EUROPA LEAGUE

ΠΑΟΚ - Γκινγκάμπ 1-2

ΠΑΟΚ - Γκινγκάμπ 1-2
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε αντίδοτο στον σούπερ 26χρονο επιθετικό της Γκινγκάμπ και γνώρισε οδυνηρή ήττα με 2-1 στην Τούμπα. Δοκάρι ο Κλάους, που είχε ισοφαρίσει με πέναλτι. Μεταγραφές ζήτησε ο κόσμος.

Με πολύ σκληρό τρόπο πλήρωσε τα αμυντικά του κενά ο ΠΑΟΚ, αφού ηττήθηκε με 1-2 από την Γκινγκάμπ στην Τούμπα κι έμεινε εκτός φάσης των "32" του Europa League. Ο "Δικέφαλος" δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Κλαούντιο Μποβί, που έκανε πάρτι και στον αέρα και στο έδαφος και σημείωσε τα δύο γκολ των Γάλλων εκθέτοντας την αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.

Από την άλλη πλευρά ο Κλάους Αθανασιάδης στη συμμετοχή νούμερο 200 με τον ΠΑΟΚ, ήταν αυτός που προσπάθησε να δώσει μόνος του την πρόκριση. Κέρδισε κι εκτέλεσε πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε και είχε δοκάρι μεκεφαλιά στις αρχές του δεύτερου μέρους.

Πλέον, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη καλείται να αφοσιωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις, ωστόσο, πρέπει να πάρει πολύ σοβαρά το μήνυμα της ΠΑΟΚτσήδικης κερκίδας που μετά το 1-2 φώναζε "κάντε καμιά μεταγραφή".

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς, Γκολάσα(53' Μάρτενς), Κάτσε (77' Μαντούρο), Τζανδάρης, Περέιρα (61' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Γκινγκάμπ: Λεσλ, Γιάκομπσεν, Ανγκουά, Σορμπόν, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβί, Ματίς, Γιαταμπαρέ (46' Πιε), Ζιρές (86' Ντος Σάντος), Μαντάν (75΄Κερμπρά)

Γκολ: 7' Μποβί, 22' (πεν.) Αθανασιάδης, 84' Μποβί

Κάρτες: 6' Aθανασιάδης, 38' Τζαβέλλας, 51' Λεβέκ, 52' Σκόνδρας

Διαιτητής: Κέβιν Μπλομ

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα:

Σοκ στο 7'

Το θερμόμετρο στην Θεσσαλονίκη έδειχνε 10 βαθμούς Κελσίου στη σέντρα του αγώνα. Στο 7', όμως, ο Κλαούντιο Μποβί "πάγωσε" ακόμη περισσότερο την Τούμπα. Ο Ζιρές εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο επιθετικός της Γκινγκάμπ με άπιαστη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι "εκτέλεσε" τον Γλύκο κι έκανε το 0-1, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση πρόκριση για τον ΠΑΟΚ.

Δια χειρός... Γιάκομπσεν

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ανήμπορος και "σοκαρισμένος" για να αντιδράσει στο γρήγορο γκολ των Γάλλων, οι οποίοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Στο 21', ΄όμως, ο Ρατς πέρασε μια "φαρμακερή" κάθετη μπαλιά στον Αθανασιάδη, εκείνος σέντραρε, αλλά η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Γιάκομπσεν, που έκανε τάκλιν, και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Κλάους, ο οποίος έκανε το 1-1, πετυχαίνοντας το 6ο φετινό του γκολ στην διοργάνωση, την ημέρα που συμπλήρωσε 200 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Πολλές ευκαιρίες και οι δύο

Μετά την ισοφάριση, όπως ήταν λογικό, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και με την ώθηση που του έδωσε ο κόσμος του κατάφερε να κλείσει στα καρέ της την Γκινγκάμπ. Στο 30' ο Περέιρα βρήκε με εξαιρετικό τρόπο τον Ρατς στην καρδιά της άμυνας των Γάλλων, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, σπαταλώντας μια μεγάλη πάσα του Αργεντίνου.

Στο 32', όμως, η Γκινγκάμπ έφτασε κι αυτή κοντά στο γκολ. Ο Ζιρές ξέφυγε από τον Σκόνδρα, πάσαρε στον Μαντάν, αυτός πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στον Τζαβέλλα και κατέληξε βασανιστικά στο δοκάρι του Γλύκου. Στο 39' η γαλλική ομάδα, που... βγήκε από το καβούκι της έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ο Ζιρές εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα άλλαξε πορεία από το πόδι του Σαλπιγγίδη, πήρε περίεργη τροχιά, έφτασε στο κεφάλι του Μποβί, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση ενός γεμάτου πρώτου ημιχρόνου με ένταση και με αρκετές ευκαιρίες, κυρίως για την Γκινγκάμπ.

Ξεκίνημα με δοκάρι!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά δυνατά στο δεύτερο μέρος και έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-1 με τον Αθανασιάδη στο 52'. Ο Ραζβάν Ρατς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κλάους έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Λεσλ, στην επαναφορά ο Γάλλος πορτιέρο μπλόκαρε την δεύτερη και πιο αδύναμη κεφαλιά του επιθετικού του ΠΑΟΚ.

Γκολ κι αποκλεισμός

Γι' αυτήν τους την προσέγγιση παιχνιδιού οι παίκτες της Γκινγκάμπ ανταμείφθηκαν με το δεύτερο γκολ του Μποβί στο 84'. Ο επιθετικός της γαλλικής ομάδας, έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ και με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-2 και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Απάντησαν οι Γάλλοι

Επτά λεπτά μετά την φάση του Αθανασιάδη, η Γκινγκάμπ απείλησε την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Πιε σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ζιρές, αλλά το σουτ του σταμάτησε στον Γλύκο, ο οποίος κράτησε το 1-1.

Γενικότερα, η Γκινγκάμπ δεν είχε την εικόνα της ομάδας που "βολεύεται" με την ισοπαλία, αφού δεν κλείστηκε μέχρι τα τελευταία λεπτά και προσπαθούσε να απειλήσει τον ΠΑΟΚ.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Αθανασιάδη στο 52'. Αν ο ΠΑΟΚ πετύχαινε γκολ σ' εκείνο το σημείο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για εκείνον.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Στέφανος Αθανασιάδης κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα δημιουργούσε δημιουργούσε απειλή στην εστία του Λεσλ, κέρδισε το πέναλτι και ήταν αυτός που ηγήθηκε της αντεπίθεσης του ΠΑΟΚ για τη νίκη

O διαιτητής

Ο Ολλανδός, Κέβιν Μπλομ, δεν έκανε μεγάλα λάθη, με εξαίρεση κάποιες αποφάσεις του για μη καταλογισμό καρτών σε παίκτες της Γκινγκάμπ. Χαρακτηριστική η φάση που ο Μποβί πατάει τον Κάτσε και ο διαιτητής δεν έκανε ούτε παρατήρηση στο επιθετικό της Γκινγκάμπ

Μας άρεσε

Ο Κλαούντιο Μποβί. Ο επιθετικός της Γκινγκάμπ ήταν παντού. Έτρεξε πολύ, κέρδισε όλες σχεδόν τις μονομαχίες με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ

Δεν μας άρεσε

Η τρομερή αδυναμία του ΠΑΟΚ στο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ψηλές μπαλιές στην άμυνά του, ειδικά στα στημένα και χαρακτηριστική είναι η φάση του γκολ της γαλλικής ομάδας, που ο Μποβί... κάνει βόλτες στην περιοχή του "Δικεφάλου"

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ