EUROPA LEAGUE

Μπέσα-Ολυμπιακός 0-5

Μπέσα-Ολυμπιακός 0-5
INTIME SPORTS

Με τον Όσκαρ να σκοράρεις δις και να ανοίγει τον δρόμο προς τη νίκη, τον Ντουντού να ακολουθεί και τον Ντιόγκο να πετυχαίνει άλλα δύο γκολ, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την αγγαρεία στην Αλβανία, επικρατώντας με 5-0 και ουσιαστικά προκρίθηκε.

Οι Πειραιώτες έκαναν πραγματικότητα την υπόσχεσή τους και πιο σοβαροί από ποτέ κατάφεραν να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Σίγουρα, η Μπέσα είναι μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας, όμως η εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν άφησε ούτε μια στιγμή τους Αλβανούς να πιστέψουν σε μια ενδεχόμενη έκπληξη και έφερε χαμόγελα στους φίλους και τον προπονητής της ομάδας.

Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν από τα πρώτα λεπτά ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα και με δύο γκολ του Όσκαρ, άλλα δύο του Ντιόγκο και ένα του Ντουντού έφυγαν νικητές από την Αλβανία, τελειώνοντας και την υπόθεση πρόκριση.

Πολύ καλές εντυπώσεις από τον Χολέμπας στην πρώτη του εμφάνιση με την "ερυθρόλευκη" φανέλα, ενώ ξεχώρισαν και οι σκόρερς.

Είναι πάντως πολύ σημαντικό και ευχάριστο για τον Ολυμπιακό που ξεκινά τις υποχρεώσεις του με τόσο καλή και ελπιδοφόρα εμφάνιση, έστω κι αν ο αντίπαλος δεν ήταν ισχυρός. Τα μηνύματα είναι θετικά...

Τα πλάνα του Λίνεν

Δίχως εκπλήξεις και με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Λίνεν στον πρώτο επίσημο αγώνα της φετινής σεζόν. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, σέντερ μπακ ήταν οι Μοδέστο και Ραούλ Μπράβο, αριστερά ο Χολέμπας, ενώ δεξί μπακ ήταν ο Γκαλίτσιος.

Στα χαφ ο Μαρέσκα είχε δίπλα του τον Ντουντού, αριστερά ήταν ο Μιραλάς, δεξιά ο Ζαϊρί, στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντιόγκο, ενώ λίγο πιο πίσω σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Όσκαρ.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν μεγάλη και φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα. Οι παίκτες του Λίνεν μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά δεν άργησαν να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και έκαναν ότι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Παρόλα αυτά οι ευκαιρίες δεν ήρθαν και εύκολα, με τους Πειραιώτες να προσπαθούν κυρίως με ατομικές ενέργειες όπως αυτή του Μιραλάς στο 7', ή με σουτ όπως αυτό του Μαρέσκα στο 8', που βέβαια πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Έσπασε το... ρόδι ο Όσκαρ

Η "ερυθρόλευκη" κυριαρχία συνεχιζόταν και όλα έδειχναν πως το γκολ αργά ή γρήγορα θα ερχόταν. Τελικά ήρθε γρήγορα, αφού στο 19ο λεπτό, μετά από έναν εξαιρετικό συνδυασμό, οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ. Μιραλάς, Ζαϊρί, Μαρέσκα και Όσκαρ άλλαξαν γρήγορα την μπάλα και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα της Μπέσα και πέτυχε το πρώτο γκολ της χρονιάς.

Το γκολ ελάφρυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και πλέον το έργο τους ήταν ακόμη πιο εύκολο, αφού η αντίσταση που συναντούσαν δεν ήταν ικανή να τους σταματήσει. Το ευχάριστο για τον Έβαλντ Λίνεν είναι πως στην συνέχεια είδε τους παίκτες του να παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο και να δημιουργούν πιο εύκολα ευκαιρίες.

Ο Όσκαρ χτυπά (πάντα) δύο φορές

Τρανή απόδειξη η ωραία κίνηση και το σουτ του Ντουντού στο 26ο λεπτό, έστω κι αν ο Σέχι έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα. Οι Πειραιώτες είχαν πάρει το πάνω χέρι, δεν απειλήθηκαν καθόλου και το 2-0 ήρθε στο 31' με τον ίδιο σκόρερ. Ο Ντουντού έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Όσκαρ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μπέσα και με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα δικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας του.

Κάπου εκεί το παιχνίδι άνοιξε και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ. Κι όμως ούτε το σουτ του Μιραλάς (41'), ούτε του Χολέμπας (44'), μα ούτε και του Ντουντού (44') κατέληξαν στα δίχτυα και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Πειραιώτες να έχουν προβάδισμα δύο γκολ.

Ντουντού πρόκρισης

Στην επαναλήψη το σκηνικό ήταν ίδιο, με τους παίκτες τους Λίνεν να μπαίνουν φουριόζοι και από τα πρώτα λεπτά να δείχνουν τις άγριες διαθέσεις τους. Κάπως έτσι ήρθε και το 3-0 με σκόρερ αυτή την φορά, όχι τον Όσκαρ αλλά τον Ντουντού.

Όλα ξεκίνησαν από τον Μιραλάς που κατάφερε να πασάρει παρά το γεγονός πως τον μάρκαραν τρεις και ο Βραζιλιάνος μέσος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην εστία του Σέχι, που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί έστω κι αν βρισκόμασταν μόλις στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και όλα στην συνέχεια ήταν πιο απλά και για τον Ολυμπιακό που είχε εξασφαλίσει τη νίκη-πρόκριση και για τους Αλβανούς που είχαν συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και την ιδέα της ήττας.

Έπαιζε και η Μπέσα!

Παρόλα αυτά οι παίκτες της Μπέσα κατάφεραν έστω και μετά από 53 λεπτά να δημιουργήσουν την πρώτη τους φάση, με τον Ραούλ Μπράβο στην προσπάθεια του να κόψει μια αντεπίθεση να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Νικοπολίδη.

Η φάση των Αλβανών ήταν απλά μια παρένθεση στην "ερυθρόλευκη" κυριαρχία και ο Μιραλάς δεν άργησε να απαντήσει με ωραία εκτέλεση φάουλ στο 57', που όμως πέρασε λίγο άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν δίχως ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με τον Ολυμπιακό να κατεβάζει ταχύτητα, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων, καθώς μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους μια ολόκληρη χρονιά.

Ντιο-γκόλ εις διπλούν και 5-0!

Κι όμως οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να πετύχουν και τέταρτο γκολ στο 70ο λεπτό, με τον Γκαλίτσιο να σεντράρει με ακρίβεια από τα δεξιά και τον Ντιόγκο αφύλαχτο να σκοράρει με το κεφάλι και τον ώμο μαζί. Το 4-0 ήταν γεγονός και αρκετοί φίλοι της Μπέσα αποχώρησαν νωρίτερα από το γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός πάντως συνέχισε να απειλεί την εστία των Αλβανών κι αν τα σουτ των Ζαϊρί (73') και Ντουντού (79') δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, δεν έγινε το ίδιο και με τον Ντιόγκο.

Ο Βραζιλιάνος με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα του, αποδεικνύοντας πως επιστρέφει δριμύτερος φέτος και διαμόρφωσε το τελικό 5-0, που κάνει τον επαναληπτικό μια αγγαρεία δίχως προηγούμενο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μπέσα (Σπετίμ Ντούρο): Σεχί, Αλίου, Τσικαλέσι (62' Χατζίμπουλιτς), Οσμάνι (81' Στίνι), Φερίζοβιτς, Πότσι, Ντος Σάντος, Ντεμπί, Γιακούπι, Μιχάνι (71' Χότζα), Λαζαρέφσκι.

Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Μοντεστό, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού (84' Κατσικογιάννης), Μαρέσκα, Ζαϊρί (75' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Όσκαρ (66' Μήτρογλου), Ντιόγκο.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ