EUROPA LEAGUE

Όλα στραβά για τον ΠΑΟΚ και αποκλεισμός

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤΣ - ΠΑΟΚ / EUROPA LEAGUE / OSTERSUNDS - PAOK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤΣ - ΠΑΟΚ / EUROPA LEAGUE / OSTERSUNDS - PAOK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / ΠΑΕ ΠΑΟΚ) EUROKINISSI

Ο Γκόντος εκτέλεσε τον κάκιστο ΠΑΟΚ μέσα σε 7 λεπτά και η Έστερσουντ πήρε πρόκριση με 2-0. Διαμαρτύρεται ο "δικέφαλος" για οφσάιντ στο 1-0. Χάθηκε τεράστια ευκαιρία στο φινάλε.

Κακός ήταν ο ΠΑΟΚ στο Έστερσουντ. Και δεν ταρακουνήθηκε ούτε από όσα συνέβησαν στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο να δεχθεί δύο γκολ από τον Γκόντος και να αποκλειστεί από τους ομίλους του Europa League.

Κακό το κοουτσάρισμα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και κυρίως οι αλλαγές του που αντί να βελτιώσουν τα πράγματα τα έκαναν πολύ χειρότερα.

Στο φινάλε του αγώνα, χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους Σουηδούς να πανηγυρίζουν έξαλλα και δίκαια.

Γήπεδο: Jämtkraft Arena

Διαιτητής: Πάβελ Ρατσκόβσκι (Πολωνία)

Βοηθοί: Μίχαλ Ομπούκοβιτς (Πολωνία) / Τόμας Λίστκιεβιτς (Πολωνία)

4ος: Τόμας Κιατκόβσκι (Πολωνία)

Έστερσουντ (Γκράχαμ Πότερ): Κεϊτά, Σομί (60' Σόμι), Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Μουκίμπι (67΄Βίντγκρεν), Νούρι, Μπασιρού, Έντουαρντς, Αϊές, Χόπκατ (90' Μενσά), Γκόντος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ (81' Κουλούρης), Σάχοβ, Μπίσεσβαρ (60' Ενρίκε), Μακ (86' Λημνιός), Κάμπος, Πρίιγοβιτς.

Γκολ:70' , 77΄Γκόντος

Κάρτες: 19΄Μουκίμπι, 68' Πέτερσον, 84' Χόπκατ, 89' Νούρι 90' + 4' Αϊές / 20’ Μάτος, 27΄Πρίγιοβιτς, 70' Ενρίκε, 76' Τσίμιροτ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΠΑΙΧΙΝΙΔΙΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ρέι, και από τα αριστερά προς τα δεξιά της άμυνας οι Λέοβατς, Κρέσπο (αρχηγός), Βαρέλα και Μάτος. Στη μεσαία γραμμή και συγκεκριμένα στις θέσεις των χαφ ήταν οι Σάκχοφ και Τσίμιροτ, με τους Κάμπος-Μακ στις πτέρυγες και τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Η Έστερσουντ παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Κεϊτά και από τα αριστερά προς τα δεξιά της άμυνας ήταν οι Μουκίμπι, Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον και Σομί. Στις δύο θέσεις του κέντρου ήταν οι Νούρι (αρχηγός) και Σομί) με τους Έντουαρντς και Αϊές δεξιά και αριστερά αντίστοιχα ενώ το επιθετικό δίδυμο της ομάδας απαρτίζονταν από τους Χόπκατ και Γκόντος.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά παθητικά, με τους παίκτες του να δυσκολεύονται να αλλάξουν πάσες μεταξύ τους.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης άνηκε στην Έστερσουντ όταν στο 15΄ο Αϊές κόπηκε από την άμυνα του "Δικεφάλου".

Οι "ασπρόμαυροι" ισοφάρισαν τις ευκαιρίες στο πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Μπίσεσβαρ από τα δεξιά έκανε το γύρισμα με τον Κάμπος να μην πιάνει γεμάτα το σουτ που επιχείρησε και την άμυνα των Σουηδών τέλος να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Με μισή ώρα αγώνα να έχει περάσει, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους αλλά παράλληλα και στο να φέρουν τις γραμμές τους μπροστά στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 33΄η κυπελλούχος Σουηδίας απείλησε ξανά όταν μέσα από την περιοχή ο Σόμι μέσα από την περιοχή επιχείρησε να σουτάρει αλλά ο Μάτος τον έκοψε διώχνοντας τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα χάθηκε ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ όταν Πρίγιοβιτς πάσαρε στον Μακ αλλά υπό την πίεση του Αϊές δεν κατάφερε να μπει δυνατά στη φάση.

Οι καλύτερες ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στην Έστερσουντ όταν στο 44΄ξανά ο δραστήριος Αϊές έκανε σέντρα σουτ με τον Ρέι να απομακρύνει σε κόρνερ ενώ ένα λεπτά αργότερα ο Αργεντινός πορτιέρε του ΠΑΟΚ απομάκρυνε νέα σέντρα σουτ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματός του.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ

Με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου οι Σουηδοί έχασαν τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν όταν στο 52΄μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκόντος σέντραρε με στόχο πρώτο δοκάρι, ο Χόπκατ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του εξουδετερωμένου Ρέι.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να εμφανίζει αδυναμίες στο να δημιουργήσει φάσεις κάτι που ενισχύονταν από την πολύ κακή παρουσία του Μπίσεσβαρ. Στο 59’ ο Κάμπος από τα αριστερά έδωσε στον Λέοβατς με τον Κροάτη να σουτάρει στην κλειστή γωνία του Κεϊτά και τη μπάλα να περνάει κόρνερ. Μετά την αλλαγή του Σουριναμέζου και την είσοδο του Ενρίκε στον αγωνιστικό χώρο, ο Μακ πήγε κεντρικά στη θέση του Πρίγιοβιτς και ο Βραζιλιάνος αριστερά πήρε τη θέση του Σλοβάκου. Τα πράγματα όμως έγιναν χειρότερα για τον ΠΑΟΚ αφού έπαιζε με ένα χαφ λιγότερο.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ έχασε νέα καλή ευκαιρία όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μακ, ο Κρέσπο πήρε γυριστή κεφαλιά και ο Κεϊτά με ωραία επέμβαση στην αριστερή του γωνία έδιωξε σε κόρνερ.

Ένα λεπτό μετά ήρθε η ψυχρολουσία για τους «ασπρόμαυρους» όταν ο Έντουαρντς σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα αφού κόντραρε στον Γκόντος κατέληξε στα δίχτυα του Ρέι για το 1-0. Σημειώνεται πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο βοηθό πως ο υψηλόσωμος επιθετικός της Έστερσουντ ήταν σε θέση οφσάιντ, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε.

Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε νέο χαστούκι για τους Θεσσαλονικείς όταν στο 77' και πάλι ο Γκόντος έστειλε τη μπάλα με ωραίο σουτ στη δεξιά γωνία του Ρέι που δεν κατάφερε να σώσει την εστία του από το 2-0 που έδινε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειχναν να τα έχουν χαμένα και δύο λεπτά αργότερα μετά από αντεπίθεση της Έστερσουντ, ο Χόπκτατ ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε ωραίο φαλτσαριστό πλασέ αλλά ο Ρέι απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα έπαιξε όλα για όλα στη συνέχεια περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Κουλούρη-Λημνιό αντί των Τσίμιροτ-Μακ αλλά παρά την πίεση των παικτών του ΠΑΟΚ στα καρέ του Κεϊτά δεν κατάφεραν να σκοράρουν γνωρίζοντας πικρό αποκλεισμό και μοιραία μένουν για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια εκτός των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία, μετά από φάουλ του Ενρίκε και ανάποδη κεφαλιά του Πρίγιοβιτς και πριν άπαντες καταλάβουν τι έγινε, ήρθε το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα.

Η φάση του αγώνα

Η τεράστια ευκαιρία στο φινάλε του αγώνα μετά την εκτέλεση φάουλ του Ενρίκε και την ανάποδη κεφαλιά του Πρίγιοβιτς.

Ο διαιτητής

Ο Πολωνός Ρατσκόβσκι και ο πρώτος βοηθός του Ομπούκοβιτς άφησε με πολλά παράπονα τους παίκτες του ΠΑΟΚ για την φάση του γκολ (διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ του Γκόντος που έβαλε το πόδι του στο σουτ του Έντουαρντς και άλλαξε πορεία η μπάλα). Κατά τα άλλα, δεν χαρίστηκε σε φάουλ και έδινε με τη μία κάρτες.

Ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Σάμαν Γκόντος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τα δύο γκολ που σημείωσε. Ο 24χρονος επιθετικός έβαλε τη σφραγίδα του στο παιχνίδι και ήταν εκείνος που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Μας άρεσε

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που έκαναν αμέτρητα χιλιόμετρα (ορισμένοι οδικώς διήνυσαν 3600 χιλιόμετρα) για να βρεθούν στο μακρινό Έστερσουντ και να παρακολουθήσουν την αγαπημένη ομάδα τους, υπομένοντας μέχρι το φινάλε του αγώνα μία ανείπωτη πίκρα.

Δεν μας άρεσε

Τίποτα από τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της, δεν μπορούσε να αμυνθεί σωστά που δεν έχει σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο, καθώς ο Λουτσέσκου έκανε άστοχες αλλαγές. Ειδικά όταν επέλεξε να βγάλει τον, κακό μεν αλλά, μοναδικό που μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα Ντιέγκο Μπίσεσβαρ για να βάλει τον Πέδρο Ενρίκε.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ