EUROPA LEAGUE

ΠΑΟΚ - Σπάρτακ Τρνάβα 1-0

ΠΑΟΚ - Σπάρτακ Τρνάβα 1-0
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε από το 2' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βίτορ, όμως, πήρε αυτό που ήθελε με γκολάρα του Λούκας στο 82΄ κόντρα στη Σπάρτακ και πάει με τον αέρα του 1-0 στη ρεβάνς της Σλοβακίας, Αποχαιρετούσε στο τέλος ο Ισπανός.

Πάθος, ωριμότητα και καθαρό μυαλό. Και μαζί και ένα δουλεμένο πλάνο που λειτούργησε ακόμη και με δέκα παίκτες, αλλά και τις ελλείψεις εναλλακτικών λύσεων πρέπει να καλυφθούν με μεταγραφές. Αυτά τα στοιχεία διέθετε ο ΠΑΟΚ στο ματς με τη Σπάρτακ την οποία κέρδισε με 1-0 με γκολάρα του Λούκας στο 82, πιθανόν στο τελευταίο παιχνίδι του στην Τούμπα, αφού στο τέλος αποχώρησε χειροκροτώντας, ξεπερνώντας την αποβολή σοκ του Βίτορ στο 2΄,

Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ, αν ο πρώτος βοηθός Γιαν Ένγκαν δεν έκλεινε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι και δεν έδινε δύο ανύπαρκτα οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο.Έστω και έτσι, ο ΠΑΟΚ, με ορθολογική αναπτυξη και πολλές κάθετες πάσες πήρε ένα καθαρό σκορ και ελέγχει την υπόθεση πρόκριση που θα κριθεί σε μία εβδομάδα στη Σλοβακία.


Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής:Σβέιν Έρικ Έντβαρτσεν (Νορβηγός)

ΠΑΟΚ:Όλσεν, Κίτσιου, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κάτσε, Τζιόλης (73΄ Σαββίδης), Πέλκας, Λούκας, Μακ (78΄ Μυστακίδης) Κουλούρης (5΄ Σκόνδρας)

Σπάρτακ Τρναβα:Κάμεναρ, Γιάνετσκα, Γκρέσακ, Νικολιτς, Τοθ, Κασάδο, Σάμπο, Μίκινιτς, Χαλίλοβιτς (86΄ Μπάες), Μίκοβιτς (20΄ λ.τ. Στάινχουμπελ), Βόιτους (74΄ Χάρμπα)

Γκολ:82΄ Λούκας

Κάρτες:56΄ Λούκας-19΄ Τοθ, 38΄ Μίκινιτς, 41 Βόιτους, 55΄ Σαμπο, 81΄ Κάμεναρ, 86΄ Νίκολιτς, 88΄ Γιάνετσκα

Αποβολές:Βίτορ 2΄

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Πως αναγκάστηκε

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με πλάνο Λοκομοτίβα (τέσσερις αμυντικοί όταν θα αμυνόταν και ο Κϊτσιου να γίνεται εξτρέμ όταν έβγαινε στην επίθεση), όμως να το εγκαταλείψει με το καλημέρα. Κι αυτό γιατί το παιχνίδι άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Μόλις στο 2΄ ο Βίτορ, ως τελευταίος παίκτης έκανε τραγικό λάθος, χάνοντας το κοντρόλ της μπάλας και προκειμένου να αποτρέψει το τετ-α-τετ του Μίκοβιτς με τον Όλσεν, κράτησε τον παίκτη της Σπάρτακ από τη φανέλα και δέχθηκε την κόκκινη κάρτα.Ο Τούντορ απέσυρε άμεσα τον Κουλούρη και πέρασε τον Σκόνδρα στη θέση του για να καλύψει το κενό στην άμυνα, Και σε όλο το ημίχρονο Λούκας και Μακ εναλλάσσονταν σε ρόλο φορ.

Πέναλτι και δύο ανύπαρκτα οφσάιντ

Δύο λεπτά αργότερα η Τούμπα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν ο Λούκας έκανε γέμισμα μέσα στην περιοχή και η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Γκρέσακ. Στο 14΄ ο Σάμπο σούταρε από μακριά αλλά ο Όλσεν ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε. Εξι λεπτά αργότερα, ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ σημαδεύοντας το κεφάλι του Κόστα που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 23΄ ο Τζιόλης πέρασε έξυπνη πάσα στην πλάτης της άμυνας της Σπάρτακ προς τον Μακ που έφυγε από κανονική θέση αλλά ο πρώτος βοηθός, Γιαν Έρικ Ένγκαν (αυτός που είχε χάσει και τη φάση του πέναλτι) τον υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ. Άλλη μία εγκληματική υπόδειξη του πρώτου βοηθού ήρθε στο 27΄ όταν ο Πέλκας πέρασε κάθετη πάσα στον Λούκας που ανακόπηκε, ενώ έφευγε μόνος προς την εστία του Κάμεναρ.

Φινάλε με συγκινήσεις στο ημίχρονο

Οι συνεχείς λανθασμένες υποδείξεις του πρώτου βοηθού και του διαιτητή Σβέιν Έντβαρτσεν εξόργισαν και τον Τούντορ που δέχθηκε έντονες παρατηρήσεις από τον Νορβηγό ρέφερι. Στο 44΄ η Σπάρτακ βγήκε στην κόντρα επίθεση και από κακό σουτ του Βόιτους η μπάλα βρέθηκε στον Μίκινιτς που μόνος ανενόχλητος απέναντι στον Όλσεν έστειλε τη μπάλα στα.. πουλιά. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις καθυστερήσεις με τετ-α-τετ του Λούκας τον οποίο ανέκοψε δύο φορές ο Κάμεναρ και ένα σουτ του Σκόνδρα που μπλόκαραν οι αμυντικοί.

Επανέναρξη σε αργό τέμπο με νεύρα

Οι δύο ομάδες επανήλθα μετά την ανάπαυλα χωρίς αλλαγή στα πλάνα τους σε σχέση με το τελείωμα του πρώτου μέρους. ΟΙ Σλοβάκοι απείλησαν από στημένο που "δώρισε" ο Κόστα στο 54΄, αλλά σε δύο γεμίσματα η άμυνα του ΠΑΟΚ αντέδρασε σωστά.

Και ξαφνικά πήρε φωτιά

Στο 60΄ ο Λούκας έκλεψε από την ασταθή άμυνα των Σλοβάκων πάσαρε στον Μακ που άργησε χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλη ευκαιρία. η Σπάρτακ προσπάθησε να "χτυπήσει" στην κόντρα στην αμέσως επόμενη φάση, αλλά ο Σκόνδρα με ωραίο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ σε γύρισμα του Σάμπο.Στο 62΄ ο Πέλκας από πλάγια θέση έκανε ένα δυνατό συρτό σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό, Λούκας και Κϊτσιου συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος γύρισε στον Κάτσε που από πολύ καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ. Στο 66΄ ο Λούκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.Στο 68΄ έγινε άλλη μία φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες. Σε ένα βαθύ γέμισμα προς τον Λούκας ο Τοθ έκοψε καθαρά τη μπάλα με το χέρι αλλά Νορβηγός Έντβαρτσεν έδειξε "παίζετε". Στο 76΄ από εκτέλεση πλαγίου της Σπάρτακ και λάθος εκτίμηση του Σκόνδρα, ο Χαρμπα κέρδισε τη μπάλα και από πλάγια θέση σούταρε για να διώξει σε κόρνερ ο Όλσεν. Αμέσως μετά, σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Λούκας γύρισε για τον Μακ, αλλά ο Σλοβάκος έκανε κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση μέσα στην περιοχή και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενος να διώξουν.Στο 79΄ ο Σάμπο από μκριά σούταρε με δύναμη, αλλά ο Όλσεν σε ετοιμότητα απέκρουσε.

Γκολάρα αφιερωμένη στον κόσμο

Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε στο 82΄με ένα πανέμορφο γκολ. Στο 82΄ ο Κυριάκς Σαββίδης έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, έσπασε τη μπάλα στον Μυστακίδη, που... αλά Ζάγκρεμπ, πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στο Λούκας. Ο Ισπανός μπήκε γρήγορα στην περιοχή και με άψογη εκτέλεση από πλάγια θέση πέτυχε ένα γκολ που πιθανότατα θα αποδειχθεί πολύτιμο. Αμέσως έφυγε προς τη θύρα 4 και αφιέρωσε το τέρμα, κάνοντας μία αγκαλιά.

Αγγιξε το 2-ο στο φινάλεΣτις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση. Στο 92΄ ο Κϊτσιου μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση σούταρε, αλλά ο Κάμεναρ μπλόκαρε, ενώ αμέσως μετά και ο Πέλκας είχε μία αξιόλογη απόπειρα. Το ματς έληξε με το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που αναγνώρισε την προσπάθεια που έγινε.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Λούκας, χωρίς δεύτερη σκέψη, παίρνει αυτόν τον τίτλο, τόσο για την απόδοσή του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όσο και κυρίως για το γκολ-πρόκρισης που σημείωσε. Αν αποχωρήσει σίγουρα θα έχει αφήσει μία πολύ όμορφη τελευταία ανάμνηση.

Η φάση του αγώνα

Όλα τα λεφτά στην αναμέτρηση ή άψογη συνεργασία Σαββίδη (πιστώνεται ένα κλέψιμο), Μυστακίδη (έκανε μία σούπερ κάθετη πάσα) και Λούκας (άριστο τελείωμα) που οδήγησε σε ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από την γεμάτη Τούμπα

O διαιτητής

Τα έκανε μαντάρα ο Νορβηγός Έντβαρτσεν, με... άξιο συμπαραστάτη του τον πρώτο βοηθό Γιαν Έρικ Ένγκαν που "έχασε" ένα πέναλτι και έκοψε δύο τετ-α-τετ του ΠΑΟΚ με ανύπαρκτα οφσάιντ. Πάντως, η απόφαση του στην αποβολή του Βίτορ ήταν δίκαιη.

Μας άρεσε

Για άλλη για φορά φέτος ο ΠΑΟΚ έκανε το παραγωγικό του παιχνίδι με τη μπάλα κάτω, γρήγορες εναλλαγές της μπάλα και πολλές κάθετες. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Τούντορ έχει δουλέψει πολύ σ' αυτόν τον τομέα.

Δεν μας άρεσε

Η τεράστια αδυναμία που έχει ο ΠΑΟΚ να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα στην άμυνά του.Από το λάθος κοντρόλ και την αποβολή του Βίτορ και και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ (ιδιαίτερα Κόστα και Σκόνδρας) και ο ΌΛσεν δεν ενέπνεαν εμπιστοσύνη όταν υποδέχονταν τη μπάλα.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ