EUROPA LEAGUE

Όσα πρέπει να ξέρετε για την Ντιναμό Μινσκ

Όσα πρέπει να ξέρετε για την Ντιναμό Μινσκ
Ντιναμό Μινσκ

Το μπάτζετ, η ανακατασκευή του γηπέδου, το γεμάτο αγωνιστικό πρόγραμμα και οι φιλοδοξίες των ανθρώπων της Ντιναμό Μινσκ.

Η Ντιναμό Μινσκ δεν είναι κάποια ομάδα που "τρομάζει", αλλά σίγουρα δεν είναι και αμελητέα ποσότητα, κάτι που μαρτυρά, άλλωστε, και το μπάτζετ της, το οποίο είναι κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με το κονδύλι που αφορά τις Ακαδημίες της. Ιδιοκτήτης της Ντιναμό είναι ο Γιούρι Τσιζ, που συμμετέχει σε ένα γκρουπ επιχειρηματιών που ασχολούνται με κατασκευαστικές εταιρείες και σούπερ μάρκετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ομάδα εμμέσως χρηματοδοτεί το κράτος, αφού οι εταιρείες του ιδιοκτήτη έχουν φοροαπαλλαγές, με την υποχρέωση το 50% του ποσού των φοροαπαλλαγών να δίνεται στις ακαδημίες και όχι στην πρώτη ομάδα. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο συμβόλαιο το έχει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Λευκορώσων ο Τζα Τζέτζε.

Η ανακατασκευή του γηπέδου

Το γήπεδο της Ντιναμό Μινσκ είναι 80 ετών και ανακατασκευάζεται με χρήματα του κράτους. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ αναγκάζεται, έτσι, να δίνει τα παιχνίδια του πρωταθλήματος σε ένα άλλο γήπεδο στο Μινσκ ενώ οι ευρωπαϊκοί αγώνες της διεξάγονται στο γήπεδο της Μπάτε Μπόρισοφ (14.000 θέσεων), που βρίσκεται πενήντα χιλιόμετρα μακριά από το Μινσκ. Εκεί θα παίξει ο ΠΑΟΚ το ματς του δεύτερου γύρου με τους Λευκορώσους.

Σε φουλ ρυθμούς

Η Ντιναμό Μινσκ βρίσκεται σε περίοδο πλήρους αγωνιστικής δράσης. Ο ΠΑΟΚ θα δώσει τον αγώνα με τους Λευκορώσους για την δεύτερο γύρο της φάσης των ομίλων στις 27 Νοεμβρίου, ενώ τα πλέι οφ του πρωταθλήματος Λευκορωσίας άρχισαν πριν από μερικές μέρες και ολοκληρώνονται στις 30 Νοεμβρίου, τρεις μέρες δηλαδή μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Μπόρισοφ.

Το τελευταίο ματς για την Ντιναμό Μινσκ είναι προγραμματισμένο για τις 11 Δεκεμβρίου με αντίπαλο την Φιορεντίνα και ακολουθεί ένα μεγάλο διάστημα διακοπής.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ