EUROPA LEAGUE

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1
INTIME SPORTS

Η Λοκομοτίβα νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ, με τον "δικέφαλο" να πετυχαίνει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ με τον Μακ στο 91'. Ντεμπούτο με ήττα και 3-5-2 για τον Ίγκορ Τούντορ (videos)

Άσχημα ξεκίνησε την σεζόν ο ΠΑΟΚ, καθώς ηττήθηκε με 1-2 από την Λοκομοτίβα στο Ζάγκρεμπ και κινδυνεύει να αποκλειστεί από τον Ιούλιο από την Ευρώπη, στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Τα πράγματα πάντως θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν είχε καταφέρει ο "δικέφαλος" να πετύχει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ με τον Μακ στο 91', έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Μυστακίδη!

Ο Μάρκο Κόλαρ άνοιξε το σκορ στο 30ό λεπτό με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκανε 2-0 ο Φράνκο Αντριάσεβιτς με κεφαλιά στην "καρδιά" της ελληνικής άμυνας, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Σκληρή η πραγματικότητα

Προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα ήταν για τον ΠΑΟΚ. Μία πραγματικότητα που λέει ότι το υλικό του είναι "φτωχό" για να υπηρετήσει σοβαρούς στόχους ενόψει της νέας περιόδου και πρώτον απ'όλους αυτόν της πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης. Ακόμη κι αν στο τέλος μετά την σούπερ κάθετη πάσα του Μυστακίδη ο Μακ μετατράπηκε από μοιραίος σε ωραίος και πέτυχε ένα γκολ που διατηρεί τον τίτλο του φαβορί για τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο "δικέφαλος" εμφάνισε τρομερά κενά που έδωσαν την ευκαιρία στους Κροάτες να πετύχουν δύο "φτηνά" γκολ και παράλληλα παρουσίασε μία τρομερή αδυναμία στο σκοράρισμα, αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί (κυρίως με τον Μακ που είχε και δοκάρι) ευκαιρίες τετ-α-τετ που του παρουσιάστηκαν.

Κέρδος η καλή κυκλοφορία μπάλας κατά διαστήματα και η παρουσία του Πέλκα, όαση στη συνολική μετριότητα που δημιούργησε έντονο προβληματισμό, τόσο στους ανθρώπους της ομάδας, όσο και στον Σαββίδη που βρέθηκε στην εξέδρα και οδήγησε τους οπαδούς της ομάδας να φωνάξουν (αφού πρώτα στήριξαν) προς το τέλος "βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα", σύνθημα με το οποίο έκλεισαν την προηγούμενη σεζόν....

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Στάδιο Kranjčevićeva"

Διαιτητής: Γιούρι Μοζαρόβσκι (Ουκρανία)

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ: Ζελένικα, Μπάρτολετς, Μρτσέλα, Πρένγκα, Μπρούτσιτς, Λέκο, Αντριγιάσεβιτς, Μπέγκονια, Σόβσιτς (93' Τσάπαν), Κόλαρ (65' Ντόλεζαλ), Μάριτς (73' Μίσιτς).

ΠΑΟΚ (3-5-2): Όλσεν, Μιγκέλ Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Τζαβέλλας, Τζιόλης (61' Μαντούρο), Κάτσε, Σκόνδρας (79' Ρατς), Κίτσιου, Πέλκας, Σαλπιγγίδης (68' Μυστακίδης), Μακ.

Γκολ: 30' Κόλαρ, 45'+1' Αντριάσεβιτς / 90'+1 Μακ

Κάρτες: 16' Αντριάσεβιτς, 50' Μπαρτόλετς / 82' Τζαβέλλας

Αποβολές: -

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1
INTIME SPORTS

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατά από τους Κροάτες στο παιχνίδι, ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα. Στο τρίτο λεπτό η Λοκομοτίβα κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, όμως η εκτέλεση κατέληξε στο τείχος. Ο Δικέφαλος είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 6΄ , με μία σέντρα σουτ του Μακ να καταλήγει στο δοκάρι.

Στο 15ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Σαλπιγγίδη να επιχειρεί να κάνει την προβολή προς την πορεία της μπάλας όμως να μην προλαβαίνει. Στο 20΄ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, με τον Όλσεν να χτυπάει τον Σκόνδρα στον αέρα σε έξοδό του και να χάνει τη μπάλα, ωστόσο οι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ να μην έχουν κάτι σοβαρό.

Στο 21' ο Ρόμπερτ Μακ βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Λοκομοτίβα, έκανε εξαιρετικό κοντρόλ, όμως ο Ζελένικα απέκρουσε το πλασέ του, διατηρώντας το 0-0. Ο ΠΑΟΚ πάντως συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το ματς και να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Γκολ από το... πουθενά

Παρότι ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, η Λοκομοτίβα άνοιξε το σκορ στο 30΄, κόντρα στη ροή του αγώνα. Η άμυνα του ΠΑΟΚ έμεινε ανοργάνωτη και ο Κόλαρ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Όλσεν, κάνοντας το 1-0 για τους Κροάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη φάση "κόλλησαν" οι Τζαβέλλας και Κίτσιου.

Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει άμεσα, με τον Κίτσιου να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 36', πλασάροντας άουτ από θέση βολής μετά από ωραία ενέργεια και εξαιρετική ασίστ του Πέλκα που τον έβγαλε "φάτσα" με το 1-1.

"Μαχαιριά" για ΠΑΟΚ στο 45'+1΄

Η Λοκομοτίβα έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο τέρμα πριν το τέλος του πρώτου μέρους, καθώς στο 40΄ ο Μάριτς βρέθηκε σε καλή θέση εντός περιοχής, όμως καθυστέρησε να πλασάρει κάνοντας προσποιήσεις, με συνέπεια ο Βίτορ να βάλει την κόντρα στο σουτ που επιχείρησε και να αποσοβήσει τον κίνδυνο για τους "ασπρόμαυρους".

Ωστόσο το 2-0 έγινε λίγα λεπτά αργότερα, με τον Αντριάσεβιτς να πιάνει καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο Κόστα έχασε τον αντίπαλό του στον αέρα. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Η ομάδα του Τούντορ παρότι πατούσε καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, πλήρωσε τα σοβαρά αμυντικά λάθη της, παρουσιάζοντας κενά και αμυντικές δυσλειτουργίες σε κάθε αντεπίθεση που δεχόταν, ενώ και ο Όλσεν δεν έδειχνε σταθερότητα ώστε να εμπνέει σιγουριά στην εστία.

Μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος μπήκε δυναμικά στο β' μέρος του αγώνα, αποφασισμένος να μειώσει το σκορ με το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στη διεκδίκηση του ματς. Στο 49΄ ο Σκόνδρας είχε ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή με τον Ζελένικα να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 55΄ οι "ασπρόμαυροι" έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Σαλπιγγίδης σούταρε και ο γκολκίπερ της Λοκομοτίβα απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια σούταρε ο Κίτσιου με τους αμυντικούς να απομακρύνουν τη μπάλα.

Στο 56' οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν πέναλτι για χέρι εντός περιοχής, όμως από το ριπλέι της φάσης φάνηκε πως δεν υπήρξε παράβαση. Ο Μακ έκανε μια καλή σέντρα σουτ στο 60΄ από τα δεξιά, με τον Ζελένικα να διώχνει με υπερένταση. Στο 61' ο Τούντορ πέρασε στο ματς τον Μαντούρο, αντικαθιστώντας τον Τζιόλη, με σκοπό να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του.

Στο 63' οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με το σουτ του Σόβσιτς μέσα από την περιοχή να καταλήγει στην αγκαλιά του Όλσεν. Ένα λεπτό αργότερα ο Σαλπιγγίδης υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ κι ενώ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Αυξήθηκε η πίεση του ΠΑΟΚ

Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Δικέφαλος πίεζε όλο και περισσότερο τους Κροάτες, αναζητώντας ένα γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Η δεύτερη αλλαγή του Τούντορ ήταν ο Μυστακίδης στη θέση του Σαλπιγγίδη με σκοπό να δώσει φρεσκάδα στο επιθετικό κομμάτι. Ο Μακ πέρασε στην κορυφή της επίθεσης και ο νεαρός Μυστακίδης στο δεξί άκρο. Οι Θεσσαλονικείς δημιουργούσαν ωραίες φάσεις με κάθετες και παράλληλες πάσες στην περιοχή της Λοκομοτίβα, όμως δεν τις τελείωναν αποτελεσματικά. Ο Μακ στο 71΄ έκανε όμορφη ατομική ενέργεια όμως δεν κατάφερε να σταθεί όρθιος για να πλασάρει με τον Μιρτσέλα να του αποσπά τη μπάλα την τελευταία στιγμή.

Ευκαιρίες να το "καθαρίσει" η Λοκομοτίβα

Στο 75' και στο 76' οι γηπεδούχοι έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχουν και τρίτο γκολ στο παιχνίδι. Αρχικά ο Μπεγκόνια πλάσαρε ολομόναχος μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα με τον Όλσεν να προλαβαίνει και να απομακρύνει σωτήρια, ενώ στην επόμενη φάση ο Μίσιτς σούταρε μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Λύγισε από την κούραση

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έμεινε από δυνάμεις, και δεν κατάφερε να πιέσει ασφυκτικά για κάποιο γκολ, παρουσιάζοντας έντονα σημάδια κόπωσης, απόρροια του ότι βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προετοιμασίας.

Γκολ ελπίδας στις καθυστερήσεις

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόμπερτ Μακ κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ μειώνοντας στο τελικό 2-1. Ο Σλοβάκος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ μετά από υπέροχη κάθετη μπαλιά του Μυστακίδη, απέφυγε τον Ζελένικα και σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ που επετεύχθη την ύστατη στιγμή και δίνει στον "δικέφαλο" ελπίδες πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς, καθώς με νίκη 1-0 η ομάδα του Τούντορ προκρίνεται.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Με δεδομένο οτι ο ΠΑΟΚ έκανε...αμέτρητα τετ-α-τετ ο τερματοφύλακας της Λοκομοτίβα, Ζελένικα δικαιούται το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας της ομάδας.

Η φάση του αγώνα

Με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού δεν μπορεί να κρατήσει κανείς τίποτα άλλο πέρα από το γκολ του Μακ λίγο πριν τη λήξη του αγώνα από μία πανέμορφη ασίστ του Μυστακίδη.

O διαιτητής

Ο Γιούρι Μοζαρόβσκι και οι βοηθοί του, όλοι από την Ουκρανία, δεν απέφυγαν τα λάθη (κυρίως στις υποδείξεις οφσάιντ), ωστόσο δεν μπορεί κανείς να πει ότι αλλοίωσαν την εικόνα του αγώνα και το αποτέλεσμά του.

Μας άρεσε

Το μόνο θετικό που μπορεί να βρει κανείς στον χθεσινό ΠΑΟΚ είναι ότι προσπάθησε να επιτεθεί με τη μπάλα κάτω και να παίξει με κάθετες πάσες κι ακόμη η παρουσία του Πέλκα, όαση στην κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ.

Δεν μας άρεσε

Η τραγική εικόνα του ΠΑΟΚ ανασταλτικά. Πολλά κενά και στον άξονα και στα άκρα και την κατάσταση έκανε ακόμη πιο δύσκολη η επιλογή του Τούντορ να θέλει να αλλάζει η διάταξη από 4-2-3-1 σε 3-5-2 όταν η ομάδα του ήταν σε θέση άμυνας.

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1 (goals)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ