλλαγή.

8ος όμιλος

Η Σκεντερμπέου θέλει να γράψει ιστορία κόντρα στην Μπεσίκτας, καθώς θέλει να γίνει η πρώτη αλβανική ομάδα που δεν χάνει από Τούρκους. 12 νίκες σε ισάριθμα ματς έχουν ομάδες της Τουρκίας κόντρα σε αυτές από Αλβανία. Πάντως ιστορία θα γράφει ότι και να γίνει η Σκεντερμπέου, καθώς είναι η πρώτη αλβανική ομάδα που παίζει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σπόρτινγκ - Λοκομοτίβ Μόσχας το άλλο ματς του ομίλου στην Λισαβόνα.

9ος όμιλος

Φιορεντίνα - Βασιλεία ένα από τα σημαντικότερα ματς της πρεμιέρας. Εκτός από την δυναμικότητα, ιδιαίτερο στοιχείο ο Πάουλο Σόουζα, καθώς κάνει ευρωπαϊκό ντεμπούτο στον πάγκο των "βιόλα" κόντρα στην πρώην ομάδα του! Η Λεχ Πόζναν υποδέχεται την Μπελενένσες έχοντας μόνο μία ήττα στα τελευταία 15 εντός έδρας ευρωπαϊκά της ματς, ενώ οι Πορτογάλοι μετέχουν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Preview: Europa League

10ος όμιλος

Πέρσι έπαιζαν Champions League, φέτος κοντράρονται στην πρεμιέρα του Europa League οι Άντερλεχτ και Μονακό. Πρώτη μεταξύ τους ευρωπαϊκή κόντρα, με την ομάδα των Βρυξελλών στα 5 τελευταία ματς με Γάλλους να έχει δύο ισοπαλίες και 3 ήττες, ενώ γενικά στα τελευταία 8 εντός έδρας ευρωπαϊκά της ματς μόνο μία νίκη. Στο άλλο ματς, η Τότεναμ υποδέχεται την Καραμπάγκ, στο πρώτο στην ιστορία μεταξύ ομάδων από Αγγλία και Αζερμπαϊτζάν.

11ος όμιλος

Όμιλος με ελληνικό και κυπριακό ενδιαφέρον. Ο Αστέρας υποδέχεται στην Τρίπολη την Σπάρτα Πράγας, ενώ το ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο την Σάλκε. Το ΑΠΟΕΛ έχει μία νίκη σε 12 ματς κόντρα σε Γερμανούς, ενώ είχε παίξει με την Σάλκε το 2008 για το UEFA Cup και είχε αποκλειστεί, χάνοντας με 1-4 στο πρώτο ματς στην Κύπρο (1-1 η ρεβάνς στην Γερμανία).

12ος όμιλος

Παρτίζαν και Άλκμααρ τίθενται αντιμέτωπες για πρώτη φορά, όπως φυσικά και η Μπιλμπάο με την Άουγκσμπουργκ, αφού αυτό είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς του γερμανικού συλλόγου!

Preview: Europa League

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

20:00

1ος όμιλος

Άγιαξ - Σέλτικ

Φενέρμπαχτσε - Μόλντε

2ος όμιλος

Μπορντό - Λίβερπουλ

Σιόν - Ρουμπίν Καζάν

3ος όμιλος

Γκαμπάλα - ΠΑΟΚ

Ντόρτμουντ - Κρασνοντάρ

4ος όμιλος

Νάπολι - Μπριζ

Μίντιλαντ - Λέγκια

5ος όμιλος

Ραπίντ Βιέννης - Βιγιαρεάλ

Βικτόρια Πλζεν - Ντινάμο Μινσκ

6ος όμιλος

Χρόνινχεν - Μαρσέιγ

Σλόβαν Λίμπερετς - Μπράγκα

22:05

7ος όμιλος

Ντνίπρο - Λάτσιο

Σεντ-Ετιέν - Ρόσενμποργκ

8ος όμιλος

Σπόρτινγκ - Λοκομοτίβ Μόσχας

Σκεντερμπέου - Μπεσίκτας

9ος όμιλος

Φιορεντίνα - Βασιλεία

Λεχ Πόζναν - Μπελενένσες

10ος όμιλος

Άντερλεχτ - Μονακό

Τότεναμ - Καραμπάγκ

11ος όμιλος

ΑΠΟΕΛ - Σάλκε

Αστέρας Τρίπολης - Σπάρτα Πράγας

12ος όμιλος

Παρτίζαν - Άλκμααρ

Μπιλμπάο - Άουγκσμπουργκ

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ