EUROPA LEAGUE

Μπος: "Οι Εθνικές ομάδες λειτουργούν ευεργετικά"

Μπος: "Οι Εθνικές ομάδες λειτουργούν ευεργετικά"

Ο προπονητής του Άγιαξ, Πίτερ Μπος, μπήκε κόντρα στην επικρατούσα άποψη, που θεωρούν αρνητικές τις αποχωρήσεις των παικτών για τις διεθνείς υποχρεώσεις τους.

Συνήθως, οι προπονητές των ομάδων δεν ικανοποιούνται ιδιαιτέρως όταν οι ποδοσφαιριστές τους αποχωρούν για τις Εθνικές. Είτε γιατί αγχώνονται για κάποιο τραυματισμό, είτε επειδή θεωρούν πως αποσυντονίζει τους παίκτες.

Ο προπονητής του Άγιαξ, Πίτερ Μπος συγκαταλέγεται στις εξαιρέσεις, αφού θεωρεί ευεργετική τη συμμετοχή των παικτών σε διεθνή παιχνίδια. Διότι εκτιμά πως αλλάζει η ψυχολογία τους και μπορούν να τη μεταφέρουν στην ομάδα.

"Οι παίκτες πάνε στις Εθνικές τους και επιστρέφουν με άλλη διάθεση. Κατά την προσωπική μου άποψη, η διακοπή για τις εθνικές ομάδες είναι ευεργετική" ανέφερε ο Μπος.

Φυσικά, από μόνη της δεν αρκεί: "Αυτό προσφέρει ηρεμία σε όλη την ομάδα, αλλά δεν σημαίνει ότι θα ενεργήσει από μόνο του. Πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά, για να φανεί στην απόδοση και στα αποτελέσματα".

Τέλος, ανέφερε για τις πρακτικές του: "Είμαι θιασώτης των σταθερών τακτικών και των φιλοσοφιών, αλλά εάν δεν είσαι ικανοποιημένος με όσα πρεσβεύεις ως προπονητής, πρέπει να εξελιχθείς. Εγώ πιστεύω ότι μπορώ να αλλάζω".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ