EUROPA LEAGUE

Με Λειψία ο Μήτρογλου, με Σπόρτινγκ η Ατλέτικο στην κλήρωση του Europa League

Με Λειψία ο Μήτρογλου, με Σπόρτινγκ η Ατλέτικο στην κλήρωση του Europa League
AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου καλείται να αντιμετωπίσει τη Λειψία στα προημιτελικά του Europa League, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Παρασκευής. Ιβηρική μονομαχία μεταξύ Ατλέτικο και Σπόρτινγκ.

Ζευγάρια για κάθε γούστο ανέδειξε η κλήρωση των προημιτελικών του Europa League, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας.

Η ομάδα με το μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον, η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου, μετά από την Μπράγκα και την Αθλέτικ Μπιλμπάο καλείται να αποκλείσει ακόμα μία εκπρόσωπο κορυφαίου πρωταθλήματος, τη γερμανική Λειψία, περσινή δευτεραθλήτρια της Bundesliga.

Το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η Ατλέτικο Μαδρίτης, θα δώσει ντέρμπι... ιβηρικής με την ομάδα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων του Champions League, τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία προκρίθηκε στην παράταση έναντι της Πλζεν.

Η Άρσεναλ θα έχει μία μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο Champions League μέσω του Europa League, αφού στο πρωτάθλημα έχει μείνει πίσω, ωστόσο για να το πράξει αυτό θα πρέπει να αποκλείσει την πάντα επικίνδυνη ΤΣΣΚΑ, η οποία σόκαρε τη Λιόν στη Γαλλία την Πέμπτη.

Τέλος, η ενθουσιώδης Λάτσιο θα προσπαθήσει να διακόψει τον εξίσου υψηλό ενθουσιασμό των Αυστριακών της Ζάλτσμπουργκ, που προέρχονται από τη μεγάλη πρόκριση επί της Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 5 Απριλίου και οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, στις 12 του ίδιου μήνα. Την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ημιτελικών, με τα πρώτα παιχνίδια να διεξάγονται στις 26 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 3 Μαΐου. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο Λιόν στις 16 Μαΐου.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Λειψία - Μαρσέιγ

Άρσεναλ - ΤΣΣΚΑ

Ατλέτικο - Σπόρτινγκ

Λάτσιο - Ζάλτσμπουργκ

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ