EUROPA LEAGUE

Ντνίπρο - Νάπολι 1-0

epa04748750 Dnipro players celebrate after Yevhen Seleznyov scored the opening goal during the UEFA Europa League semi final second leg soccer match between Dnipro and Napoli at the Olimpiyskyi stadium in Kiev, Ukraine, 14 May 2015. EPA/SERGEY DOLZHENKO
epa04748750 Dnipro players celebrate after Yevhen Seleznyov scored the opening goal during the UEFA Europa League semi final second leg soccer match between Dnipro and Napoli at the Olimpiyskyi stadium in Kiev, Ukraine, 14 May 2015. EPA/SERGEY DOLZHENKO PICTURE ALLIANCE / DPA

Η Ντνίπρο έκανε το θαύμα, καθώς νίκησε 1-0 τη Νάπολι και προκρίθηκε στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αντίπαλος η έμπειρη Σεβίλλη στην Βαρσοβία, ξανά παράπονα οι Ιταλοί (videos)

Η "σταχτοπούτα" έκανε το θαύμα της, καθώς η Ντνίπρο νίκησε 1-0 τη Νάπολι στο Κίεβο και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Σεβίλλη στις 27 Μαΐου στην Βαρσοβία.

Αφού απέκλεισε στα νοκ-άουτ τους Ολυμπιακό, Άγιαξ και Μπριζ η ομάδα του Ντνιπροπετρόβσκ δεν σταμάτησε στη Νάπολι, επιβλήθηκε στο κατάμεστο "Ολιμπίνσκι" (και με φιλάθλους της Ντινάμο Κιέβου μέσα) με το γκολ του Σελεζνιόβ και θα παίξει στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της.

Το πρώτο ματς στην Ιταλία είχε λήξει ισόπαλο 1-1, με τη Ντνίπρο να ισοφαρίζει με γκολ από οφ-σάιντ, όμως οι Ιταλοί έχουν και απόψε παράπονα, ίσως και πάλι δικαιολογημένα για επιθετικό φάουλ του σκόρερ.

Η Νάπολι έχασε την ευκαιρία να παίξει σε 2ο ευρωπαϊκό τελικό (το 1989 είχε κατακτήσει το UEFA Cup με τον Μαραντόνα στον "διπλό" τελικό με την Στουτγκάρδη), ενώ η Ντνίπρο είναι η τρίτη ομάδα της χώρας που θα παίξει σε τελικό.

Η Ντινάμο Κιέβου έχει κατακτήσει το Κυπελλούχων το 1975 και το 1986 (Σοβιετική Ένωση), ενώ η Σαχτάρ Ντόνετσκ το UEFA Cup το 2009. "3 στα 3" έχουν οι Ουκρανοί σε τελικούς, "3 στα 3" έχει και η Σεβίλλη σε τελικούς!

Εκτός από το τρόπαιο ο νικητής εξασφαλίζει και συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Πολύ σημαντικό, καθώς ούτε Σεβίλλη, ούτε Ντνίπρο μέσω πρωταθλήματος πιθανότατα θα το καταφέρουν!

Ντνίπρο - Νάπολι 1-0
© REUTERS

Ντνίπρο - Νάπολι 1-0

Σκόρερ: 58' Σελεζνιόβ

Γήπεδο: "Ολιμπίνσκι", Κίεβο

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Πρωταγωνιστές στο πρώτο ημίχρονο ήταν οι Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Ντένις Μπόικο. Ο Αργεντινός στράικερ είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 8' και το 28', όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Ουκρανός τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στην μοναδική καλή φάση της Ντνίπρο στο πρώτο 45άλεπτο επίσης είχαμε εντυπωσιακή επέμβαση, από τον Μαριάνο Αντούχαρ στο μακρινό σουτ του Εβγέν Σελεζνιόβ, ενώ στο 49' ο Λουτσκέβιτς αστόχησε από καλή θέση στην περιοχή σε αντεπίθεση των Ουκρανών.

Στην τρίτη της ευκαιρία η Ντνίπρο κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Σελεζνιόβ να κάνει το 1-0 στο 58' με κεφαλιά από σέντρα του Κονοπλιάνκα. Ενδεχομένως πάντως να υπάρχει επιθετικό φάουλ, καθώς ο σκόρερ ήταν αγκαλιασμένος με τον Μπρίτος.

Ο Ντρις Μέρτενς μπήκε στο ματς και η Νάπολι ανέβηκε όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της. Είτε ο κορυφαίος της αναμέτρησης, ο Μπόικο, την σταματούσε, είτε ήταν άστοχοι οι παίκτες της.

Τα τελευταία λεπτά έγιναν μεγάλες "μάχες" στην περιοχή της Νντίπρο, όμως αυτή έφτασε πιο κοντά σε 2ο γκολ λίγο πριν το τέλος, με το δοκάρι του Ματέους.

ΝΤΝΙΠΡΟ: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα, Ροτάν, Φεντορτσούκ, Λουτσκέβιτς (67' Ματέους), Κονοπλιάνκα (86' Μπρούνο Γκάμα), Σελεζνιόβ (75' Κάλινιτς).

ΝΑΠΟΛΙ: Αντούχαρ, Μάτζο, Μπρίτος, Γκουλάμ, Γκιοκχάν Ινλέρ, Νταβίντ Λοπεθ (79' Ενρίκε), Γκαμπιαντίνι (55' Χάμσικ), Καγιεχόν, Ινσίνιε (61' Μέρτενς), Ιγκουαΐν.

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Πέμπτη

Ντνίπρο - Νάπολι 1-0 [ 1-1]

Φιορεντίνα - Σεβίλλη 0-2 [ 0-3]

*τελικός 27/5 στην Βαρσοβία

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Αλάν (Ζάλτσμπουργκ)

Ρομελού Λουκακού (Έβερτον)

7 γκολ

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

6 γκολ

Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)

Γκιγιόμ Οαρό (Γιούνγκ Μπόις)

Τζόναταν Σοριάνο (Ζάλτσμπουργκ)

Λουσιάνο Βιέτο (Βιγιαρεάλ)

Λίορ Ρεφαέλοβ (Μπριζ)

5 γκολ

Ραούλ Ρουσέσκου (Στεάουα)

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Ντάβιντ Λαφάτα (Σπάρτα Πράγας)

Αντρέι Κράμαριτς (Ριέκα)

Κλαουντιό Μποβού (Γκινγκάμπ)

Ντεμπά Μπα (Μπεσίκτας)

Κέβιν Ντε Μπράινε (Βόλφσμπουργκ)

Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη)

Ντνίπρο - Νάπολι 1-0 (highlights)

Ντνίπρο - Νάπολι 1-0 (goal)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ