EUROPA LEAGUE

Όταν ο Μήτρογλου "εκτέλεσε" την Ατλέτικο

Όταν ο Μήτρογλου "εκτέλεσε" την Ατλέτικο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ατλέτικο θα συναντήσει στον τελικό του Europa League τη Μαρσέιγ και τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος την "πλήγωσε" το 2014 στη μεγάλη νίκη (3-2) του Ολυμπιακού επί των "κολτσονέρος". Είχε σκοράρει και με την Μπενφίκα. (VIDEOS)

Η Ατλέτικο πέρασε το εμπόδιο της Άρσεναλ και η Μαρσέιγ το αντίστοιχο της Ζάλτσμπουργκ στη ρεβάνς των ημιτελικών του Europa League.

Έτσι, η ομάδα της Μαδρίτης και της Μασσαλίας θα συναντηθούν στον τελικό της διοργάνωσης στις 16 Μαΐου στο "Parc Olympique Lyonnais".

Οι "κολτσονέρος" αμυντικοί θα κληθούν να περιορίσουν τη δράση του Έλληνα διεθνή επιθετικού των "Phocéens", Κώστα Μήτρογλου.

ÔÏ 3-1 ÓÔÏ 73
ÔÏ 3-1 ÓÔÏ 73 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια προηγούμενη συνάντησή τους δεν ήταν και τόσο ευχάριστη για την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας. Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Σεπτεμβρίου 2014 και ήταν η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" την Ατλέτικο, η οποία την προηγούμενη σεζόν είχε φθάσει στον τελικό της διοργάνωσης και είχε χάσει το τρόπαιο από τη Ρεάλ.

Σε τρομερή βραδιά, η ομάδα του Πειραιά νίκησε με 3-2. Ο Αρτούρ Μαζουακού άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό, ο Ιμπραχίμ Αφελάι έκανε το 2-0 στο 31ο, για να μειώσει επτά λεπτά αργότερα ο Μάριο Μάντζουκιτς (38').

Ο Κώστας Μήτρογλου διεύρυνε εκ νέου το ελληνικό προβάδισμα (3-1), καθώς στο 73' ουσιαστικά τελείωσε το ματς. Κι αυτό, γιατί το μόνο που κατάφερε η Ατλέτικο ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 με τον Αντουάν Γκριεζμάν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ):Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (84' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57' Φουστέρ), Αφελάι (69' Εντινγκά), Μήτρογλου.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Ντιεγκο Σιμεόνε):Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Μιράντα, Ανσάλντι, Μάριο Σουάρεθ (74' Νίγκεθ), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (66' Τσέρτσι), Τουράν, Γκάμπι (56' Γκριεζμάν), Μάντζουκιτς.

Benfica's Kostas Mitroglou (11) scores the first goal of his team during the Champions League group C soccer match between Benfica and Atletico Madrid at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Dec. 8, 2015. (AP Photo/Armando Franca)
Benfica's Kostas Mitroglou (11) scores the first goal of his team during the Champions League group C soccer match between Benfica and Atletico Madrid at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Dec. 8, 2015. (AP Photo/Armando Franca) AP

AP Photo/Armando Franca

Έχει σκοράρει, όμως, απέναντι στην Ατλέτικο και με τη φανέλα της Μπενφίκα. Ήταν η 8η Δεκεμβρίου του 2015 και η 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Οι "αετοί" γνώρισαν την ήττα (1-2) από τους "κολτσονέρος" στο "Estadio da Luz" και ο Έλληνας διεθνής φορ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 75', καθώς η ισπανική ομάδα προηγήθηκε με τα γκολ των Σαούλ (33') και Βιέτο (55'). Η ομάδα της Λισαβώνας προκρίθηκε ως δεύτερη από τον τρίτο όμιλο, ενώ αυτή της Μαδρίτης ως πρώτη.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρουί Βιτόρια): Ζούλιο Σέζαρ, Ελιζέου, Αντρέ Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Λισάντρο Λόπες, Φέισα, Γκαϊτάν (76' Καρσελά), Πίζι, Γκονσάλο Γκέντες (46' Μήτρογλου), Ρενάτο Σάντσες, Ζόνας (61' Ραούλ Χιμένες).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουάνφραν, Γκοδίν, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε, Καράσκο (73' Όλιβερ Τόρες), Γκριεζμάν (90'+2' Χιμένες), Βιέτο (63' Φερνάντο Τόρες).

Δεν έχει σκοράρει, ωστόσο, στο "Vicente Calderon". Αγωνίστηκε τόσο στην ήττα (4-0) του Ολυμπιακού, όσο και στη νίκη (1-2) της Μπενφίκα, χωρίς ωστόσο να βρει δίχτυα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ