EUROPA LEAGUE

Μαντούκα: "Καλή κλήρωση, «ανοιχτός» όμιλος"

Μαντούκα: "Καλή κλήρωση, «ανοιχτός» όμιλος"

Ο τεχνικός διευθυντής του ΑΠΟΕΛ, Γκουστάβο Μαντούκα, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Ιστορίες για παρέες», με τους Νίκο Συριώδη και Βασίλη Τεμπέλη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Από το ρόλο του τεχνικού διευθυντή πλέον ο Γκουστάβο Μαντούκα μίλησε στον στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Ιστορίες για παρέες», με τους Νίκο Συριώδη και Βασίλη Τεμπέλη. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην κλήρωση του Europa League όπου ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης.

Για την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ, με τις Σάλκε, Σπάρτα Πράγας και Αστέρα Τρίπολης: «Είναι μία καλή κλήρωση, όχι μόνο για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά για όλες τις ομάδες, διότι απέφυγαν χειρότερα γκρουπ. Είναι ένας ανοιχτός όμιλος».

Για το αν ο όμιλος έχει φαβορί: «Σύμφωνα με τα μπάτζετ και την ιστορία των συλλόγων η Σάλκε έχει τον πρώτο λόγο. Ωστόσο, όλες οι ομάδες έχουν τις πιθανότητές τους. Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ θα φανούν στο γήπεδο. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν το φαβορί με την Αστάνα, όμως αποκλείστηκε. Σίγουρα ο ΑΠΟΕΛ θα παλέψει για την πρόκριση».

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Παίζουμε σε μία χώρα που είναι αδερφική της Κύπρου. Εγώ έρχομαι όποτε μπορώ στην Ελλάδα, έχω φίλους και κάνω συχνά ταξίδια. Με τον Αστέρα δεν θα είναι εύκολο, είναι μία δύσκολη έδρα και θα είναι ένα δύσκολο ματς».

Για τον Αστέρα Τρίπολης: «Είναι μία καλή ομάδα και θα είναι ένα δύσκολο, αλλά και όμορφο παιχνίδι. Ξέρω τον Αστέρα από όταν ήμουν στην Ελλάδα και έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία. Από τότε έχει προοδεύσει και έχει το σεβασμό όλων. Μάλιστα παίξαμε και ένα φιλικό στην Κύπρο πριν από δύο εβδομάδες. Είναι μία συμπαγής ομάδα με πολύ καλούς ατομικά παίκτες, που παίζουν, όμως, για το σύνολο».

Για το τι έφταιξε για τον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ από την Αστάνα, στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερος αγωνιστικά από την Αστάνα και στα δύο παιχνίδια, με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Καζακστάν. Δημιούργησε φάσεις και κλασικές ευκαιρίες, πέτυχε γκολ στην Κύπρο, αλλά δέχθηκε ένα τέρμα στο 85′ και αποκλείστηκε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μπροστά».

Για το αν κατηγορεί τη διαιτησία για τον αποκλεισμό: «Σίγουρα υπήρχε καθαρό πέναλτι πάνω στον Ντε Βινσέντι στην Κύπρο, που δεν έδωσε ο διαιτητής. Ήταν μία λανθασμένη απόφαση, που επηρέασε το αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να μένουμε σε αυτό».

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Φερνάντο Καβενάγκι: «Ήταν πολύ δύσκολο να κλείσει η μεταγραφή και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια. Ο Καβενάγκι θα δώσει αυτό που έλειψε από τον ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με την Αστάνα, δηλαδή το γκολ. Είναι ένας ηγέτης μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, σκοράρει με ευκολία και αυτό περιμένουμε από αυτόν».

Για το νέο προπονητή του συλλόγου, τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Έχει τη δική του ιστορία, όσο ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής της Ανόρθωσης. Ελπίζουμε να γράψει ιστορία και ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ. Γενικά ήταν πιο εύκολο για εμάς να πάρουμε έναν προπονητή που ξέρει την πραγματικότητα στη χώρα, γνωρίζει τις καταστάσεις και έχει ζήσει στην Κύπρο. Θα ήταν μεγάλο ρίσκο για τον ΑΠΟΕΛ να πάρει έναν προπονητή που θα χρειαζόταν προετοιμασία, κάτι που δε συμβαίνει με τον Κετσπάγια».

Για την Α.Ε.Κ.: «Είμαι χαρούμενος που βλέπω την Α.Ε.Κ. να επιστρέφει εκεί που της αξίζει και ήμουν πολύ λυπημένος που την έβλεπα να αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, αλλά και να παλεύει για την παραμονή στη Super League. Έχω πολλούς φίλους στην Α.Ε.Κ., στην οποία άλλωστε και αγωνίστηκα, και είμαι πολύ χαρούμενος».

Ακούστε και διαβάστε τις δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή του ΑΠΟΕΛ, Γκουστάβο Μαντούκα, στον Sport24 Radio. www.sport24radio.gr/blog/kali-klirosi-anichtos-omilos/

Posted by SPORT 24 Radio on Saturday, 29 August 2015
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ