EUROPA LEAGUE

Μπος: "Εμείς δεν προσαρμοζόμαστε"

Μπος: "Εμείς δεν προσαρμοζόμαστε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του Άγιαξ, Πέτερ Μπος, τόνισε ότι οι Ολλανδοί θα παίξουν με το συνηθισμένο στυλ τους και απέφυγε να δώσει τον τίτλο του φαβορί στην ομάδα του.

Στο μότο του Αντρέα Στραματσόνι κινήθηκε ο προπονητής του Άγιαξ, Πέτερ Μπος, ο οποίος σχολίασε ότι δεν θα προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά θα διατηρήσει τη φιλοσοφία του. Ο Ολλανδός προπονητής περιμένει μία θερμή ατμόσφαιρα και έχει προετοιμάσει σχετικά την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

Μετά τον αγώνα με τη Ροστόβ, που είχε άσχημη κατάληξη για τον Άγιαξ, το αντιμετωπίζετε διαφορετικά; "Όχι, ήταν κακή η απόδοση μας. Κάναμε καλή ανάλυση του αγώνα. Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλύτερα και κοιτάμε τη δική μας απόδοση".

Είδαμε τον Άγιαξ με τον ΠΑΟΚ, που ήταν καλός. Θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός συγκρίνεται μαζί του;
"Κατά κάποιο τρόπο, ναι. Παίζουν και οι δύο ομάδες με πέντε αμυντικούς. Κάθε ομάδα έχει το χαρακτήρα της, αλλά εγώ όπως προανέφερα, κοιτάω τον εαυτό μας".

Ποιος παράγοντας θα παίξει καθοριστικό ρόλο;
"Τα γκολ, φυσικά. Αλλά, υπάρχει και το θέμα της ατμόσφαιρας. Ο κόσμος μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο, το ξέρουμε στην Ελλάδα".

Θεωρείτε ότι παίξατε αμυντικά με τον ΠΑΟΚ;
"Δεν παίξαμε αμυντικά στο ματς με τον ΠΑΟΚ και η τακτική μας ήταν επιθετική, παρότι παίξαμε με πέντε αμυντικούς".

Ποια είναι η άποψη σας για τον Παναθηναϊκό; Ποιον κρίνετε ως το φαβορί;
"Έχουμε δει πολλά πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Θα τα πω στους παίκτες μου. Δεν μου αρέσει να χρίσω φαβορί κάποιον, αυτό θα φανεί στον αγώνα".

Θα αλλάξετε κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς;
"Όχι, μου αρέσει η σταθερότητα, κυρίως στη μεσαία γραμμή. Τον τελευταίο και το παίζουν οι ίδιοι παίκτες, με εξαίρεση την προσθήκη του Ζίγιετς. Ρόλο παίζει να είναι όλοι υγιείς. Έχουμε κάποια μικροπροβλήματα, αλλά είναι διαχειρίσιμα".

Θα προσαρμοστείτε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού;
"Θα μπορούσε κάποιος να το κάνει, αλλά εμείς δεν το κάνουμε. Κοιτάμε την ομάδα μας. Όσον αφορά τους τρεις αμυντικούς, δεν θα αλλάξει κάτι. Αντιμετωπίζουμε το ματς με ενθουσιασμό, είναι το πρώτο στους ομίλους και το περιμένουμε πολύ".

Έχετε κάνει κάποια άμεση αλλαγή στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας;
"Με έναν αγώνα δεν αλλάζει κάτι. Αυτά γίνονται αργά. Νικήσαμε τα τελευταία δύο ματς, κρατήσαμε το μηδέν και αυτό σημαίνει ότι αποκτούμε μία ασφάλεια στο παιχνίδι μας".

Είναι πλεονέκτημα για τον Άγιαξ ότι έχει περισσότερους αγώνες στο πρωτάθλημα και αν θα επηρεάσει στο τέλος του ματς;
"Αυτό ισχύει μόνο εάν παίξουμε καλά και παίξουμε γρήγορα. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Παναθηναϊκός έχει δώσει τέσσερα ματς για τα προκριματικά του Europa League".

Είναι δύο πρώην δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ο Άγιαξ και ο Παναθηναϊκός. Πιστεύετε ότι μπορούν να επανέρθουν;
"Είναι δύο μεγάλες ομάδες. Ας θυμηθούμε το 1971 που έπαιξαν στον τελικό, καταλαβαίνουμε για τι πράγμα μιλάμε. Είναι πολύ δύσκολο να ξαναφτάσουν στο επίπεδο που ήταν. Ας περιμένουμε και τις αλλαγές στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα, σε κάποιες σεζόν μπορείς να δώσεις το κάτι παραπάνω και να προβληματίσεις τις παραδοσιακές δυνάμεις",

Φίρχεφ: "Το κοινό σε δυσκολεύει"

Τους παίκτες του Άγιαξ εκπροσώπησε ο Νικ Φίρχεφ, ο οποίος ανέφερε:

«Είναι ένα παλιό ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο μπορεί να σε δυσκολέψει το κοινό στην Ελλάδα. Το σημαντικό είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε με ταχύτητα, να έχουμε σιγουριά στις πάσες και να πιέσουμε τους αντιπάλους μας».

PHOTO CREDITS : ACTION IMAGES

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ