EUROPA LEAGUE

Ολυμπιακός - Ρουμπίν Καζάν 1-0

Ολυμπιακός - Ρουμπίν Καζάν 1-0
INTIME SPORTS

Με μεγάλο ήρωα τον συγκλονιστικό Ρόι Κάρολ που έπαιζε 20+' τραυματίας και σκόρερ τον Τζιμπούρ, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Ρουμπίν Καζάν και πέρασε στους "16" του Europa League. Επόμενος αντίπαλος η Μένταλιστ!

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε, όμως με την αγαπημένη του συνταγή (βάζουμε ένα ή και δύο γρήγορα γκολ και κρατάμε το αποτέλεσμα) πήρε τη νίκη και την πρόκριση κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν με το ίδιο σκορ, όπως και στην Ρωσία.

Η συνταγή βέβαια δεν θα ήταν επιτυχημένη αν δεν υπήρχε ο Ρόι Κάρολ. Ο Βορειοϊρλανδός που μετακόμισε τη τελευταία στιγμή στον Ολυμπιακό (τον Γενάρη από τον ΟΦΗ) ήταν ο παίκτης κλειδί και στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στην Ρώσικη ομάδα και αν δεν υπήρχε αυτός ίσως να μην ερχόταν η πρόκριση. Μπορεί να αδικούμε τους υπόλοιπους παίκτες, αλλά έτσι είναι!

Ο έμπειρος πορτιέρο έκανε τα πάντα! Είχε τουλάχιστον τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις με τις οποίες διατήρησε το μηδέν στην εστία του, έπαιξε για παραπάνω από 20 λεπτά τραυματίας και στο τέλος γνώρισε πρωτόγνωρες στιγμές αποθέωσης από τον κόσμο. Απόλυτη δικαίωση για τη διοίκηση που τον έφερε στον Ολυμπιακό και για τον ίδιο που δείχνει να ξαναγεννιέται (αγωνιστικά) στην Ελλάδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν δυνατά, ευτύχησαν να σκοράρουν με γκολ-καραμπόλα του Τζιμπούρ (13') και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχαν ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, αλλά ήταν βιαστικοί και μη αποτελεσματικοί.

Στην επανάληψη η Ρουμπίν τα έπαιξε όλα για όλα, βγήκε μαζικά στην επίθεση, ο Ολυμπιακός -κακώς- κλείστηκε πίσω, όμως το 1-0 έμεινε χάρη στον σπουδαίο Ρόι Κάρολ. Η εμφάνιση μπορεί να μην ήταν πολύ καλή, όμως αυτό που μετράει για τους "ερυθρολεύκους" είναι η πρόκριση στους "16" του Europa League. Το ευρωπαϊκό ταξίδι των Πειραιωτών συνεχίζεται και επόμενη στάση είναι στην Ουκρανία, κόντρα στην Μένταλιστ.

Δείτε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Ρουμπίν Καζάν

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Αίθριος κατά περιόδους

Διαιτητής: Στέφαν Γιοχάνεσον (Σουηδία)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φουστέρ (81' Μοδέστο), Μιραλάς, Ιμπαγάσα (72' Μακούν), Τζιμπούρ.

Ρουμπίν Καζάν (Κουρμπάν Μπερντίεβ): Ριζικόβ, Κουζμίν, Σαρονόβ (68' Νέμοβ), Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Νάτχο, Κίσλιακ (46' Ντιαντιούν), Ριαζάντσεβ, Καραντενίζ, Νέλσον Βαλντές, Μάρτινς (64' Κασάεβ).

Σκόρερ: 13' Τζιμπούρ

Κίτρινες: 20' Ιμπαγάσα, 47' Μέλμπεργκ, 63' Τζιμπούρ, 77' Φουστέρ / 43' Βαλντές, 59' Μάρτινς, 67' Μποκέτι

Η ανασκόπηση

Βαλβέρδε VS Μπερντίεβ

Δίχως εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε και τελικά η απάντηση στο δίλημμα Μακούν ή Ιμπαγάσα , ο Ισπανός τεχνικός απάντησε Ιμπαγάσα! Κατά τ΄άλλα, ο Κάρολ υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, οι Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος ήταν στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ήταν ο Μαρκάνο και δεξιά ο Τοροσίδης. Οι Ορμπάιθ και Μανιάτης δεν... κουνιούνται από τα χαφ, ενώ πιο μπροστά τους ήταν ο Ιμπαγάσα. Δεξιά στην επίθεση έπαιξε ο Φουστέρ, αριστερά ο Μιραλάς και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπερντίεβ τα έπαιξε όλα για όλα! Μπορεί στην συνέντευξη Τύπου να απέφευγε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα ξεκινήσει επιθετικά, όμως τελικά οι Ρώσοι δημοσιογράφοι δεν έπεσαν έξω! Η Ρουμπίν έπαιξε με δύο σέντερ φορ (Μάρτινς, Βαλντές) και στα πλάγια τους Ριαζάντσεβ, Καραντενίζ. με σκοπό να γίνει από την αρχή απειλητική.

Μπορεί βέβαια οι Ρώσοι να είχαν επιθετικό σχήμα και κίνητρο για ένα γρήγορο γκολ, όμως στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κουμάντο κάνει πάντα ο Ολυμπιακός, όποια ομάδα κι αν βρεθεί απέναντί του. Έτσι έγινε και στα πρώτα λεπτά απέναντι στην Ρουμπίν, όπου οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν πιο αποφασισμένοι, πιο απειλητικοί και απέκτησαν γρήγορα τον έλεγχο. Στην πραγματικότητα, οι "ερυθρόλευκοι" κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα και έφταναν εύκολα μέχρι την αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν δημιούργησαν κάποια σπουδαία ευκαιρία.

Τζιμπούρ με το καλημέρα (1-0)

Αντίθετα, οι παίκτες του Μπερντίεβ λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά, σε μια αντεπίθεση όπου ο Μάρτινς βγήκε μόνος του, αλλά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκοψε μ' ένα ηρωικό τάκλιν στο 8'. Αυτή η σωτήρια κίνηση χειροκροτήθηκε σαν γκολ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα (14') ήρθε και το πολυπόθητο τέρμα. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ, ο Μαρκάνο πήρε την κεφαλιά και η μπάλα αφού χτύπησε στο κεφάλι του Τζιμπούρ κατέληξε στα δίχτυα. Έτσι απλά το σκορ άνοιξε και ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 1-0.

Παρά το γκολ, δεν υπήρξε εφησυχασμός στο στρατόπεδο των Πειραιωτών και οι φάσεις μπροστά από την εστία του Ριζικόβ, συνεχίστηκαν. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε παρασύρθηκαν και από τον ενθουσιασμό του κόσμου και δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως τα χαλούσαν πάντα στο τελείωμα των φάσεων. Τρανό παράδειγμα το τετ α τετ του Τζιμπούρ στο 20' όπου καθυστέρησε, αλλά και η πάσα του Ιμπαγάσα που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Φουστέρ στο 23'.

Έτσι κύλησαν και τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να είναι το αφεντικό δίχως όμως να καταφέρνει να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα του εξασφάλιζε ουσιαστικά την πρόκριση. Από την άλλη, οι Ρώσοι απείλησαν στο 31' με τον Βαλντές όπου ο Κάρολ του πήρε την μπουκιά από το στόμα, αλλά και με μια κεφαλιά πάλι του Παραγουανού, που δεν βρήκε στόχο. Στην υπόλοιπη διάρκεια παρακολουθούσαν τους "ερυθρολεύκους" να κάνουν το παιχνίδι τους και τελικά πήγαν στο αποδυτήρια με το 1-0.

Ο άγιος Ρόι έκανε -πάλι- το θαύμα του

Στην επανάληψη, ο Μπερντίεβ δεν είχε άλλη λύση από το να παίξει το τελευταίο του χαρτί και να το γυρίσει σε φουλ επίθεση. Έβαλε λοιπόν έναν ακόμη επιθετικό, τον Ντιαντιούν, στη θέση του μέσου, Κίσλιακ και από τα πρώτα λεπτά φάνηκαν τα αποτελέσματα. Η Ρουμπίν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο δυνατά και δεν άργησε μάλιστα να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά από την εστία του Κάρολ. Στο 46' ο Ντιαντιούν ήταν άστοχος, ενώ στο 52', ο πορτιέρο του Ολυμπιακού νίκησε στο τετ α τετ τον Μάρτινς και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Κι αν νομίζετε πως αυτή ήταν η τελευταία καλή επέμβαση του Ρόι Κάρολ, κάνετε λάθος. Ο ήρωας της Ρωσίας έκανε το καθήκον και στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αφού έσωσε την εστία του και στο 65' σε σουτ του Νάτχο και στο 70' όπου είδε απέναντί του τον Θέσαρ Νάβας όμως δεν του επέτρεψε να σκοράρει. Σ' αυτή τη φάση βέβαια, ο Βορειοϊρλανδός τραυματίστηκε, όμως αποφάσισε να συνεχίσει έστω και κουτσαίνοντας! Θυμίζουμε πως στον πάγκο του Ολυμπιακού υπήρχε ο νεαρός και άπειρος Μπάμποβιτς.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο Κάρολ να γίνει ο ήρωας της εξέδρας και τραγούδι στα χείλη των "ερυθρόλευκων" φιλάθλων, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το τέλος του αγώνα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Πειραιώτες δεν απείλησαν καθόλου, ενώ ο πορτιέρο τους παρά τον τραυματισμό του είχε άλλη μια σπουδαία επέμβαση στο 92' σε κεφαλιά του Βαλντές που εξουδετέρωσε... σφαδάζοντας. Κάπως έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός πέρασε στους "16' και μάλιστα νικητής.

MVP

Αυτός που κράτησε το πολύτιμο 0-1 στην Ρωσία, αυτός ήταν ο ήρωας και μια εβδομάδα μετά στο Φάληρο. Ο λόγος για τον Ρόι Κάρολ που είχε τουλάχιστον τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις και έπαιζε από το 70' τραυματίας. Δεν ήταν τυχαίο ότι αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μάρτινς ήταν ένα από τα... όπλα του Ολυμπιακού κι αυτό γιατί η Ρουμπίν ήταν σαν να έπαιζε με 10 παίκτες. Τον θυμάστε στα πρώτα χρόνια στην Ίντερ; Καμία σχέση!

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ