EUROPA LEAGUE

Μόρας: "Μπλοκάρεις την Φιορεντίνα με υπομονή"

Μόρας: "Μπλοκάρεις την Φιορεντίνα με υπομονή"
Μόρας

Ο Βαγγέλης Μόρας δίνει συμβουλές, μέσω Sport24.gr, στους παίκτες του ΠΑΟΚ για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των “βιόλα” που θα φέρει τη νίκη στη γεμάτη Τούμπα.

Είναι από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν όσο κανείς άλλος τις ιταλικές ομάδες. Διανύοντας την όγδοη περίοδο του στη γειτονική χώρα έχει προσωπική εμπειρία που μας δίνει τη δυνατότητα να αναλύσουμε με λεπτομέρεια τηΦιορεντίνα,αποψινή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων τουEuropa League.

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μόραπου μετά από έξι αναμετρήσεις κόντρα στους “βιόλα” και στενή παρακολούθησή τους... ελέω επαγγέλματος έχει πολλά και ενδιαφέροντα να καταθέσει στο Sport24.gr.

Βαγγέλη, παίζεις χρόνια στο Καμπιονάτο, μπορείς να μας σκιαγραφήσεις το προφίλ της Φιορεντίνα την οποία θα αντιμετωπίσει απόψε ο ΠΑΟΚ;

”Είναι μία ομάδα με μεγάλη κατοχή μπάλας στο παιχνίδι της. Πολύ δυνατή, ειδικά πέρυσι, γιατί φέτος παρουσιάζει αδυναμίες επιθετικά με την απουσία των Ρόσι και Γκόμες. Για να την αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πολύ καλή άμυνα, υπομονή και πειθαρχία. Διαθέτει και πολλή ταχύτητα κυρίως με τον Κουαδράδο. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξουν και να έχουν καλή τακτική”.

Οι πληροφορίες που έχουμε από τους Ιταλούς ρεπόρτερ είναι πως πιθανόν ο Κουαδράδο να μείνει στον πάγκο. Ο Μοντέλα θα κάνει πολλές αλλαγές (του αναλύουμε την πιθανή ενδεκάδα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ). Μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο του;

“Από τη στιγμή που το ματς γίνεται στην Τούμπα και πιθανόν η Φιορεντίνα θα παίξει με την ενδεκάδα που μου ανέφερες, νομίζω ότι οι πιθανότητες να κερδίσει ο ΠΑΟΚ γίνονται περισσότερες”.

Η Τούμπα ετοιμάζεται για το πρώτο φετινόsold out.Η καυτή ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει τους “βιόλα”;

“Σίγουρα μπορεί να μετρήσει κι αυτό. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ στην έδρα του πάντα βοηθά. Όμως, πρέπει να ξέρει τι ματς πάει να δει, Χρειάζεται υπομονή και από την πλευρά του”.

Στην Φιορεντίνα ασχολούνται πολύ με το ντέρμπι κόντρα στη Μίλαν για το ιταλικό πρωτάθλημα. Πιστεύεις ότι μπορεί να υποτιμήσουν το ματς τουEuropa League;

“Δε νομίζω ότι στην Ιταλία υποβαθμίζουν τη διοργάνωση τουEuropa League.Περισσότερο συμβαίνει στην Ελλάδα αυτό”.

Υπάρχουν παίκτες που ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα;

“Όπως είπα και προηγουμένως, το πρώτο που οφείλει να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ είναι η καλή κυκλοφορία μπάλας της Φιορεντίνα. Από 'κει και πέρα, αν δεν αγωνιστεί ο Κουαδράδο που με την ταχύτητά του δημιουργεί πολλά προβλήματα, πρέπει ο ΠΑΟΚ να προσέξει ιδιαίτερα τα σουτ έξω από την περιοχή. Τόσο ο Ίλισιτς, όσο και ο Βάργκας είναι επικίνδυνοι σουτέρ και δεν πρέπει να τους δοθούν πολλές ευκαιρίες να απειλήσουν”.

Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν και πολλοί συμπαίκτες σου στην Εθνική ομάδα, Πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος να δημιουργήσει προβλήματα στην ιταλική ομάδα;

“Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς αξιόλογους παίκτες. Αν ο Αθανασιάδης είναι καλά, γιατί απ' ότι γνωρίζω αντιμετώπισε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών, μπορεί να κάνει τη ζημιά στην άμυνα της Φιορεντίνα”.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ