EUROPA LEAGUE

Preview: Europa League

Preview: Europa League

Η Σεβίλλη είναι έτοιμη να προκριθεί στην Φλωρεντία για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Europa League, "μάχη" στο Ουκρανία για Ντνίπρο και Νάπολι. Δείτε στοιχεία, απουσίες και πιθανές 11άδες (videos)

Το βράδυ της Πέμπτης θα γνωρίζουμε το ζευγάρι του τελικού του Europa League, με την Σεβίλλη να φαντάζει το απόλυτο φαβορί για το ένα εισιτήριο.

Η Ισπανοί είχαν επικρατήσει με 3-0 της Φιορεντίνα στο "Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν", έτσι οι Ιταλοί χρειάζονται ένα... θαύμα.

Ούτε η άλλη ιταλική ομάδα, η Νάπολι, έχει το πλεονέκτημα, καθώς η ένα γκολ θέση οφ-σάιντ η Ντνίπρο είχε πάρει ισοπαλία με 1-1 στο "Σαν Πάολο", έτσι έχει ελαφρύ προβάδισμα.

Ευρωπαϊκή ιστορία

Η ουκρανική ομάδα είναι πρωτάρα σε τέτοιο επίπεδο, όπου έφτασε αφήνοντας εκτός συνέχειας στα νοκ-άουτ τους Ολυμπιακό, Άγιαξ και Μπριζ.

Απέναντί της η Νάπολι που επιστρέφει σε ευρωπαϊκό ημιτελικό μετά από 26 ολόκληρα χρόνια. Ήταν το 1989 η τελευταία φορά, όταν και είχε κατακτήσει το UEFA Cup με τον Μαραντόνα στον "διπλό" τελικό με την Στουτγκάρδη.

Αυτή ήταν η μοναδική της φορά σε ευρωπαϊκό τελικό, ενώ στα ημιτελικά φτάνει φέτος για 3η φορά, αφού ήταν στους "4" και του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1977.

Η Σεβίλλη είναι η κάτοχος του Europa League και μετρά τρία τρόπαια σε ισάριθμους τελικούς (!), αφού είχε κατακτήσει το UEFA Cup το 2006 και το 2007, έτσι στόχος είναι ξανά κούπα... στο καπάκι!

Αυτές οι τρεις είναι και οι μοναδικές που έχει φτάσει και σε ημιτελικά, έτσι φέτος είναι η 4η, ενώ η Φιορεντίνα έχει παίξει σε 4 τελικούς και έχει ένα τρόπαιο, το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1961 στον τελικό με Ρέιντζερς.

Έχει χάσει στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1957 (Ρεάλ), του Κυπελλούχων το 1962 (Ατλέτικο) και του UEFA Cup το 1990 (Γιουβέντους), ενώ στα ημιτελικά έχει φτάσει άλλες δύο φορές, στο Κυπελλούχων το 1997 και στο UEFA Cup το 2008. Σύνολο δηλαδή έχει παίξει 6 φορές τους "4" ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αυτή είναι η 7η.

Μόνο η Ντνίπρο δηλαδή δεν έχει ευρωπαϊκή κούπα από τους 4, ενώ θυμίζουμε πως αυτός που θα το κατακτήσει εξασφαλίζει θέση στους ομίλους του Champions League.

Απουσίες και αμφίβολοι

Μάζουχ, Ζοζούλια και Κράβτσενκο δεν είναι στην διάθεση του Μιρόν Μαρκέβιτς για την Ντνίπρο, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Σάχοβ, ο οποίος την είχε δώσει την πρόκριση στους "4" με την γκολάρα κόντρα στην Μπριζ. Στην αντίπερα όχθη, ο Ράφα Μπενίτεθ δεν υπολογίζει στους Μίτσου, Σούνιγα.

Για την Φιορεντίνα ο Βιντσέντζο Μοντέλα θα στερηθεί τους Μπαμπακάρ, Χουάν Μανουέλ Βάργκας, Μάικα Ρίτσαρντς και Τζουζέπε Ρόσι, ενώ ο Ουνάι Έμερι δεν υπολογίζει στον Νικολάς Παρέχα, ίσως και στους Μπέτο, Εμ'Μπιά.

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Πέμπτη

Ντνίπρο - Νάπολι [ 1-1]

Φιορεντίνα - Σεβίλλη [ 0-3]

*σέντρα στις 22:05, τελικός 27/5 στην Βαρσοβία

Οι πιθανές συνθέσεις

ΝΤΝΙΠΡΟ: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα, Ροτάν, Φεντορτσούκ, Ματέους, Κονοπλιάνκα, Κάλινιτς.

ΝΑΠΟΛΙ: Αντούχαρ, Μάτζο, Μπρίτος, Γκουλάμ, Γκιοκχάν Ινλέρ, Νταβίντ Λοπεθ, Χάμσικ, Καγιεχόν, Ινσίνιε (ή Μέρτενς), Ιγκουαΐν.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Τόμοβιτς, Σάβιτς, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μάρκος Αλόνσο, Νταβίντ Πισάρο, Μπόρχα Βαλέρο, Ματίας Φερνάντες, Χοακίν (ή Ίλιτσιτς), Σαλάχ, Μάριο Γκόμεθ.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Κόκε, Καρίσο, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Μπανέγα, Αλέις Βιδάλ, Ιμπόρα, Βιτόλο, Μπάκα.

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Αλάν (Ζάλτσμπουργκ)

Ρομελού Λουκακού (Έβερτον)

7 γκολ

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

6 γκολ

Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)

Γκιγιόμ Οαρό (Γιούνγκ Μπόις)

Τζόναταν Σοριάνο (Ζάλτσμπουργκ)

Λουσιάνο Βιέτο (Βιγιαρεάλ)

Λίορ Ρεφαέλοβ (Μπριζ)

5 γκολ

Ραούλ Ρουσέσκου (Στεάουα)

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Ντάβιντ Λαφάτα (Σπάρτα Πράγας)

Αντρέι Κράμαριτς (Ριέκα)

Κλαουντιό Μποβού (Γκινγκάμπ)

Ντεμπά Μπα (Μπεσίκτας)

Κέβιν Ντε Μπράινε (Βόλφσμπουργκ)

ΤΑ VIDEOS ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΤΣ...

Νάπολι - Ντνίπρο 1-1

Σεβίλλη - Φιορεντίνα 3-0

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ