EUROPA LEAGUE

Παρτίζαν - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Παρτίζαν - Αστέρας Τρίπολης 0-0
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχτηκε ισόπαλος χωρίς γκολ με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Europa League. Τεράστια ευκαιριά από τον Μάσα στο φινάλε (video).

Η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του Αστέρα Τρίπολης σταμάτησε στο Βελιγράδι καθώς η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τους "32" του Europa League όμως και σε αυτό το ματς οι Αρκάδες εμφανίστηκαν σοβαροί και ψυχωμένοι και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με το καθόλα τιμητικό 0-0 κόντρα στην Παρτίζαν και την 3η θέση στον όμιλο.

Οι Σέρβοι είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, όμως τόσο η αμυντική λειτουργία της ελληνικής ομάδας όσο και ο γκολκίπερ Θεοδωρόπουλος τα πήγαν εξαιρετικά στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς ενώ και η πιο κλασική ευκαιρία άνηκε στον Αστέρα με το κοντινό πλασέ του Μάσα στο φινάλε που αποκρούστηκε από τον Λούκατς.

Αυτό πάντως που θα πρέπει να κρατήσουν όλοι στην ομάδα της Τρίπολης είναι το σοβαρό πρόσωπο που έδειξε σε όλη τη φετινή πορεία της (στα 6 παιχνίδια της στα προκριματικά και τα ισάριθμα στους ομίλους του Europa League), το γεγονός ότι δεν γνώρισε την ήττα ούτε από τη Μπεσίκτας ούτε από την Παρτίζαν αλλά και το ωραίο ποδόσφαιρο που προσέφερε στο κοινό της.

Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε και στον βαθμολογικό πίνακα καθώς το φινάλε των υποχρεώσεών του στους ομίλους του Europa League -για παρθενική φορά στην ιστορία του- βρίσκει τον Αστέρα να έχει μαζέψει 6 πόντους και να καταλαμβάνει την 3η θέση.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Stadion FK Partizan

Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ

Βοηθοί: Πιότρ Σάντσουκ, Μάρτσιν Μπορκόβσκι

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Λούκατς, Πέτροβιτς, Ίλιτς, Στάνκοβιτς, Βολκόβ, Γκρμπιτς (74' Ίλιτς), Μάρκοβιτς, Ντρίντσιτς, Ζίβκοβιτς, Νίνκοβιτς (81' Λούκα), Σκούλετιτς (89' Κόιτς )

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο, Τιέ Μπι (74' Μάσα), Τσοκάνης, Μπακασέτας (72' Μπαντιμπανγκά), Γιαννιώτας (63' Φερνάντες), Μπαράλες

Κίτρινες κάρτες: Ντρίντσιτς (46'), Ίλιτς (54'), Βολκόβ (60') / Μπακασέτας (22'), Τιέ Μπι (33'), Τσοκάνης (83')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε μία ανάσα από το να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο Βελιγράδι καθώς πριν καν συμπληρωθεί μισό λεπτό αγώνα (για την ακρίβεια στα 25'') είχε κλασική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ: ο Μπαράλες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μπακασέτας έπιασε το πλασέ πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λούκατς.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η πρώτη "απάντηση" από πλευράς Παρτίζαν, με τον Θεοδωρόπουλο να διώχνει σε κόρνερ το μονοκόμματο σουτ του Νίνκοβιτς λίγο έξω από την περιοχή ενώ στο 8' η ελληνική άμυνα βρέθηκε εκτεθειμένη, καθώς ο Νίνκοβιτς απέφυγε Σανκαρέ και Παντελιάδη, για να τον σταματήσει όμως ξανά (απέκρουσε με τα πόδια το κοντινό πλασέ του) ο Έλληνας γκολκίπερ.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο πάντως που αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στην ανάπτυξη των παικτών της Παρτίζαν, η άμυνα του Αστέρα σιγά σιγά προσαρμόστηκε και κατάφερε να εξουδετερώσει κάθε πιθανή απειλή προς την εστία του Θεοδωρόπουλου.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Γιαννιώτας είχε την δεύτερη καλή στιγμή για τους Αρκάδες όταν το φαλτσαριστό μακρινό σουτ του ανάγκασε τον Λούκατς να πέσει στην αριστερή γωνία του και να διώξει με γροθιές, ενώ στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να προβληματίζουν την ομάδα του Στάικου Βεργέτη.

Παρτίζαν - Αστέρας Τρίπολης 0-0
INTIME SPORTS

Η Παρτίζαν μπήκε με φουλ επιθετική διάθεση στο δεύτερο μέρος και στο πρώτο πεντάλεπτο η ελληνική άμυνα πέρασε δύσκολες στιγμές. Στο 48' ο Θεοδωρόπουλος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα σε γύρισμα από τα αριστερά και ο Νίνκοβιτς έχασε την ευκαιρία για το 1-0 καθώς έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι με κοντινό πλασέ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης είδε το σουτ του να σταματάει πάνω στον Έλληνα γκολκίπερ.

Το ξεκίνημα αυτό δεν είχε ανάλογη συνέχεια από τους γηπεδούχους καθώς η άμυνα του Αστέρα μπόρεσε και πάλι να κλείσει αποτελεσματικά τους διαδρόμους και να φέρει στα μέτρα της το παιχνίδι, για να έρθει η επόμενη καλή στιγμή για την Παρτίζαν στο 68'.

Εκεί ο σέντερ φορ Σκούλετιτς έδειξε την κλάση του καθώς με ένα εντυπωσιακό σπριντ πέρασε σαν... σταματημένο τον Σανκαρέ, όμως το πλασέ του μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έφυγε στην πλάτη του Σανκαρέ αλλά και αυτή η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο.

Παρτίζαν - Αστέρας Τρίπολης 0-0
INTIME SPORTS

Οι Αρκάδες από την πλευρά τους είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο στο 76' με την κεφαλιά του Μπαράλες να φεύγει πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 90' φλέρταραν με την πρώτη εκτός εκτός έδρας νίκη τους στο Europa League καθώς έχασαν την πιο κλασική ευκαιρία στο ματς!

Η ελληνική ομάδα βγήκε γρήγορα στην κόντρα με παίκτη παραπάνω και ο Μπαντιμπανγκά έκανε το γύρισμα, ωστόσο ο Μάσα δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Λούκατς ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια.

Η φάση του αγώνα

Χωρίς αμφιβολία αυτή του 90ο λεπτού όπου ο Αστέρας είχε τη χρυσή ευκαιρία να "αρπάξει" τη νίκη μέσα στο "Stadion FK Partizan". Ο Μπαμπανγκίντα είδε τον Μάσα σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή και τον τροφοδότησε, με τον Αργεντίνο να μην το σκέφτεται και να κάνει τάχιστα το πλασέ, το οποίο όμως αποκρούστηκε σωτήρια με τα πόδια από τον γκολκίπερ Λούκατς.

Ο διαιτητής

Ο Πάβελ Γκιλ δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στο να ελέγξει το ματς και κατάφερε να περάσει απαρατήρητος,κάτι που σημαίνει ότι εξετέλεσε την αποστολή του. Έβγαλε κίτρινες κάρτες όταν χρειάστηκε και γενικά ήταν κοντά σε όλες σχεδόν τις φάσεις.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Θεοδωρόπουλος είναι αναπληρωματικός στον Αστέρα όμως το γεγονός αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι πολύ σταθερός καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και να παίξει σημαντικό ρόλο στο να διατηρηθεί το μηδέν στην εστία του.

Μας άρεσε

Ο Γιαννιώτας που ανεβάζει διαρκώς στροφές και δείχνει ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του ο Αστέρας στην επίθεση. Έκανε αρκετές κούρσες και όσες φορές πήρε μπάλα "απασχολούσε" την αντίπαλη άμυνα, με τον προπονητή της Παρτίζαν να δίνει από νωρίς οδηγίες στα χαφ του να δίνουν βοήθεια στον Ίλιτς (δεξί μπακ) που ήταν επιφορτισμένος με την επιτήρησή του. Εξαιρετικός από πλευράς Παρτίζαν ο Νίνκοβιτς, ο οποίος εντυπωσίασε με την τεχνική του κατάρτιση.

Δεν μας άρεσε

Το ότι το φετινό ταξίδι του Αστέρα στην Ευρώπη σταμάτησε εδώ. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη μόνο ως πρωτάρηδες στους ομίλους του Europa League δεν παρουσιάστηκαν και το φινάλε τους βρίσκει να έχουν αποσπάσει αμέτρητο σεβασμό και πολλά χειροκροτήματα από την ελληνική φίλαθλη κοινή γνώμη.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ