EUROPA LEAGUE

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Το Sport24.gr παραθέτει 20 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που (ενδεχομένως να) λείπουν από το Champions League, ωστόσο αναμένεται να ομορφύνουν με την παρουσία του το Europa League.

Είναι μια διοργάνωση "παρεξηγημένη", κυρίως από το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό. Δεν έχει τη λάμψη του Champions League, αλλά και το Europa League υπόσχεται βράδια Πέμπτης πλούσια σε θέαμα.

Κι αυτό χάρη στους συντελεστές του. Μεγάλα ονόματα όπως ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο Πολ Πογκμπά, ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο Φραντσέσκο Τότι αναμένεται να μας απασχολήσουν στη διοργάνωση.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε 20 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα δώσουν τη δική τους μαγεία, αίγλη και λάμψη στη δεύτερη διασυλλογική διοργάνωση της "Γηραιάς Ηπείρου", η οποία ξεκινά σήμερα (15/9).

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς

Champions League δίχως Ζλάταν είναι δύσκολο να εννοηθεί. Ο Σουηδός αστέρας δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η τελευταία φορά που δε συμμετείχε σε ομίλους της, ήταν τη σεζόν 2001/02. Όσο παράξενο για εμάς είναι να μην βλέπουμε τον Ζλάταν Τρίτες και Τετάρτες, άλλο τόσο είναι για τον ίδιο να παίζει Πέμπτες. Αναμένεται να σηκώσει το φορτίο της ομάδας του στον όμιλο με Φενέρμπαχτσε, Φέγενοορντ και Ζόρια.

MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 19: Paul Pogba and Zlatan Ibrahimovic of Manchester United during the Premier League match between Manchester United and  Southampton at Old Trafford on August 19, 2016 in Manchester, England. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)
MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 19: Paul Pogba and Zlatan Ibrahimovic of Manchester United during the Premier League match between Manchester United and Southampton at Old Trafford on August 19, 2016 in Manchester, England. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images) GETTY IMAGES

Πολ Πογκμπά

Κι όμως η ακριβότερη μεταγραφή του αθλήματος θα παίζει στη δεύτερη διοργάνωση κι όχι στην πρώτη. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε 110.000.000 ευρώ προκειμένου ο Γάλλος άσος να επιστρέψει από τη Γιουβέντους αλλά η φετινή χρονιά δεν θα έχει δόξα από τα "αστέρια". Όλα τα βλέμματα θα είναι πάνω του. Για πολλούς και διάφορους λόγους.

Γουέιν Ρούνεϊ

Νo Rooney, no party! Φυσικά και η παρουσία του είναι από τις πιο σπουδαίες στο Europa League. Ο διεθνής Άγγλος επιθετικός, Γουέιν Ρούνεϊ, αποτελεί μία εκ των πιο λαμπερών φυσιογνωμιών. Για όλη την ιστορία του, για τα χαρακτηριστικά που τον συνοδεύουν.

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Ρόμπιν φαν Πέρσι

Συνήθισε τις βραδιές "σεντονιού" με την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αρχίζει να τις ξεχνά στην Πόλη. Ο 33χρονος επιθετικός της Φενέρμπαχτσε, Ρόμπιν φαν Πέρσι, είναι μεν ανακουφισμένος από την απομάκρυνση του Βίτορ Περέιρα, αλλά δεν επέστρεψε στο Champions League, στους ομίλους του οποίου έχει να αγωνιστεί από τη σεζόν 2013/2014. Στον πρώτο όμιλο του Europa League, παίρνει επ' ώμου την επίθεση της ομάδας της γειτονικής χώρας κι επιστρέφει στο "Old Trafford" ως αντίπαλος.

Robin van Persie of Fenerbahce during the Super Lig match between Kasimpasa SK and Fenerbahce on September 13, 2015 at the Recep Tayyip Erdogan stadium in Istanbul, Turkey. Kasimpasa SK v Fenerbahce Super Lig 2015/2016 xVIxGerritxvanxKeulenxIVx PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxPOLxJPNxONLY 4322078

Robin van Persie of Fenerbahce during The Super Lig Match between Kasimpasa SK and Fenerbahce ON September 13 2015 AT The Recep Tayyip Erdogan Stage in Istanbul Turkey Kasimpasa SK v Fenerbahce Super Lig 2015 2016 xVIxGerritxvanxKeulenxIVx PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxPOLxJPNxONLY
Robin van Persie of Fenerbahce during the Super Lig match between Kasimpasa SK and Fenerbahce on September 13, 2015 at the Recep Tayyip Erdogan stadium in Istanbul, Turkey. Kasimpasa SK v Fenerbahce Super Lig 2015/2016 xVIxGerritxvanxKeulenxIVx PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxPOLxJPNxONLY 4322078 Robin van Persie of Fenerbahce during The Super Lig Match between Kasimpasa SK and Fenerbahce ON September 13 2015 AT The Recep Tayyip Erdogan Stage in Istanbul Turkey Kasimpasa SK v Fenerbahce Super Lig 2015 2016 xVIxGerritxvanxKeulenxIVx PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxPOLxJPNxONLY IMAGO/VI IMAGES

Χάβι Γκαρθία

Πέρασε από Ρεάλ, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι αλλά πλέον "βγάζει το ψωμί" του στην Αγία Πετρούπολη και τη Ζενίτ. Ο 29χρονος Ισπανός αμυντικός μέσος, Χάβι Γκαρθία ήταν παρών σε βράδια Τρίτης και Τετάρτης από τη σεζόν 2009/2010. Τώρα θα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι και την Ιρλανδία για να αντιμετωπίσει την Ντάνταλκ. Η ρωσική ομάδα έχει στον ίδιο όμιλο και τις Άλκμααρ και Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο Μίρτσεα Λουτσέσκου βασίζει πολλά πάνω του.

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Αξέλ Βιτσέλ

Παραλίγο να ήταν σε άλλη διοργάνωση. Ωστόσο, το deal με τη Γιουβέντους στην εκπνοή της θερινής μεταγραφικής περιόδου δεν είχε αίσιο τέλος. Ο 27χρονος διεθνής Βέλγος μέσος της Ζενίτ, Αξέλ Βιτσέλ, είναι από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα στην Ευρώπη. Δεν έκανε το βήμα παραπάνω και μοιραία θα συμβιβαστεί με τον εξασκεί το επάγγελμά του την Πέμπτη. Κι ο ίδιος βγαίνει εκτός της "κανονικότητας" στην οποία είχε συνηθίσει από το 2011.

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Φραντσέσκο Τότι

Είναι 39 κι όπως δήλωσε μετά τη νίκη με τη Σαμπντόρια δεν... βλέπει το λόγο να σταματήσει. Ο "καπιτάνο", Φραντσέσκο Τότι, είναι σίγουρα ένας ποδοσφαιριστής - κυρίως λόγω ιστορίας και εμβληματικής φυσιογνωμίας - που ξεχωρίζει. Το ταμπεραμέντο του, η αρχοντική του στάση, τα γκολ του, ο ηγετικός χαρακτήρας. Φτωχότερο το Champions League, πλουσιότερο το Europa League. Από όποια πλευρά και να το δει κανείς. Ξεκίνημα από το Πλζεν απέναντι στη Βικτόρια.

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Ντανιέλε Ντε Ρόσι

Όπου Τότι, δίπλα υπάρχει και Ντε Ρόσι. Ο 33χρονος Ιταλός μέσος, έτερος "πιστός στρατιώτης" της ομάδας της ιταλικές πρωτεύουσας θα έχει αποστολές σε Πλζεν (Τσεχία), Βιέννη (Αυστρία) και Τζούρτζου (Ρουμανία). Φιγούρα που έχει συνδυαστεί με το Champions League δεν έχει άλλη επιλογή από το να βαδίσει στο πεπρωμένο του, όπως διαμορφώθηκε μετά τον αποκλεισμό από την Πόρτο. Δεν ταξίδεψε στην Τσεχία, μιας και είναι τιμωρημένος.

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Ραούλ Γκαρθία

Έχει κατακτήσει ένα Europa League τη σεζόν 2009/10, έφθασε στον τελικό του Champions League τη σεζόν 2013/14. Σε ηλικία 30 ετών, πλέον, ο Ραούλ Γκαρθία "κουβαλά" μαζί του την προίκα της εμπειρίας με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε από πέρυσι απέδειξε με το γκολ που σημείωσε στο "Ριαθόρ" ότι δεν έχει ξεχάσει την τέχνη. Στον ίδιο όμιλο με Γκενκ, Ραπίντ Βιέννης και Σασουόλο, οι Βάσκοι.

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Ίκερ Μουνιαΐν

Θεωρείται κι όχι άδικα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο Ίκερ Μουνιαΐν είναι ένα ακόμη πολύτιμο εργαλείο στα χέρα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Εκπληκτικός με την μπάλα στα πόδια, ταχύτατος με και χωρίς αυτή, αν είναι καλά στην υγεία του θα αποτελέσει σημείο αναφορά. Θέλει να ξαναφθάσει στην πηγή (όπως το 2011-12), αλλά αυτή τη φορά να πιει νερό.

Αλεσάντρο Μάτρι

Έχει φορέσει τη φανέλα μερικών εκ των μεγαλύτερων ιταλικών ομάδων. Από τη Μίλαν στη Γιουβέντους, τη Φιορεντίνα και τη Λάτσιο. Σε ηλικία 32 ετών ο Αλεσάντρο Μάτρι είναι ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Σασουόλο κι από τους πιο έμπειρους στους ομίλους του Europa League.

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Ντάριο Σρνα

Από τους πλέον έμπειρους συμμετέχοντες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πολλές ευρωπαϊκές παραστάσεις με τη Σαχτάρ, οι περισσότερες στο Champions League. Σε ηλικία 34 ετών ο Ντάριο Σρνα με την ηγετική του φυσιογνωμία αναμένεται να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του στην ουκρανική ομάδα. Ο Κροάτης μπακ πλησιάζει στη δύση της καριέρας του και δίνει μερικές από τις τελευταίες του ευρωπαϊκές παραστάσεις.

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Μάριο Μπαλοτέλι

Πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της Νις επί της Μαρσέιγ, στο ντεμπούτο του με την εμφάνιση της ομάδας της Νίκαιας. Υποσχέθηκε ότι σε δύο-τρία χρόνια θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη Χρυσή Μπάλα. Ο Μάριο Μπαλοτέλι "κουβαλά" τρέλα και θέλει να κάνει... restart. Από το Μιλάνο (Ίντερ), στο Μάντσεστερ (Σίτι), στο Λίβερπουλ κι επιστροφή στο Μιλάνο. Ο "Super Mario" θέλει να αφήσει όλα αυτά πίσω και να δείξει ποιος είναι στο γαλλικό Νότο. Έχει στη συλλογή του ένα Champions League από τη σεζόν 2009/10.

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Γιαν Κλάας Χούντελααρ

Ο Ολλανδός επιθετικός, Γιαν Κλάας Χούντελααρ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης της Σάλκε, η αιχμή του δόρατος της γερμανικής ομάδας. Πέρασε από τον Άγιαξ, τη Ρεάλ, τη Μίλαν αλλά στο Γκελζενκίρχεν βρήκε το "λιμάνι" του. Δεινός "εκτελεστής", ο Ολλανδός φορ αφήνει τη στατιστική να μιλά για τον ίδιο.

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Μάουρο Ικάρντι

Αρχηγός των "νερατζούρι", ο 23χρονος Αργεντινός επιθετικός, Μάουρο Ικάρντι, είναι ο υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος για της Σπάρτα Πράγας, Σαουθάμπτον και Χαπόελ Μπερ Σεβά. Ένστικτο σκόρερ, σε εκπληκτική ηλικία και με πλούσιο ταλέντο. Θα είναι η διοργάνωσή του;

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Έβερ Μπανέγα

Άφησε την Ανδαλουσία και τη Σεβίλλη για το Μιλάνο και την Ίντερ. Με τους "ροχιμπλάνκος", ο 28χρονος Αργεντινός μέσος κατέκτησε δύο διαδοχικά Europa League. Θα καταφέρει να κατακτήσει το τρίτο διαδοχικό τρόπαιο της διοργάνωσης, αλλά με διαφορετική ομάδα;

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League
© REUTERS

Αλεσάντρε Πάτο

Θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι, πια, αυτό το "αιώνιο ταλέντο". Ξεκίνησε από την Ίντερ, πήγε στη Μίλαν, επέστρεψε στην πατρίδα για λογαριασμό των Κορίνθιανς και Σάο Πάουλο, ξαναγύρισε στην Ευρώπη για την Τσέλσι, χωρίς όμως να κάνει τίποτα. Ο Αλεσάντρε Πάτο, πλέον, είναι στη Βιγιαρεάλ. Σε ηλικία 27 ετών γνωρίζει ότι βρίσκεται και στην κατάλληλη ηλικία και στην κατάλληλη διοργάνωση για να αρπάξει ακόμη μία ευκαιρία που του δίδεται.

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Εστέμπαν Καμπιάσο

Στα 36 του, ο Αργεντινός μέσος του Ολυμπιακού έχει "φάει με το κουτάλι" τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κυρίως στο Champions League, στο οποίο έχει κατακτήσει ένα τίτλο με την Ίντερ. Ο Εστέμπαν Καμπιάσο τιμά τα ευρωπαϊκά γήπεδα για μία ακόμη σεζόν και θα δώσει λίγη λάμψη στο Europa League.

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μάρτιν Σρκτελ

Άφησε το Λίβερπουλ και τους "reds" για την Πόλη και τη Φενέρμπαχτσε. Ο 31χρονος διεθνής Σλοβάκος κεντρικός αμυντικός έχει και την απαιτούμενη εμπειρία και την απαιτούμενη ποιότητα για τη διοργάνωση. Εκ των ηγετών της ομάδας της γειτονικής χώρας, ο Μάρτιν Σκρτελ γνωρίζει καλά ότι ο Ντικ Άντφοκαατ βασίζει πολλά πάνω του.

Οι 20 "λαμπεροί" του Europa League

Κριστιάν Τέγιο

Στην Μπαρτσελόνα πήρε το "βάπτισμα του πυρός", αλλά δεν χωρούσε. Και πως να χωρέσει, άλλωστε; Δόθηκε δανεικός στην Πόρτο και τη θερινή μεταγραφική περίοδο, ο δρόμος τον έφερε στη Φλωρεντία ύστερα από επιμονή του Πάουλο Σόουζα. Ο ΠΑΟΚ θα τον βρει μπροστά του, καθώς είναι στον ίδιο όμιλο με τους "βιόλα".

Fiorentina's forward from Spain Cristian Tello  kicks the ball during the Italian Serie A football match Fiorentina vs Inter Milan, on February 14, 2016 at Florence's "Artemio Franchi" comunal stadium. / AFP / ANDREAS SOLARO
Fiorentina's forward from Spain Cristian Tello kicks the ball during the Italian Serie A football match Fiorentina vs Inter Milan, on February 14, 2016 at Florence's "Artemio Franchi" comunal stadium. / AFP / ANDREAS SOLARO AFP
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ