EUROPA LEAGUE

Preview: Europa League (day 1)

Preview: Europa League (day 1)

Το βράδυ της Πέμπτης (14/9) ξεκινά το Europa League, στο οποίο πρώτη φορά θα πάρουν μέρος οι Μίλαν και Άρσεναλ, τα δύο φαβορί δηλαδή για το τρόπαιο. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας...

Το Europa League παίρνει τη... σκυτάλη από το Champions League και το βράδυ της Πέμπτης διεξάγεται η πρώτη αγωνιστική των ομίλων.

Η Μίλαν είναι φυσικά η πιο επιτυχημένη ομάδα που συμμετέχει στην διοργάνωση και μάλιστα παίζει για πρώτη φορά σε αυτή με την ονομασία Europa League.

Είχε πάρει μέρος στην τελευταία διοργάνωση ως UEFA Cup τη σεζόν 2008-09, ενώ αυτό είναι το μόνο τρόπαιο που δεν έχει κατακτήσει! Μόνο οι Άγιαξ, Μπάγερν, Τσέλσι, Γιουβέντους και ManUtd (πέρσι) έχουν όλα τα ευρωπαϊκά έπαθλα.

Η προσπάθεια των "ροσονέρι" για να βάλουν και αυτό το τρόπαιο στην τροπαιοθήκη τους ξεκινά στην Αυστρία, όπου φιλοξενούνται απ'την Αούστρια, στο άλλο ματς του ομίλου της ΑΕΚ, η οποία παίζει στην Κροατία με τη Ριέκα.

Η Μίλαν στα προκριματικά είχε 4 νίκες σε ισάριθμα ματς με τέρματα 10-0. Δεν είχε δεχτεί γκολ και στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Serie A, αλλά την... προσγείωσε ανώμαλα η Λάτσιο την περασμένη Κυριακή, καθώς οι Ρωμαίοι νίκησαν 4-1 την ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα.

Ο Ιταλός τεχνικός δεν πήρε στην Αυστρία τους Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Φάμπιο Μπορίνι και Αντρέα Κόντι, με τον τελευταίο μόνο να είναι τραυματίας, ενώ οι δύο πρώτοι μάλλον έμειναν εκτός αποστολής για ξεκούραση, ίσως όμως και για τιμωρία για την εμφάνισή τους στη Ρώμη.

Η ομάδα του Μιλάνου μάλιστα επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 3 χρόνια απουσίας, ενώ για πρώτη φορά στο Europa League παίζει και η Άρσεναλ, αφού ήταν στους ομίλους του Champions League για 17 σερί σεζόν. Οι "κανονιέρηδες" στην πρεμιέρα αντιμετωπίζουν την Κολωνία, η οποία επιστρέφει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά απο 20 χρόνια.

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας, ενώ η μοναδική κυπριακή ομάδα στους ομίλους είναι ο Απόλλων Λεμεσού, ο οποίος θα υποδεχτεί τη Λιόν.

Preview: Europa League (day 1)

photos: AC Milan twitter / arsenal.com

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

20:00

1ος όμιλος

Βιγιαρεάλ - Αστανά

Σλάβια Πράγας - Μακάμπι Τελ-Αβίβ

2ος όμιλος

Ντινάμο Κιέβου - Σκεντερμπέου

Γιανγκ Μπόις - Παρτίζαν

3ος όμιλος

Αούστρια Βιέννης - Μίλαν

Ριέκα - ΑΕΚ

4ος όμιλος

Αταλάντα - Έβερτον

Απόλλων Λεμεσού - Λιόν

5ος όμιλος

Χόφενχαϊμ - Μπράγκα

Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ - Λουντογκόρετς

6ος όμιλος

Ζλιν - Σερίφ

Κοπεγχάγη - Λοκομοτίβ Μόσχας

22:05

7ος όμιλος

Χαπόελ Μπερ-Σεβά - Λουγκάνο

Στεάουα - Βικτόρια Πλζεν

8ος όμιλος

Ζόρια - Έστερσουντ

Χέρτα - Μπιλμπάο

9ος όμιλος

Ερυθρός Αστέρας - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ

Άρσεναλ - Κολωνία

10ος όμιλος

Μαρσέιγ - Κόνιασπορ

Γκιμαράες - Ζάλτσμπουργκ

11ος όμιλος

Ζούλτε Βάρεχεμ - Νις

Φιτέσε - Λάτσιο

12ος όμιλος

Βάρνταρ - Ζενίτ

Σοθιεδάδ - Ρόσενμποργκ

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ