EUROPA LEAGUE

Μπεσίκτας - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Μπεσίκτας - Αστέρας Τρίπολης 1-1
INTIME SPORTS

Ο Φακούντο Πάρα αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Στάικου Βεργέτη και στο 88' με ξερό βολέ ισοφάρισε το γκολ του Τερέ από το 33', χαρίζοντας μια παλικαρίσια ισοπαλία (1-1) στον Αστέρα Τρίπολης κόντρα στην Μπεσίκτας!

Εξ ορισμού δύσκολη ήταν η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Europa League, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας του Σλάβεν Μπίλιτς στο Ατατούρκ.

Το έργο των παικτών του Στάικου Βεργέτη έγινε ακόμη πιο δύσκολο από την στιγμή που ο Τερέ με ένα "ξερό" σουτ εκτός περιοχής έβαλε μπροστά στο σκορ την Μπεσίκτας στο 33ο λεπτό, με το 1-0 να προσθέτει κι άλλο βάρος στα πόδια των Αρκάδων που είχαν να αντιμετωπίσουν -όπως και οι γηπεδούχοι βέβαια- και τον κακό αγωνιστικό χώρο.

Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης μαρτυρούσε πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι, καθώς ο Αστέρας δυσκολευόταν στην δημιουργία φάσεων. Όμως ο Φακούντο Πάρα είχε άλλη γνώμη. Ο Αργεντίνος επιθετικός πήρε την θέση του αρνητικού Μπαντιμπανγκά στο 69' και δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90' κάρφωσε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζενγίν για το τελικό 1-1! Παλικαρίσιος βαθμός για τον Αστέρα, τον Βεργέτη και τους παίκτες του.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Ατατούρκ"

Διαιτητής: Μίροσλαβ Ζελίνκα (Τσεχία)

Βοηθοί: Γίρι Μολάτσεκ (Τσεχία), Οντρέι Πελίκαν (Τσεχία)

Μπεσίκτας (Μπίλιτς): Ζενγίν, Ουισάλ, Σίβοκ, Φράνκο, Μότα, Χάτσινσον, Καβλάκ, Τερέ, Σαχάν (84' Κερίμ), Εζιακούπ (69' Σόσα), Πεκτεμέκ (30' Τοσούν).

Αστέρας Τρ. (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης (76' Μουνάφο), Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ρόλε, Μάτσα, Μπαντιμπανγκά (69' Πάρα), Μπαράλες (84' Γιαννιώτας).

Γκολ: 33' Τερέ / 88' Πάρα

Κάρτες: 90+2' Καβλάκ / 73' Γκοϊάν

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ανασκόπηση

Με τον αγωνιστικό χώρο σε αρκετά κακή κατάσταση εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που προηγήθηκε, Μπεσίκτας και Αστέρας Τρίπολης μονομάχησαν στο Ατατούρκ στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Europa League.

Ένα ματς που είχε φαβορί και αουτσάιντερ, που ήταν συνάμα και το πρώτο της ιστορίας των φιλοξενούμενων στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν είχε εκπλήξεις, καθώς η Μπεσίκτας φυσιολογικά πήρε από την αρχή την μπάλα στα πόδια της και τον έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο, με τους Αρκάδες να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο.

Το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν το γεγονός πως έχανε πολύ εύκολα την μπάλα στην μεσαία γραμμή και αναγκαζόταν να αμύνεται στο σημαντικότερο διάστημα του πρώτου μέρους. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 8', ο Εζιακούπ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι (δεν πέρασε η μπάλα την γραμμή) και κόντρα στην ροή του αγώνα ο Αστέρας είχε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες να σκοράρει στο 22' και το 26'.

Όμως στη σέντρα του Παντελιάδη ο Μπαντιμπανγκά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, ενώ ο Ζησόπουλος είχε μια εξαιρετική κούρσα αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με ένα σουτ του Τερέ εκτός περιοχής στο 33', όπου η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του Κοσίτσκι. Με αυτό το 1-0 έκλεισε το πρώτο μέρος στο Ατατούρκ.

Δυνατά μπήκε η Μπεσίκτας στην επανάληψη ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της τον Σαχάν. Σταδιακά ο Αστέρας πήρε μέτρα προς την επίθεση, αλλά το πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων παρέμενε έντονο. Οι Αρκάδες έφταναν μέχρι έξω από την περιοχή των γηπεδούχων αλλά κάπου εκεί στέρευαν από λύσεις.

Σε αυτό το μοτίβο συνεχίστηκε το παιχνίδι, αλλά η έμπνευση του Βεργέτη στο 69' έμελλε να αποφέρει καρπούς στο 88ο λεπτό. Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στο ματς τον Πάρα αντί του Μπαντιμπανγκά και ο Αργεντινός με μια γκολάρα (συγχωρέστε μας την έκφραση) δύο λεπτά πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, εκτέλεσε τον Ζενγίν για το 1-1!

Στις καθυστερήσεις ο Αστέρας πέταξε στα σκουπίδια μια πολύ καλή περίπτωση αντεπίθεσης και το τελευταίο σφύριγμα του Ζελίνκα βρήκε τους Αρκάδες να φεύγουν με έναν παλικαρίσιο πόντο από το Ατατούρκ.

Η φάση του αγώνα

Ο Ζησόπουλος τα έκανε όλα εξαιρετικά αλλά η κούρσα του δεν είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ζενγίν. Η φάση του 26ου λεπτού θα μπορούσε να αλλάξει την ροή της αναμέτρησης.

Μπεσίκτας - Αστέρας Τρίπολης 1-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Ζελίνκα είχε μια καλή διαιτησία, σφυρίζοντας με ίδια κριτήρια τις δύο ομάδες. Έδωσε τα σπόρια στην γηπεδούχο αλλά σε καμία περίπτωση δεν την "έσπρωξε". Σωστοί και οι συμπατριώτες του βοηθοί.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Φακούντο Πάρα. Μπήκε στο ματς στο 69' και με το εξαιρετικό του τέρμα στο 88' χάρισε στον Αστέρα τον πόντο της ισοπαλίας, σε εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα όπως η Μπεσίκτας. Ο Αργεντίνος επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την καλή επαφή που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα και δικαίωσε τον προπονητή του που επέλεξε να τον ρίξει στο ματς.

Μας άρεσε

Στα 69 λεπτά που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο, ο Εζιακούπ ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Μπεσίκτας και του αγώνα. Απείλησε ευθέως, δημιούργησε προϋποθέσεις στους συμπαίκτες του για να σκοράρουν, πάσαρε σωστά και έδωσε ρυθμό στην μεσαία γραμμή της ομάδας του.

Δεν μας άρεσε

Κακό παιχνίδια από τον Μπαντιμπανγκά. Ούτε με προσωπικές ενέργειες, ούτε σε συνεργασία με τους συμπαίκτες μπόρεσε να προβληματίσει την αντίπαλη άμυνα. Πήρε πρωτοβουλίες αλλά ήταν παντελώς ανούσιος. Ορθώς αντικαταστάθηκε στο 69' από τον Βεργέτη, με τον Πάρα να παίρνει την θέση του.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ