EUROPA LEAGUE

"Πάγωσε" το Περιστέρι ο Φαν Πέρσι, φωνάζει ο Ατρόμητος

"Πάγωσε" το Περιστέρι ο Φαν Πέρσι, φωνάζει ο Ατρόμητος
INTIME SPORTS

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι... μίλησε στο 89' με κεφαλιά και η Φενέρμπαχτσε πέρασε με 1-0 από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, ο οποίος έχει παράπονα από τον Ιταλό διαιτητή, Ντανιέλε Ορσάτο, για δυο περιπτώσεις πέναλτι και για σπρώξιμο στον Μπίτολο στη φάση του γκολ.

Οτι οι ελπίδες δεν ήταν με το μέρος του Ατρομήτου, το γνωρίζαμε. Οτι η διαφορά στα μπάτζετ των δυο ομάδων ήταν χαώδης, επίσης ήταν γνωστό. Να όμως που χρειάστηκε ένας Ιταλός διαιτητής να βάλει το... χέρι του για να μην ανατραπούν τα δεδομένα που υπήρχαν πριν τον αγώνα, όπως ακριβώς έκανε ο Ρόμπιν φαν Πέρσι στην φάση του γκολ του στο 89ο λεπτό, που εν πολλοίς αποτέλεσε την "ταφόπλακα" στα όποια όνειρα των Περιστεριωτών για πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Το γκολ του Ολλανδού επιθετικού με κεφαλιά στην δεξιά γωνία, σε συνδυασμό με τα δυο πέναλτι που κακώς δεν έδωσε ο Ντανιέλε Ορσάτο, με το πρώτο στον Μαρσελίνιο (39') να είναι πάντως πιο καραμπινάτο σε σχέση με αυτό (που κακώς δεν δόθηκε) στον Ναπολεόνι (81'), καταδίκασαν την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, που έχασε με 1-0. Πλέον απαιτείται υπέρβαση μέσα στο "Σουκρού Σαράτσογλου" απέναντι σε αυτή του Βίτορ Περέιρα, αν θέλει να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Europa League.

"Πάγωσε" το Περιστέρι ο Φαν Πέρσι, φωνάζει ο Ατρόμητος
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο

Βοηθοί: Λορέντσο Μονγκανέλι, Αντρέα Παντοβάν

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ,Κιβρακίδης,Μπίτολο,Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ουσέρο (90' Εμπό),Πίτου Γκαρσία (85' Λε Ταλέκ),Γοδόι, Ουμπίδες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο (76' Μπρίτο).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Περέιρα): Βολκάν Ντεμιρέλ, Σόουζα, Σο (80' Φαν Πέρσι), Φερναντάο, Ντιέγκο, Μεϊρέλες (71' Τοπάλ), Νανί (87' Σεν), Εζμπαϊρακλί, Άλβες, Αμπντουλάγιε, Τζανέρ Ερκίν.

Γκολ: 89' Φαν Πέρσι

Κάρτες: 33' Τζανέρ Ερκίν

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Με διάταξη 4-2-3-1 κατέβηκε ο Ατρόμητος, έχοντας τον Γκορμπούνοφ στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Κιβρακίδη, αριστερά τον Μπίτολο και στο κέντρο της άμυνας τους Φυτανίδη και Λαζαρίδη. Οι Γοδόι και Ουσέρο στο κέντρο, ο Πίτου Γκαρσία πίσω από τον Ναπολεόνι, ενώ στις δυο πτέρυγες οι Ουμπίδες και Μαρσελίνιο. Στον αντίποδα, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι έμεινε στον πάγκο από τον Βίτορ Περέιρα (είδε το ματς από το ξενοδοχείο, αλλά αποφάσισε για την 11άδα), ο οποίος ήθελε να τον προφυλάξει και να μην τον βάλει κατευθείαν στα βαθιά μετά τον τραυματισμό του.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με... ορμή στο ματς και με διάθεση να κοιτάξουν στα μάτια τους Τούρκους, ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα. Είχαν κάποιες καλές προσπάθειες με τους Πίτου Γκαρσία (4') και Κιβρακίδη (14'), ενώ η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς έγινε στο 18' για την Φενέρ. OΕζμπαϊρακλί έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή, γύρισε στον Σο, ο οποίος όμως δεν βρήκε την μπάλα, με τους αμυντικούς του Ατρόμητου να απομακρύνουν. Πέντε λεπτά μετά, ο Νανί συνεργάστηκε με Φερναντάο και Σο, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ευτυχώς δεν βρήκε στόχο.

Το δίλεπτο 29'-30' ήταν εκρηκτικό, αφού πρώτα η ομάδα του Περέιρα είχε δοκάρι, όταν ο Φερναντάο έκανε την κεφαλιά μετά την σέντρα του Τζανέρ Ερκίν, υποχρεώνοντας τον Γκορμπούνοφ σε επέμβαση και την μπάλα να βρίσκει το δεξί του δοκάρι, ενώ ακολούθησε το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Ναπολεόνι με τον Βολκάν μετά την μπαλιά του Ουμπίδες, όμως ο Τούρκος τερματοφύλακας... έκρυψε το τέρμα με το πελώριο κορμί του, κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

Στο 39', οι παίκτες του Ατρομήτου διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για πέναλτι σε τράβηγμα του Τζανέρ Ερκίν στον Μαρσελίνιο. Το ριπλέι ήταν διαφωτιστικό, καθώς ο Τούρκος αμυντικός τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του Βραζιλιάνου άσου. Κραυγαλέο λάθος του Ντανιέλε Ορσάτο που έχασε την φάση, ενώ πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια ο Γκορμπούνοφ έκανε την επέμβαση του αγώνα σε κοντινή κεφαλιά του Σο. Γκολ μπορεί να μην υπήρξε στο πρώτο μέρος, εντούτοις και οι δυο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Ο Ατρόμητος θέλησε να ρίξει το ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, ώστε να περιορίσει όσο μπορούσε την Φενέρ, που είχε σαφώς περισσότερες λύσεις μπροστά. Οι Τούρκοι πίεζαν την γηπεδούχο ομάδα, έφταναν στα καρέ του Γκορμπούνοφ, όμως κάτι η αστοχία τους και κάτι οι επεμβάσεις του, κρατούσαν τη λευκή ισοπαλία. Η επέμβασή του στο σουτ του Σόουζα στο 51' ήταν πολύ καλή, ενώ στο 70' ο Σο είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Μετέπειτα, ο Γρηγορίου έβαλε τον Μπρίτο αντί του Μαρσελίνιο (76'), ο Φερναντάο έχασε καλή ευκαιρία για την Φενέρ και στην συνέχεια στο 81' ο Ορσάτο αρνήθηκε δεύτερο πέναλτι στον Ατρόμητο σε ανατροπή του Ναπολεόνι από τον Μπα. Σα να μην έφτανε αυτό, το... κερασάκι στην τούρτα ήταν το σπρώξιμο του Φαν Πέρσι στον Μπίτολο πριν πιάσει την κεφαλιά, που έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Γκορμπούνοφ, χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Ρόμπιν φαν Πέρσι ένα λεπτό πριν τα 90'. Ο Ολλανδός επιθετικός μπήκε στο 80' και με υπέροχη καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Γκορμπούνοφ. Το ριπλέι δείχνει πως ο Ολλανδός έχει σπρώξει τον Μπίτολο και ο Ιταλός διαιτητής θα έπρεπε να το ακυρώσει ως επιθετικό φάουλ.

Ο διαιτητής

Ο Ντανιέλε Ορσάτο έκανε το πρώτο μεγάλο λάθος στην φάση του 39ο λεπτού. Ο Τζανέρ Ερκίν τράβηξε την φανέλα του Μαρσελίνιο μέσα στην περιοχή, έπρεπε να υποδείξει το σημείο του πέναλτι, αλλά άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Επίσης, ελέγχεται και για το μαρκάρισμα του Μπα στον Ναπολεόνι στο 81' μέσα στην περιοχή και για το σπρώξιμο του Φαν Πέρσι στο γκολ του στο 89'. Τα ριπλέι δεν τον δικαιώνουν πάντως. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Νανί ως οφσάιντ στο γκολ που πέτυχε στο 63', καθώς προηγουμένως ήταν εκτεθειμένος ο Σο.

"Πάγωσε" το Περιστέρι ο Φαν Πέρσι, φωνάζει ο Ατρόμητος
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου ήταν εντυπωσιακός και όποτε χρειάστηκε να επέμβει, έδειξε τα αντανακλαστικά του. Δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν για την εστία του στο τέλος χάρη στο γκολ του Φαν Πέρσι (υπήρχε επιθετικό φάουλ), όμως απέδειξε ότι η ομάδα του Περιστερίου διαθέτει έναν πολύ αξιόπιστο γκολκίπερ. Ο Γκορμπούνοφ ήταν πολύ καλός σε όλο το 90λεπτο της αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε.

Μας άρεσε

Ο Ατρόμητος κοίταξε στα μάτια την Φενέρμπαχτσε σε όλο το 90λεπτο. Μπορεί να έχασε στο τέλος, όμως στάθηκε επάξια απέναντι σε έναν αντίπαλο με παικταράδες εκατομμυρίων, που θέλει να προχωρήσει φέτος στην Ευρώπη, έστω και μέσω του Europa League. Τα μπάτζετ δεν παίζουν πάντα μπάλα και οι Περιστεριώτες το απέδειξαν και με το παραπάνω.

"Πάγωσε" το Περιστέρι ο Φαν Πέρσι, φωνάζει ο Ατρόμητος
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η διαιτησία ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Ο Ιταλός διαιτητής "έσπρωξε" σε καίρια σημεία την Φενέρμπαχτσε με τα σφυρίγματά του και εν πολλοίς διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα, ελαχιστοποιώντας τις ελπίδες του Ατρομήτου για πρόκριση μέσα στο "Σουκρού Σαράτσογλου". Κρίμα για τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ