EUROPA LEAGUE

ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα 0-1

ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα 0-1
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε, αλλά έχασε από την Φιορεντίνα στην Τούμπα με 0-1 με γκολ του Βάργκας (38'), όμως, η ισοπαλία στο Μινσκ τον κρατάει ζωντανό για την δεύτερη θέση (VIDEO).

Κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο για την διάθεση που έδειξαν και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα κόντρα στην Φιορεντίνα, παρά την ήττα με 1-0. Το γκολ του Χουάν Βάργκας στο 38' αποδείχθηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς, παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ένα παιχνίδι γκραν κινιόλ και χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ λύγισε από την ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών της Φιορεντινα, αλλά και τις δικές του απουσίες (καθοριστικότερη του Μακ που... μπέρδεψε την επίθεση του "Δικέφαλου") και γνώρισε την πρώτη του ήττα στην Τούμπα μετά από 11 αγώνες στη φάση των ομίλων.

Παραμένει, πάντως, ζωντανός στη μάχη της δεύτερης θέσης, καθώς η Γκινγκάμπ έφερε λευκή ισοπαλία στο Μινσκ και ο ΠΑΟΚ μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ο σοβαρός τραυματισμός του Σκόνδρα και η συνεχείς συστάσεις από τα μεγάφωνα για να σταματήσουν κάποιοι να κάνουν χρήση λέιζερ που σίγουρα θα επιφέρει χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (11' Κίτσιου), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα (54' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (81' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ταταρουσάνου, Μάικα Ρίτσαρντς, Τόμοβιτς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Μπάντελ, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο (66' Λάτσαρι), Ίλισιτς (78' Μαρίν), ΧΜ Βάργκας, Μπερναρντέσκι (57' Κουαδράδο)

Γκολ: 38' Βάργκας

Κάρτες: 19' Κίτσιου, 24' Βάργκας, 34' Ρατς,

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα:

Κακό ξεκίνημα με λάθη

Το παιχνίδι ξεκίνησε... με ταχυπαλμία για τον ΠΑΟΚ και τους 25.000 οπαδούς του που έδωσαν το παρών στην Τούμπα. Στο 4' ο Γλύκος έκανε τραγική έξοδο έξω από την περιοχή, ενώ ο Σκόνδρας ήλεγχε την φάση, η μπάλα από το διώξιμο του αμυντικού του ΠΑΟΚ έφτασε στον Μπερναρντέσκι, ο οποίος αντί να πλασάρει τον Έλληνα πορτιέρο, που ήταν πολλά μέτρα εκτός θέσης, προτίμησε να πασάρει στον Βάργκας, ο οποίος ήταν σε θέση οφ σάιντ και κάπως έτσι η φάση τελείωσε.

Στο 7' ο Κατσικάς έκανε λάθος γύρισμα προς τον Γλύκο, ο Ίλισιτς έγινε κάτοχος της μπάλας, έβγαλε τον Μπερναρντέσκι σε κενή εστία, αλλά ο νεαρός επιθετικός πλάσαρε απελπιστικά άουτ, χάνοντας μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.

... και αναγκαστική αλλαγή

Σα να μην έφτανε το κάκιστο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ έχασε στο 11' τον Γιάννη Σκόνδρα, ο οποίος σε μία διεκδίκηση της μπάλας, "γύρισε" το πόδι του και αντικαταστάθηκε από τον Στέλιο Κίτσιου. Μάλιστα, ήταν τέτοιο το χτύπημα στον Σκόνδρα που μεταφέρθηκε με το φορείο στα αποδυτήρια, ενώ ο κόσμος τον αποθέωσε κατά την αποχώρησή του. Το "θετικό" που βγήκε από την καθυστέρηση με τον τραυματισμό του Σκόνδρα ήταν ότι έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, κάτι που ωφέλησε τον ΠΑΟΚ, αφού οι Ιταλοί μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στο γήπεδο.

Διαβασμένη Φιορεντίνα, μπερδεμένος ο ΠΑΟΚ

Το πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου ανήκε ολοκληρωτικά στην Φιορεντίνα. Ακόμη και μετά την μικρή διακοπή οι παίκτες του Μοντέλα βρήκαν τα πατήματά τους, και απείλησαν ξανά με τον Μπάντελ, στο 20', αλλά ο Γλύκος αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ. Οι "βιόλα" πατούσαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο, αφού του ΠΑΟΚ δεν του έβγαινε η διάταξη με τον Κλάους στα αριστερά και τον Περέιρα στην κορυφή. Και οι δύο ήταν ανύπαρκτοι, κάτι που οι Ιταλοί εκμεταλλεύτηκαν και σε συνδυασμό με την άψογη τακτική που επέλεξε ο Μοντέλα για να αντιμετωπίσει το κέντρο του ΠΑΟΚ, έκαναν ό,τι ήθελαν από το κέντρο και μπροστά.

Ήταν θέμα χρόνου...

Η Φιορεντίνα έστειλε μηνύματα στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτός δεν έδειχνε να τα παίρνει και έτσι... επήλθε το μοιραίο! Στο 38' ο Ίλισιτς, που έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του "δικέφαλου" μέχρι εκείνη την ώρα χρησιμοποιώντας τέλεια τον όγκο και την ταχύτητά του, βγήκε στην πλάτη της άμυνας, "έσπασε" την μπάλα στον Βάργκας, ο οποίος σούταρε, ο Γλύκος απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Περουβιανός άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς.

Σημάδια ζωής

Μετά την επίτευξη του γκολ της Φιορεντίνα ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και προσπάθησε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Αθανασιάδης πέρασε στην φυσική του θέση, ο Περέιρα πήγε στα άκρα και η πρώτη φάση ήρθε στο 40' όταν ο Κλάους έπιασε ένα σουτ και έδειξε στον Ταταρουσάνου... ότι δεν ήρθε στην Θεσσαλονίκη για τουρισμό. Ο Ρουμάνος πορτιέρο μπλόκαρε, και έτσι το 0-1 ήταν το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Μπήκε καλύτερα...

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Οι παίκτες του Αναστασιάδη μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και απείλησαν με τον Αθανασιάδη στο 50', μετά από μπαλιά του Τζιόλη, αλλά ο Ταταρουσάνου είχε και πάλι απάντηση στην προσπάθεια του Κλάους. Τρία λεπτά αργότερα ο "Δικέφαλος" απείλησε και πάλι την εστία της Φιορεντίνα με ένα σουτ του Κίτσιου, που πέρασε αρκετά άουτ, αλλά όλα έδειχναν ότι οι ισορροπίες του αγώνα είχαν αλλάξει για τα καλά. Στο 55' ο Σαλπιγγίδης συνέχισε το κρεσέντο του ΠΑΟΚ με ένα σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε ο Ταταρουσάνου.

Η πρώτη απειλή από πλευράς Ιταλών ήρθε στο 58' όταν ο Κούρτιτς έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Γλύκος έδιωξε σε κόρνερ.

Μπήκε ο Κουαδράδο, άλλαξε η Φιορεντίνα

Στο 57' και ενώ το μομέντουμ του ματς ήταν με τον ΠΑΟΚ ο Μοντέλα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αντρές Κουαδράδο. Ο Κολομβιανός έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του και πέντε λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να δώσει ασίστ για γκολ στον Βάργκας, αλλά ο Περουβιανός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι για καλή τύχη του ΠΑΟΚ.

Στο 65' και πάλι ο Κουαδράδο βγήκε στην κόντρα, "χόρεψε" τον Κατσικά, αλλά το σουτ που έπιασε απέκρουσε ο Γλύκος σε κόρνερ.

Η παρουσία του Κολοβιανού έγινε ακόμη πιο αισθητή στο 74', όταν μετά από ένα εξαιρετικά γρήγορο σπριντ έβγαλε σέντρα στον Ίλισιτς, ο Σέρβος έπιασε σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο... συνήθης ύποπτος Κουαδράδο εκμεταλλευόμενος τους χώρους που άφησε ο ΠΑΟΚ, έτρεξε το μισό γήπεδο, πλάσαρε τον Γλύκο, αλλά ο διεθνής τερματοφύλακας έδιωξε και πάλι την μπάλα. Στην επόμενη φάση ο Βάργκας έκανε ό,τι ήθελε αρχικά τον Κίτσιου και στη συνέχεια τον Βίτορ, μπήκε στην περιοχή, "έσπασε" την μπάλα στον επερχόμενο Κούρτιτς, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

Μέχρι το τέλος

Παρά την κούραση οι παίκτες του Αναστασιάδη άφησαν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ απείλησε αρκετές φορές την εστία της Φιορεντίνα, αλλά είτε η τύχη, είτε η άμυνα των Ιταλών κράτησε αυτό το υπέρ του 1-0 μέχρι το τέλος.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του αγώνα. Καθοριστική η φάση της επίτευξής του, αφού ο ΠΑΟΚ μόλις είχε αρχίσει να ισορροπεί το παιχνίδι. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να πάρει πολλά ρίσκα και αποδείχθηκε πως αυτό το γκολ ήταν αρκετό για να κρίνει την αναμέτρηση.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μπάντελ κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή έχοντας την πολύτιμη βοήθεια του Μπόρχα Βαλέρο. Οι δύο τους κέρδισαν κατά κράτος το κέντρο του ΠΑΟΚ, που φέτος είναι το πιο δυνατό του σημείο.

O διαιτητής

Ο Φέλιξ Σβάιερ έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Δεν έδωσε κανένα δικαίωμα. Είχε βοήθεια από τους επιπρόσθετους βοηθούς του και δεν είχε προβλήματα.

Μας άρεσε

Η διάθεση των παικτών του ΠΑΟΚ να παλέψουν μέχρι το τέλος και να δείξουν ότι ακόμη και σε κακή μέρα είναι ομάδα με σωστή νοοτροπία.

Δεν μας άρεσε

Ο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι. Μπορεί να πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο, αλλά οι δύο φάσεις που σπατάλησε στην αρχή του αγώνα, απλά δεν χάνονται. Μία σε κενή εστία, μετά από γύρισμα του Ίλισιτς και μία όταν αντί να πλασάρει τον Γλύκο που ήταν εκτός εστίας, πάσαρε στον εκτεθειμένο Βάργκας.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ