EUROPA LEAGUE

Μέντες: "Φαβορί η Άλκμααρ, γνωρίστε την Αθήνα"

Μέντες: "Φαβορί η Άλκμααρ, γνωρίστε την Αθήνα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νταβίντ Μέντες περιέγραψε τον ΠΑΣ Γιάννινα στους φίλους της Άλκμααρ, ενώ τους σύστησε να μείνουν αρκετές μέρες στην πρωτεύουσα για να περιηγηθούν.

Αναμφίβολα, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένας "άγνωστος" για την Άλκμααρ, αφού δεν συμμετέχει τακτικά στις διοργανώσεις της UEFA. Επιστρατεύτηκε, λοιπόν, ένας παλιός ποδοσφαιριστής της ολλανδικής ομάδας και γνώστης ελληνικής πραγματικότητας, προκειμένου να διαφωτίσει για τον "Άγιαξ της Ηπείρου".

Ο Νταβίντ Μέντες, επί 2,5 χρόνια ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και μετέπειτα μέλος του προπονητικού επιτελείου (μέχρι πριν 2 μήνες), μίλησε στην ιστοσελίδα "azfanpage.nl" για τον ΠΑΣ, τον τρόπο παιχνιδιού και τη δυναμικότητα, ενώ πρότεινε στους Ολλανδούς εκδρομείς να μείνουν αρκετές μέρες στην Αθήνα.

"Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία αποτελεσματική ομάδα. Παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αυτό είναι το σήμα κατατεθέν του. Έχει ένα σύνολο που προσπαθεί να είναι συμπαγές και κυρίως, στα εκτός έδρας παιχνίδια, δίνει μεγάλη προσοχή στα μετόπισθεν. Επίσης, ελπίζει να βγει στην κόντρα και να βρει κάποιο γκολ" ανέφερε αρχικά ο Μέντες, σκιαγραφώντας τον ΠΑΣ.

Έπειτα, εξήγησε πως προέκυψε η συμμετοχή του ΠΑΣ: "Είναι μία ομάδα που δεν έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Συγκεκριμένα, δεν θα έπαιζε στο Europa League, αλλά ο Πανιώνιος, μια άλλη ελληνική ομάδα, είχε πρόβλημα με τα έγγραφα της".

Βέβαια, ο Μέντες ήταν ξεκάθαρος για το ποιος είναι το φαβορί: "Εάν η Άλκμααρ παίξει συγκεντρωμένα, έχει οργάνωση στην άμυνα και διατηρήσει υψηλό τέμπο, τότε πιστεύω πως δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Είμαι αισιόδοξος ότι η Άλκμααρ θα προκριθεί. Με κάθε σεβασμό στον ΠΑΣ, ξέρω καλά τη δυναμικότητα του και μία ομάδα με την ποιότητα της Άλκμααρ θα προκριθεί. Εύκολα".

Κατόπιν, ο Μέντες συνέκρινε το ολλανδικό με το ελληνικό ποδόσφαιρο, βρίσκοντας σημεία υπεροχής στο δεύτερο: "Το ολλανδικό ποδόσφαιρο είναι πολύ προηγμένο τακτικά και τεχνικά απ' ότι το ελληνικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Μόνο στη δύναμη, την εφευρετικότητα και την πονηριά μπορούμε να μάθουμε απ' αυτούς. Στην Ελλάδα, το ποδόσφαιρο είναι πιο αποτελεσματικό, παίζουν για το αποτέλεσμα".

Τέλος, ανέλαβε ρόλο ταξιδιωτικού συμβούλου και προέτρεψε τους εκδρομείς φίλους της Άλκμααρ, να μείνουν μέρες στην Αθήνα: "Πρέπει να απολαύσουν το ταξίδι, γιατί η Αθήνα είναι μία όμορφη πόλη. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουν σε αυτή την πόλη και υπάρχουν όμορφες παραλίες. Μπορούν να μείνουν περισσότερο και όχι μόνο για το παιχνίδι. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, μην κλείσετε μόνο για δύο μέρες".

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ