EUROPA LEAGUE

ΠΑΟΚάρα της Ευρώπης, 2-0 τη Σλόβαν και πρόκριση στους "32"

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SLOVAN LIBEREC (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SLOVAN LIBEREC (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI SPORTS

Με ηγέτες τους Ροντρίγκες, Μάτος και πολύ καλό τον Πέλκα ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 την Σλόβαν Λίμπερετς (πρώτη εντός έδρας νίκη του στον όμιλο) και σε συνδυασμό με την επικράτηση της Φιορεντίνα επί της Καραμπάγκ προκρίθηκε στους "32" του Europa League. (VIDEOS)

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά του. Ξεπέρασε τα όσα είχαν συμβεί τις τελευταίες δέκα μέρες και με την ανασύνταξη που επιχειρήθηκε μέσα στην εβδομάδα («μάντρωμα» στο ξενοδοχείο και συνεχείς ομιλίες από τον Ιβάν Σαββίδη μέχρι και τον τελευταίο βοηθό του Ίβιτς) εμφάνισε το καλό αγωνιστικό πρόσωπό του κόντρα στην Σλόβαν και πήρε τη νίκη που σε συνδυασμό με τη νίκη της Φιoρεντίνα στο Μπακού επί της Καραμπάγκ με 1-2 τον έφερε μετά από τρία χρόνια στους «32» τουEuropaLeague(με Στέφενς προπονητή είχε αντιμετωπίσει από τη Μπενφίκα).

Γκάρι, Μάτος τον πήραν από το χέρι

Όταν ακόμη το ματς παιζόταν και η Σλόβαν ήταν μέσα στο κόλπο της πρόκρισης, ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε πολύ στους δυο καλύτερους παίκτες του φέτος, τον Μάτος και τον Ροντρίγκες. Από δική τους συνεργασία-και ωραία προσποίηση του Κλάους-ήρθε το 1-0 στο 29’ με σκόρερ τον Καποβερντιανό. Ο ΠΑΟΚ έλεγξε σε όλη τη διάρκεια του το παιχνίδι, είχε και έναν σταθερό Γλύκο στα μετόπισθεν και με τον Πέλκα στο 67’ σφράγισε τη νίκη-πρόκριση (πρώτη εντός σε φάση ομίλων μετά από δύο χρόνια) που γιορτάστηκε στο φινάλε από τον κόσμο.

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το κλασικό 4-2-3-1 που συνηθίζει να προτιμά, επαναφέροντας στο αρχικό του σχήμα τον Πέλκα σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Κλάους στην κορυφή της επίθεσης. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Γλύκος, ενώ η αμυντική τετράδα παρέμεινε ίδια, με Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς. Ούτε το δίδυμο των αμυντικών χαφ άλλαξε, με Τσίμιροτ και Κάνιας και στα άκρα ήταν και πάλι οι Ροντρίγκες (αριστερά) και Κάμπος (δεξιά).

Η Σλόβαν Λίμπερετς παρατάχθηκε με 4-5-1, έχοντας τον Ντουμπράβκα κάτω από τα δοκάρια, τους Κούφαλ, Ποκόρνι στο κέντρο της άμυνας, Μπάρτοσακ αριστερά και Καραφιάτ δεξιά, αμυντικό μέσο τον Μπρέιτε με Φόλπρεχτ και Σέβτσικ μπροστά του, τον Βουχ δεξιά, τον Εκπάι αριστερά και μοναδικό προωθημένο τον Κομλιτσένκο.

Πριν τη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Σαπεκοένσε, όπως σε όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Γήπεδο: "Τούμπα"

Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)

Βοηθοί: Σιμόν Μπεκ, Χάρι Λέναρντ

Τέταρτος διαιτητής:Έντουαρντ Σμαρτ

Επιπρόσθετοι:Ρόμπερτ Μέντλεϊ, Κέβιν Φρεντ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς (82΄ Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (80΄ Σάχοβ), Ροντρίγκες, Κάμπος, Αθανασιάδης (71΄ Κουλούρης).

Σλόβαν Λίμπερετς (Γίντριχ Τρπισόβκσι): Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Καραφιάτ (46΄ Μπαρτλ), Κούφαλ, Φόλπρεχτ (80΄ Κουμπίσκιν), Κομλιτσένκο, Σέβτσικ, Βουχ, Μπάρτοσακ, Εκπάι (65΄ Σίκορα), Ποκόρνι.

Γκολ: 29΄ Ροντρίγκες, 67΄ Πέλκας

Κίτρινες: 22΄ Πέλκας, 30΄ Ροντρίγκες, 33΄ Κρέσπο, 52΄ Μάτος / 58΄ Εκπάι, 63' Ποκόρνι, 77΄ Φόλπρεχτ, 89' Σίκορα.

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η Βαθμολογία του ομίλου

1. Φιορεντίνα 13 (15-6)

2. ΠΑΟΚ 10 (7-6)

3. Καραμπάγκ 7 (7-12)

4. Σλόβαν Λίμπερετς 4 (7-12)

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αποφασιστικά στο ματς και πολύ καλύτερα από τους Τσέχους, αναζητώντας το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Βαρέλα έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε φάουλ από δεξιά λίγο έξω από την περιοχή, με τον Κρέσπο να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Βαρέλα σχεδόν πάνω από τη γραμμή ολομόναχος να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SLOVAN LIBEREC (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SLOVAN LIBEREC (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI SPORTS

Στο 9' ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά με επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Ροντρίγκες από αριστερά μέσα στην περιοχή και τον Ποκόρνι να προλαβαίνει να απομακρύνει σε κόρνερ. Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο επόμενο λεπτό ο Κάμπος σέντραρε από δεξιά και ο Εκπάι πρόλαβε τον Ροντρίγκες. Στο 14' ο Δικέφαλος είχε καλό σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες λίγο έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ. Οι "ασπρόμαυροι" μπήκαν καλύτερα από τους Τσέχους στο παιχνίδι.

Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα του αγώνα μετουσιώθηκε σε γκολ στο 29ο λεπτό με σκόρερ τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Μάτος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Κλάους άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει με προσποίηση και ο επερχόμενος Ροντρίγκες σούταρε στην κίνηση ανοίγοντας το σκορ.

Μετά το γκολ ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τον ΠΑΟΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 42'. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Πέλκας δεν έπιασε καλά του σουτ και ο Κλάους στον οποίο κατέληξε η μπάλα έκανε έξυπνα το τακουνάκι με τον Ντουμπράβκα να αποκρούει δύσκολα με το ένα χέρι, ενώ υπήρξε και κόντρα.

Στο 45΄ ο Δικέφαλος είχε νέα σπουδαία στιγμή, με τον Μάτος να κάνει τρομερή ενέργεια κλέβοντας την μπάλα από το χώρο του κέντρου και περνώντας δύο αντιπάλους, όμως το σουτ του απέκρουσε με το πόδι ο Ντουμπράβκα. Το ημίχρονο έληξε με προβάδισμα για τους Θεσσαλονικείς με 1-0, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο καθώς οι Τσέχοι δεν είχαν κάποια αξιόλογη φάση.

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΕ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ, ΠΕΛΚΑ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε μια ακόμα καλή φάση. Ο Πέλκας βρέθηκε σε καλή θέση αλλά δεν σούταρε όπως θα ήθελε και η άμυνα της Σλόβαν απομάκρυνε. Η Σλόβαν προσπαθούσε να πάρει μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν κατάφερνε να δημιουργήσει φάσεις. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έψαχνε το δεύτερο γκολ για να "κλειδώσει" τη νίκη. Στο 60ο λεπτό η Τούμπα... χαμογέλασε καθώς η Φιορεντίνα άνοιξε το σκορ κόντρα στην Καραμπάγκ στο ίδιο λεπτό στο Μπακού.

Στο 67΄ ο "Δικέφαλος του Βορρά" διπλασίασε τα τέρματά του με σκόρερ τον Πέλκα. Ο Λέοβατς έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Πέλκας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με ωραία προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με το δεύτερο γκολ ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά φάνηκε να "καθαρίζει" τη νίκη και την πρόκριση, εφόσον η Φιορεντίνα είχε το προβάδισμα.

Στο 69΄ η Σλόβαν είχε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με κεφαλιά του Κομλιτσένκο που απέκρουσε με το πόδι αρχικά ο Γλύκος, ενώ στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Στο 71΄ ο Κάμπος έπιασε ένα καλό σουτ με το αριστερό που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Από κει και έπειτα ο αγώνας έδειχνε να έχει κριθεί. Στο 85΄ ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή στιγμή με κεφαλιά του Κουλούρη που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει την πρόκριση στη φάση των "32" του Europa League.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το τακουνάκι του Κλάους στο 42΄.Ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Πέλκας δεν έπιασε καλά του σουτ και ο Κλάους στον οποίο κατέληξε η μπάλα έκανε έξυπνα το τακουνάκι με τον Ντουμπράβκα να αποκρούει δύσκολα με το ένα χέρι, ενώ υπήρξε και κόντρα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Άγγλος Αντρέ Μάρινερ. Εκανε κάποια λάθη, αλλά δεν επηρέασε σημαντικά το παιχνίδι καθώς δεν υπήρχαν και δύσκολες φάσεις. Δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξη του ματς.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SLOVAN LIBEREC (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SLOVAN LIBEREC (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ήταν πολύ δραστήριος από το ξεκίνημα αποτελώντας μόνιμη απειλή για την άμυνα της Σλόβαν Λίμπερετς. Πέτυχε το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ και το δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η έντονη προσωπικότητα του Λέο Μάτος, που έκανε ορισμένες εξαιρετικές ενέργειες και η ζωηράδα που παρουσίασαν στο παιχνίδι ο Δημήτρης Πέλκας και μετά από καιρό ο Στέφανος Αθανασιάδης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ανασφάλεια που βγάζει στο παιχνίδι του ο Βαρέλα. Έχασε μία απίθανη ευκαιρία στο 2ο λεπτό, ενώ εξακολουθεί να κάνει κάποια παιδαριώδη λάθη στην άμυνα και δεν εμπνέει σιγουριά.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ