EUROPA LEAGUE

Με ΑΪΚ Στοκχόλμης ο Παναθηναϊκός

Με ΑΪΚ Στοκχόλμης ο Παναθηναϊκός

Η ΑΪΚ Στοκχόλμης νίκησε την Γιουρόπα και στο Γιβραλτάρ, έτσι θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League

Με γκολ του Έρον Μάρκανεν η ΑΪΚ Στοκχόλμης νίκησε 1-0 στο Γιβραλτάρ την Γιουρόπα και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Οι Σουηδοί είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στην έδρα τους, ενώ ο Μάρκανεν είναι 25άχρονος Φινλανδός στράικερ με ύψος 1.97 και ζυγίζει 97 κιλά! Μάλιστα την περίοδο 2014-15 έπαιζε στην Β' ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και είχε δύο γκολ σε 10 ματς.

Το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό θα γίνει στην Αθήνα την Πέμπτη 28 Ιουλίου και η ρεβάνς την Πέμπτη 4 Αυγούστου στην έδρα της Χάμαρμπι (πλαστικός χλοοτάπητας), λόγω συναυλίας στο γήπεδο της ΑΪΚ.

Δείτε το προφίλ της ΑΪΚ όπως το είχε δημιουργήσει ο Πέτρος Παπαμακάριος μετά την κλήρωση...

AIK Fotboll

ΑΪΚ Στοκχόλμης

Έτος ίδρυσης: 1891

Έδρα: "Friends Arena"

Χωρητικότητα: 54329

Τίτλοι: 11 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα

Τι έκανε πέρσι στη Σουηδία: Τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Σουηδίας.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη: Αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό του Europa League από τον Ατρόμητο χάνοντας και στα δυο ματς από την ομάδα του Περιστερίου.

Τι κάνει τώρα: Μετά από 13 παιχνίδια στην Σουηδία έχει 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες και βρίσκεται στην 5η θέση με 23 βαθμούς.

Φόρμα ομάδας: Ν-Ι-Ν-Ι-Ν

Συνολικά έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ. Είναι από τις πιο γνωστές ομάδες της Σουηδίας καθώς έχει φτάσει στα ημιτελικά του UEFA το 1996-97 ενώ έχει παίξει και στους ομίλους του Champions League το 1999-2000 αλλά και του Europa League το 2012-13.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ρίκαρντ Νόρλινγκ που αντικατέστησε τον Αντρέας Αλμ στις 13 Μαΐου του 2016. Ο Σουηδός τεχνικός έχει περάσει και από την Μπραν.

Επίσης στην διάρκεια της ιστορίας της έχει αγωνιστεί δυο φορές με ελληνικές ομάδες. Αρχικά κόντρα στην ΑΕΚ το 1999-2000 αποκλείοντας τους "κιτρινόμαυρους" και εν συνεχεία πέρυσι με τον Ατρόμητο.

Δείτε εδώ το ρόστερ στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ