EUROPA LEAGUE

Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν 2-3

Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν 2-3
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε αλλά πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη και ηττήθηκε από την Αϊντχόφεν με 3-2 στη Λεωφόρο, αποτέλεσμα που τον αφήνει εκτός συνέχειας στην Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός μετά από μια καλή εμφάνιση και παρά το γεγονός ότι πέτυχε δυο γκολ γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Αϊντχόφεν που αν και βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ έφτασε στην ανατροπή. Το τριφύλλι αποχαιρέτησε έτσι το Europa League.

Η Αϊντχόφεν μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε για ένα γρήγορο γκολ χωρίς αποτέλεσμα όμως. Οι Ολλανδοί έχασαν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο 10' όταν ο Πέτριτς έχασε την μπάλα στο χώρο του κέντρου η Αϊντχόφεν βγήκε στην αντεπίθεση με την μπάλα να φτάνει στον Ντεπάι ο οποίος βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή πλάσαρε αλλά ο Στιλ απέκρουσε με ωραίο επέμβαση.

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε τελικά να αφήσει στον πάγκο το μεγάλο του όπλο το Μάρκους Μπεργκ και να ρισκάρει μόνο με την συμμετοχή του Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ήθελε εξάλλου οι παίκτες του να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για το “win or die” παιχνίδι με τους Ολλανδούς όπως ο ίδιος είχε πει μια μέρα νωρίτερα. Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε να παρατάξει ένα αρχικό σχήμα με τους Στιλ, Τριανταφυλλόπουλο, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγό, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Καρέλη και Πέτριτς.

Οι πράσινοι αγωνίστηκαν με τον Λαγό να παίζει μπροστά από την αμυντική τετράδα και τους Πράνιτζ, Ατζαγκούν, Ζέκα μπροστά του ενώ πιο προωθημένα αγωνίστηκαν οι Καρέλης και Πέτριτς αλλάζοντας ουσιαστικά συνεχώς θέσης. Από την άλλη ο Κοκού δεν είχε κάποιες εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα που κατέβασε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κατεβάζοντας όλα τα επιθετικά του όπλα. Οι δυο ομάδες που ουσιαστικά έχουν ένα παρόμοιο στυλ με την PSV να είναι ένας Ολλανδικός σύλλογος και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να παίξει με βάση την φιλοσοφία της Ολλανδίας είχαν ως βασικό άξονα την πίεση.

Οι πράσινοι όμως ήταν αυτοί που στο πρώτο μέρος έδωσαν χώρο στον αντίπαλο τους και τον περίμεναν και χτύπησαν δυο φορές σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Την ίδια ώρα πλήρωσαν μια αδράνεια τους στην άμυνα από το δεξί άκρο εκεί όπου υπήρχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο μέρος κύλησε στους ίδιου ρυθμούς με τον Παναθηναϊκό και πάλι να προσπαθεί να αμυνθεί και την Αϊντχόφεν να επιτίθεται κατά κύμματα.

Οι πράσινοι αρχικά είχαν απάντηση και χρειάστηκε ένα γκολ οφσάιντ για το 2-2 από τον Λουκ Ντε Γιονγκ ενώ η PSV έφτασε στην ανατροπή με κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ μετά από κόρνερ από τα δεξιά. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός μετά το 2-2 κυρίως έχασε πολλές ευκαιρίες με τους Καρέλη, Ατζαγκούν και Νάνο για να πάρει και πάλι το προβάδισμα και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο ματς.

Η βαθμολογία στον 5ο όμιλο:

1. Ντινάμο Μόσχας 12 (6-2)

2. Αϊντχόφεν 7 (5-4)

3. Εστορίλ 3 (3-4)

4. Παναθηναϊκός 1 (4-8)

Γήπεδο: “Απόστολος Νικολαϊδης”

Διαιτητής: Μάριο Στραχόνια (Κροατία)

Βοηθοί: Σίνισα Πρεμούζα (Κροατία), Ιγκόρ Κμαρ (Κροατία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Λαγός (44' Δώνης), Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν (72 Μπούι), Καρέλης, Πέτριτς (63' Μπεργκ).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Κοκού): Ζουτ, Σαντιάγο Άριας, Ιμισά-Μιρέν, Ρεκίκ, Μαχέρ, Βαϊνάλντουμ, Γκουαρδάδο, Νάρσινχ (90+ Ζόζεφουν) Ντεπάι, Βίλεμς (90' Χέντριξ), Λουκ ντε Γιόνγκ.

Γκολ: 12' Ατζαγκούν, 43' Πέτριτς/27' Ντεπάι, 66' Λουκ Ντε Γιόνγκ, 38' Βαϊνάλντουμ

Κίτρινες: 22' Λαγός, 37' Ζέκα, 56' Πέτριτς, 58' Πράνιτς, 80' Μπεργκ/18' Γκουαρδάδο

“Φωτιά” στην Λεωφόρο

Στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τους πράσινους να εκτελούν πολύ γρήγορα ένα πλάγιο από τα δεξιά. Η μπάλα έφτασε στον Ζέκα αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον Πέτριτς να μην προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή όμως έφτασε στον Ατζαγκούν ο οποίος είχε πατήσει περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι.

Το γκολ του Ατζαγκούν έβαλε “φωτιά” στην Λεωφόρο και επηρέασε τους Ολλανδούς όπως ήταν φυσικό δίνοντας παράλληλα αυτοπεποίθηση στους πράσινους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η PSV να μην μπορεί να κάνει φάσεις μπροστά από την εστία του Στιλ για το επόμενο δεκάλεπτο. Και συγκεκριμένα μέχρι το 26' όταν μετά από φάουλ από τα δεξιά ο Λουκ Ντε Γιονγκ πήρε την κεφαλιά με τον Στιλ να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Χτύπησε σε ένα δίλεπτο η PSV

Στο επόμενο λεπτό όμως η ομάδα του Φίλιπ Κοκού χτύπησε και πάλι από τα δεξιά με την μπάλα να φτάνει στον Ντεπάι ο οποίος με άψογο πλασέ νίκησε τον Στιλ και ισοφάρισε για τους Ολλανδούς.

Το γκολ της Αϊντχόφεν δεν έδειξε να επηρεάζει τους πράσινους που συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους και προσπάθησαν να βγουν και πάλι στην επίθεση. Μάλιστα στο 36' υπήρξε σπρώξιμο μέσα στην περιοχή του Ατζαγκούν αλλά ο Κροάτης διαιτητής έδειξε παίζετε.

Η επόμενη καλή στιγμή για την PSV ήρθε στο37΄ με τους Ολλανδούς να αλλάζουν ωραία την μπάλα από τα αριστερά αυτή να φτάνει στον Βαϊνάλντουμ αλλά το σουτ του πέρασε έξω, πάνω από το δοκάρι του Στιλ.

Γκολάρα από Πέτριτς

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε και τι γκολ. Μια γκολάρα από τα παλιά για τον Μλάντεν Πέτριτς που θύμισε σε όλους την ποιότητα του Κροάτη. Ο Τριανταφυλλόπουλος είδε στην άμυνα της Αϊντχόφεν το κενό και ότι υπήρχαν μόνο οι δυο στόπερ με τους δυο στραίκερ των πράσινων και έκανε την βαθιά μπαλιά. Ο Καρέλης πήρε την κεφαλιά απευθείας προς τον Πέτρις ο οποίος έπιασε ένα αριστερό βολέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Μετά το γκολ μάλιστα ο Αναστασίου έριξε στο ματς αμέσως τον Χρήστο Δώνη αντί του Λαγού που είχε ήδη κίτρινη κάρτα και δεν θα μπορούσε να κινδυνέψει με ένα φάουλ στη συνέχεια του αγώνα.

Στο ίδιο μοτίβο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι στο ίδιο μοτίβο. Η Αϊντχόφεν πίεζε, ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει καλά την άμυνα του και προσπαθούσε να βγάλει την μπάλα από την περιοχή του ενώ την ίδια ώρα έψαχνε μια αντεπίθεση. Μάλιστα οι πράσινοι στο 50' είχαν μια πολύ καλή στιγμή με σουτ του Πέτριτς το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ισοφάριση με γκολ οφσάιντ Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια στην πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο με ένα γκολ καθαρό οφσάιντ. Η μπάλα έφτασε στα αριστερά στον Βίλεμς ο οποίος έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας ανάμεσα στους Ατζαγκούν, Τριανταφυλλόπουλο χωρίς να τον ακολουθάει κανείς.

Ο Βίλεμς έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Λουκ Ντε Γιονγκ ο οποίος ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ και ο σέντερ φορ των Ολλανδών νίκησε τον Στιλ από το ύψος της μικρής περιοχής παρά το τάκλιν του Σίλντενφελντ.

Σωρεία χαμένων ευκαιριών

Ο Παναθηναϊκός παρά το γκολ που δέχτηκε βγήκε στην επίθεση και έψαξε και ένα τρίτο τέρμα χάνοντας δυο σπουδαίες ευκαιρίες για να τα καταφέρει. Η πρώτη στο 66' όταν ο Καρέλης από τα αριστερά πέρασε τον αντίπαλο του μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το σουτ του Έλληνα στραίκερ να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Ολλανδού γκολκίπερ. Δευτερόλεπτα αργότερα οι πράσινοι άλλαξαν ωραία την μπάλα από τα δεξιά με τελικό αποδέκτη τον Ατζαγκούν. Αυτός από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ με τον Ζουτ να αποκρούει πανέμορφα και σωτήρια σε κόρνερ.

Επτά λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ. Ήταν η προσπάθεια του Νάνο και η σέντρα του από τα αριστερά η οποία βρήκε στον Καρέλη και σε έναν αμυντικό της PSV και η μπάλα έφυγε σύριζα από το δοκάρι του Ζουτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι άπαντες πανηγύρισαν για γκολ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Η ολική ανατροπή για την PSV

Οι Ολλανδοί έφτασαν στην ανατροπή του σκορ με ένα γκολ του Βαϊνάλντουμ στο 78' με τον επιθετικό της Αϊντχόφεν να νικάει σε κόρνερ από τα δεξιά τον Δώνη και με κεφαλιά να κάνει το 3-2 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Το γκολ αυτό πάγωσε την Λεωφόρο με τους πράσινους να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ. Μάλιστα στο 89' της αναμέτρησης δυο παίκτες της PSV χτύπησαν μεταξύ τους είχαμε διακοπή του αγώνα για τρία λεπτά. Μάλιστα με την επαέναρξη του ο Μαχέρ βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Στιλ και πάλι είπε όχι.

Η φάση του αγώνα

Η ευκαιρία του Νάνο στο 73'. Ο Παναθηναϊκός ακόμα και μετά το 2-2 έψαξε για ένα τρίτο γκολ και θα μπορούσε να το βρει στο 73' με την σέντρα σουτ του Νάνο και την μπάλα που βρήκε σε παίκτη των Ολλανδών να φεύγει σύριζα άουτ ενώ όλο το γήπεδο πανηγύριζε για γκολ.

Ο διαιτητής

Ο Κροάτης Μάριο Στραχόνια. Πολύ κακός ο ρέφερι από την Κροατία και οι βοηθοί του. Όλες οι διεκδικούμενες φάσεις ήταν υπέρ της PSV ενώ φόρτωσε με κάρτες ανέτια τους πράσινους και δεν έδωσε ούτε ένα φάουλ από τα πολλά που έγιναν στον Πέτριτς. Το δεύτερο γκολ της PSV είναι οφσάιντ και κακώς μέτρησε. Ένα γκολ που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Βαϊνάλντουμ. Πολύ καλός ο επιθετικός της Αϊντχόφεν. Ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις των Ολλανδών, απείλησε αρκετά τον Στιλ και φυσικά είναι και ο παίκτης που δίνει τη νίκη στους Ολλανδούς με το παλικαρίσιο γκολ του για το 3-2.

Μας άρεσε

Το γκολ του Πέτριτς. Γκολάρα από τον Κροάτη άσο που θύμισε ανάλογα γκολ του παρελθόντος και έκανε ίσως το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Δεν μας άρεσε

Η ανασταλτική λειτουργία των πράσινων από τα δεξιά. Χωρίς να θέλουμε να ρίξουμε ευθύνες στον Τριανταφυλλόπουλο ή στον Ατζαγκούν οι δυο τους δεν συνεργάστηκαν σωστά σε φάση άμυνας για το τριφύλλι και ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ