EUROPA LEAGUE

Νέος σημαντικός βαθμός για την ΑΕΚ, 0-0 με τη Μίλαν

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÉËÁÍ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÉËÁÍ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ κοίταξε στα μάτια για δεύτερο σερί παιχνίδι τη Μίλαν, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πήρε νέα σημαντική "λευκή" ισοπαλία, αυτή τη φορά στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Δοκάρι για τους "ροσονέρι" στο 57' με τον Ρικάρντο Μοντολίβο.

Έντεκα χρόνια μετά τη σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Μίλαν στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τους "ροσονέρι" αυτή τη φορά στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Οι "κιτρινόμαυροι" προέρχονταν από μία σπουδαία ισοπαλία μέσα στο Σαν Σίρο και ήθελαν να επαναλάβουν μία ανάλογη εμφάνιση.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ όχι μόνο κοίταξαν στα μάτια τη Μίλαν, αλλά ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και θα μπορούσαν να πάρουν και κάτι παραπάνω απ' τον αγώνα. Παρ' όλα αυτά, το 0-0 και κατ' επέκταση ο βαθμός είναι σημαντικός και τη διατηρεί φαβορί για τη 2η θέση του ομίλου, ύστερα κι απ' την ήττα της Ριέκα απ' την Αούστρια Βιέννης. Απ' την άλλη πλευρά, η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα, παρότι είχε δοκάρι με τον Ρικάρντο Μοντολίβο στο 57', συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

O Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε τρεις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα στο Μιλάνο, διατηρώντας ως σύστημα 3-5-2. Μία αναγκαστική και δύο για λόγους τακτικής. Ο Ούρος Τσόσιτς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και προτιμήθηκε σε ρόλο λίμπερο αντί του Άνταμ Τζανετόπουλο. Παράλληλα, ο Σέρχιο Αραούχο πήρε τη θέση του Μάρκο Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας επιλέχθηκε αντί του τραυματία Πέτρου Μάνταλου.

Νέος σημαντικός βαθμός για την ΑΕΚ, 0-0 με τη Μίλαν

Στον αντίποδα, ο Βιντσέντζο Μοντέλα είχε προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα να προχωρήσει κι αυτός σε αλλαγές. Ο Αλέσιο Ρομανιόλι επέστρεψε στην τριάδα της άμυνας, με τον Ρικάρντο Ροντρίγκεθ να μεταφέρεται στη φυσική του θέση ως αριστερός μπακ. Στα δεξιά, ο Φάμπιο Μπορίνι αντικατέστησε τον τραυματία Τζάκομο Μποναβεντούρα, ενώ ο Ρικάρντο Μοντολίβο αποτέλεσε τον παρτενέρ του Λοκατέλι στη μεσαία γραμμή.

Νέος σημαντικός βαθμός για την ΑΕΚ, 0-0 με τη Μίλαν

Ισοπαλία... πρόκρισης

Γήπεδο: OAKA

Διαιτητής: Μανουέλ Ζόρζε ντε Σόουζα (Πορτογαλία)

Βοηθοί: Αλβάρο Μεσκίτα (Πορτογαλία), Ρικάρντο Σάντος (Πορτογαλία)

Επιπρόσθετοι:Λουίς Γκοντίνιο (Πορτογαλία), Φάμπιο Βερίσιμο (Πορτογαλία)

AEK (Μανόλο Χιμένεθ):Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπακασέτας (66' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (79' Γιακουμάκης).

ΜΙΛΑΝ (Βιντσέντζο Μοντέλα):Ντοναρούμα, Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Λοκατέλι (67' Κεσιέ), Μοντολίβο, Μπορίνι, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Τσαλχάνογλου, Αντρέ Σίλβα (81' Κάλινιτς), Κουτρόνε (46' Σούσο).

Γκολ: /

Κάρτες: 58' Τσόσιτς / 18' Μουσάκιο, 41' Λοκατέλι

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους. Η ΑΕΚ, με την ώθηση και του κόσμου, μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τη Μίλαν, πιέζοντας ψηλά και δυσκολεύοντας την ανάπτυξή της. Παράλληλα, με τους Τάσο Μπακασέτα, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Σέρχιο Αραούχο να παίρνουν πρωτοβουλίες, αναζήτησε κενούς χώρος προς την εστία του Τζίτζι Ντοναρούμα. Μάλιστα, στο 12ο λεπτό ο Ροντρίγκο Γκάλο έχασε μία καλή ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω απ' το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της Μίλαν. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αραούχο συνεργάστηκε υπέροχα με τον Έλντερ Λόπες, αλλά ο Ντοναρούμα είπε "όχι" στο διαγώνιο σουτ του Πορτογάλου μπακ.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, αναζητώντας το γκολ είτε μέσω στημένων φάσεων είτε μέσω συνεργασιών. Απ' την άλλη πλευρά, οι "ροσονέρι" έδειχναν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων εξαιτίας της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας της Ένωσης. Μετά το 25', η ομάδα του Μοντέλα ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα, αφού πέρα από μία...υποψία φάσης στο 28' ύστερα από λάθος διώξιμο του Τσόσιτς, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Γιάννη Ανέστη. Μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή για τους Μιλανέζους, ένα μακρινό σουτ του Λεονάρντο Μπονούτσι, το οποίο πέρασε πολλά μέτρα άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρος ήρθε στις καθυστερήσεις. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκάλο απέφυγε υπέροχα τους αμυντικούς της Μίλαν, έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ' το δεξί δοκάρι του Ντοναρούμα.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ(Α) ΜΠΟΝΟΥΤΣΙ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / EUROKINISSI)
Λάζαρος, Μπονούτσι MOTIONTEAM

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μοντέλα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σούσο αντί του Πάτρικ Κουτρόνε προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του και να τονώσει το κομμάτι της δημιουργίας. Όμως, η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ στο 47ο λεπτό. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Όγκνιεν Βράνιες πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω απ' το αριστερό δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα το συρτό σουτ του Σιμόες δεν ανησύχησε τον Ντοναρούμα που μπλόκαρε σταθερά. Η είσοδος του Σούσο έδωσε τη δυνατότητα στη Μίλαν να ανέβει μέτρα στο γήπεδο. Στο 56ο λεπτό ο Τσαλχάνογλου έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Ρομανιόλι έκανε την προβολή, αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε την μπάλα.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Μίλαν έφτασε μία "ανάσα" απ' το 1-0, αλλά το σουτ του Μοντολίβο μέσα απ' την μεγάλη περιοχή "τράνταξε" το δεξί δοκάρι του Ανέστη. Οι συνεχόμενες καλές ευκαιρίες των φιλοξενούμενων "ξύπνησαν" τους "κιτρινόμαυρους", οι οποίοι ανέλαβαν και πάλι τα ηνία του αγώνα, αλλά τα σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 60' και η κεφαλιά του νεοεισελθόντα Μάρκο Λιβάγια στο 63' δεν βρήκαν στόχο. Βλέποντας την άνοδο της Μίλαν, ο Χιμένεθ πέρασε τον Κώστα Γαλανόπουλο αντί του Μπακασέτα για να "φρεσκάρει" τη μεσαία του γραμμή. Οι "κιτρινόμαυροι" συνέχιζαν να απειλούν, αλλά στο 69' ο Ντοναρούμα μπλόκαρε το σουτ του Γκάλο. Στο 76' ο Γαλανόπουλος συνεργάστηκε με τον Αραύχο, αλλά το σουτ του Αργεντινού κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ της Μίλαν.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÉËÁÍ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Λιβάγια EUROKINISSI SPORTS

Στα τελευταία λεπτά η Μίλαν πήρε την κατοχή, κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά αδυνατούσε να βρει κενούς χώρους προς την εστία του Ανέστη. Μάλιστα, στο 90ό λεπτό ο Γιάκομπ Γιόχανσον δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Τελικά, το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες για δεύτερο σερί παιχνίδι να αναδεικνύονται ισόπαλες με 0-0.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δίχως αμφιβολία το δοκάρι του Ρικάρντο Μοντολίβο στο 57ο λεπτό ήταν η σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα. Αν ο Ιταλός μέσος είχε καταφέρει σ' εκείνο το σημείο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, τότε η ροή του αγώνα θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΟΜανουέλ Ζόρζε ντε Σόουζα πραγματοποίησε μία πολύ καλή διαιτησία. Ο Πορτογάλος ρέφερι ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών, ενώ άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς περιττές διακοπές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Οι Ροντρίγκο Γκάλο και Έλντερ Λόπες πραγματοποίησαν μία σπουδαία εμφάνιση. Οι δύο μπακ-χαφ της ΑΕΚ ήταν εξαιρετικοί, βοήθησαν τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα και ήταν καθοριστικοί για την εικόνα της Ένωσης. Ο Βραζιλιάνος κερδίζει στο νήμα τον Πορτογάλο και παίρνει τον τίτλο του MVP επειδή ήταν πιο απειλητικός και είχε τρεις καλές ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Γιόχανσον, Βράνιες, Αντρέ Σίλβα, Μπακασέτας EUROKINISSI SPORTS

Εξαιρετική αμυντική λειτουργία απ' την Ένωση. Φαίνεται πως το 3-5-2 είναι το σύστημά της. Οι "κιτρινόμαυροι" δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να απειλήσουν, πέρα απ' τη φάση του Μοντολίβο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Γι' ακόμα μία αναμέτρηση η εικόνα της Μίλαν ήταν απογοητευτική. Οι "ροσονέρι", πέρα από ένα καλό 5λεπτο στην αρχή του δευτέρου μέρους (53'-57') δεν δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά απ' την εστία του Γιάννη Ανέστη. Είναι φανερό πως η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα περνάει αγωνιστική κρίση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ