EUROPA LEAGUE

"Μέχρι και 10 αλλαγές η Τότεναμ!"

"Μέχρι και 10 αλλαγές η Τότεναμ!"

Ο Andy Greeves είναι Αγγλος δημοσιογράφος και παρακολουθεί την Τότεναμ από τότε που θυμάται τον εαυτό του στα γήπεδα.

Με αφορμή το παιχνίδι με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, αναλύει για λογαριασμό του Sport24.gr τους Spurs και ανησυχεί για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν η ομάδα και οι οπαδοί της το Europa League.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Η Τότεναμ συνηθίζει να παίζει σε σχηματισμό 4-2-3-1. Με το μυαλό αυτή τη στιγμή σε τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν κάποιοι παίκτες, η ενδεκάδα της στα παιχνίδια αποτελείται από τους: Hugo Lloris κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Erik Dier, αριστερό τον Danny Rose. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Younes Kaboul και Federico Fazio, αμυντικά χαφ τους Ryan Mason - Etienne Capoue και πίσω από τον προωθημένο Emmanuel Adebayor τους Erik Lamela, Christian Eriksen και Nacer Chadli.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ομως, επειδή στα παιχνίδια του Europa League ο προπονητής της ομάδας, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, αρέσκεται στο rotation, δεν θα είναι απίθανο αν δούμε μέχρι και 10 αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα της Πέμπτης. Εγώ περιμένω ότι θα ξεκινήσει ο ναερός Harry Kane, ο οποίος έχει δείξει ένα εξαιρετικό πρόσωπο στα παιχνίδια του Κυπέλλου.

Οπότε μην ξαφνιαστείτε αν δείτε την Τότεναμ να αγωνίζεται με τους GK - Lloris (θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του ο Ολλανδός Michel Vorm για να ξεκουραστεί ο Lloris), RB - Dier, LB - Ben Davies, CB - Jan Vertonghen, CB Fazio, DM Benjamin Stambouli, DM Nabil Bentaleb, AM Andros Townsend, AM Paulinho, AM Aaron Lennon, FW Harry Kane.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ποκετίνο έχτισε ένα όνομα στην Αγγλία με το ποιοτικό ποδόσφαιρο που έπαιζε πέρυσι η Σαουθάμπτον. Κύριο γνώρισμα των ομάδων του είναι η πίεση του αντιπάλου ψηλά, με καλά μπλοκαρίσματα και τάκλιν, κάτι που κάνει πολύ δύσκολη τη δημιουργία παιχνιδιού γι' αυτούς.

Είναι νωρίς ακόμα γι' αυτόν στους Σπερς, αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι το πιεστικό παιχνίδι που ζητάει έχει αρχίσει να υλοποιείται στο White Hart Lane. Και τι ειρωνεία! Το καλύτερό του εντός έδρας παιχνίδι, εφαρμόζοντας το πλάνο του, ήταν αυτό στις 5 Οκτωβρίου κόντρα στη Σαουθάμπτον, την οποία και νίκησε 1-0.

"Μέχρι και 10 αλλαγές η Τότεναμ!"

Η ΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Είναι σκόπιμο να πούμε ότι η Τότεναμ, ως ομάδα είναι φέτος μακριά από τον καλό της εαυτό και ο παίκτης ο οποίος έχει λάμψει περισσότερο φέτος είναι ο τερματοφύλακας, Hugo Lloris, ίσως ο μοναδικός παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής της ομάδας. Αμυντικά, η ομάδα μοιάζει να έχει εύκολο το λάθος, ενώ ο κεντρικός αμυντικός Vlad Chiriches έκανε ένα ιδιαίτερα κακό παιχνίδι εναντίον της Μπεσίκτας τον περασμένο μήνα. Ο Younes Kaboul είναι σταθερός, αλλά πάντα ικανός στο λάθος. Ο Jan Vertonghen στη μέρα του είναι εκπληκτικός, αλλά δεν φαίνεται πλήρως προσηλωμένος στην Τότεναμ και πρόσφατα απέρριψε την προσφορά της για νέο συμβόλαιο. Επιπλέον είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τον Federico Fazio, ο οποίος αποβλήθηκε με την Μάντσεστερ Σίτι, στο ντεμπούτο του στη Premier League, την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη μεσαία γραμμή, ο νεαρός Ryan Mason ήταν μια αποκάλυψη από τότε που ενσωματώθηκε στην πρώτη ομάδα για ένα παιχνίδι του Λιγκ Καπ με την Νότιγχαμ Φόρεστ, σε βάρος της οποίας σκόραρε. Τρέχει πάνω-κάτω και τα πηγαίνει εξίσου καλά τόσο στο επιθετικό κομμάτι, όσο και στο ανασταλτικό.

Ο Andros Townsend, κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει σε βάρος του Αστέρα. Είναι ένας παίκτης, ο οποίος έχει παίξει πολύ καλύτερα στην Αγγλία, απ' ό,τι κάνει τώρα στους Σπερς. Ο Aaron Lennon είναι ο πιο δημοφιλής στο White Hart Lane και νομίζω ότι ο κόσμος θα ήθελε να τον βλέπει να αγωνίζεται περισσότερο στο πρωτάθλημα. Ο Christian Eriksen είναι ένα πραγματικό ταλέντο, που επίσης είναι δημοφιλής στους οπαδούς. Ο Nacer Chadli γίνεται καλύτερος παιχνίδι με παιχνίδι και είναι πραγματική απειλή για την αντίπαλη εστία. Ο Erik Lamela - η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου - ήταν απογοητευτικός για εμάς την περασμένη σεζόν, αλλά έχει μερικές αναλαμπές φέτος, δείχνοντας ότι θα μπορούσε να έχει μια καλύτερη παρουσία. Και πάλι είναι νωρίς όμως.

"Μέχρι και 10 αλλαγές η Τότεναμ!"

Μπροστά χρειαζόμαστε έναν πραγματικά ποιοτικό επιθετικό. Ο νεαρός Harry Kane τα πηγαίνει πολύ καλά από τότε που προωθήθηκε στην α' ομάδα από την ακαδημία μας. Ομως είναι μεγάλη πίεση για τον ίδιο να περιμένουμε από έναν 21χρονο να σκοράρει κάθε βδομάδα. Ο Roberto Soldado είναι προφανώς ένας ποιοτικός επιθετικός, αλλά τα γκολ δεν έχουν έρθει γι 'αυτόν στην Τότεναμ. Ο Emmanuel Adebayor είναι ένας καλός επιθετικός στην ημέρα του, αλλά η φόρμα του μπορεί εύκολα να αυξομειώνεται σε όλη τη σεζόν, καθιστώντας τον ένα δύσκολο άτομο προς διαχείριση.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Το μέγαλο όνειρο της Τότεναμ είναι να παίξει στο Champions League. H αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί οπαδοί της που βλέπουν το Europa League ως... "δευτεράτζα". Aλλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, το βλέπουν ως μια καλή ευκαιρία να κερδίσεις έναν τίτλο. Η Τότεναμ εδώ και δεκαετίες έχει δημιουργήσει τη φήμη ότι είναι "ομάδα για Κύπελλο" και θα προτιμούσαμε να δούμε την ομάδας μας να κερδίζει ένα τρόπαιο από το να τερματίσει στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. H προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον θεσμό με τον απαραίτητο σεβασμό.

Οπως γνωρίζετε υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι Ελλήνων που ζει στο Λονδίνο, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρχει μια αξιοπρεπής παρουσία στο γήπεδο την Πέμπτη. Εμείς σπάνια πουλάμε όλα τα εισιτήριά μας για το Europa League, γεγονός που αντικατοπτρίζει την απάθεια κάποιων οπαδών για τη διοργάνωση.

Οι οπαδοί των Σπερς περιμένουμε, τίποτα λιγότερο από μια καλή απόδοση και μια άνετη νίκη επί του Αστέρα. Αυτό θα το χαρακτήριζα λίγο ασέβεια προς την ομάδα της Τρίπολης, καθώς λίγοι από τους οπαδούς μας γνωρίζουν κάτι για την ελληνική ομάδα. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς σε αυτό το ματς, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε πρόκριση στις νοκ-άουτ φάσεις του Europa League. Το τελευταίο μας παιχνίδι είναι στην Τουρκία με την Μπεσίκτας και σίγουρα δεν θέλουμε να πάμε εκεί και να χρειαζόμαστε αποτέλεσμα για να προκριθούμε

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ