EUROPA LEAGUE

Λίβερπουλ vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: το αντάμωμα των θρύλων!

Λίβερπουλ vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: το αντάμωμα των θρύλων!

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν αποκτήσει αμέτρητους θαυμαστές σε όλο τον πλανήτη για τους τίτλους αλλά και για τους παίκτες-σύμβολα που έχουν φορέσει τη φανέλα τους. Το Sport24.gr σας καλεί να ψηφίσετε τον αγαπημένο σας από τους "κόκκινους" και τους "κόκκινους διάβολους".

Το Europa League δεν γίνεται να συγκριθεί με το Champions League μιας που οι περισσότερες υπερδυνάμεις του "βασιλιά των σπορ" συμμετέχουν κάθε χρόνο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ωστόσο η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει φέτος ένα ζευγάρι που προκάλεσε "πάταγο".

Αναφερόμαστε φυσικά σε αυτό που συνθέτουν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τις δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στο Νησί να ετοιμάζονται για διπλό ραντεβού στη φάση των "16" του Europa League, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, και τους οπαδούς τους να "ζουν και να αναπνέουν" για δύο αναμετρήσεις που αναμένεται να συζητηθούν για... χρόνια.

Λίβερπουλ vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: το αντάμωμα των θρύλων!

Πέρα άλλωστε από την τεράστια αντιπαλότητα που χωρίζει τους δύο συλλόγους (και τις δύο γειτονικές πόλεις στη Βορειοδυτική Αγγλία) είναι το παλμαρέ της κάθε μίας που κάνει το ζευγάρι ξεχωριστό: από τη μία η Liverpool Fc με τους 59 τίτλους (18 πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα Αγγλίας, 5 League Cup, 20 Community Shield, 5 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 3 Κύπελλα UEFA, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ) και στην αντίπερα όχθη η Μanchester United με τους 62 τίτλους (20 πρωταθλήματα και 11 Κύπελλα Αγγλίας, 4 League Cup, 20 Community Shield, 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων).

Δεν είναι όμως μόνο οι 121 τίτλοι των δύο γιγάντων του αγγλικού ποδοσφαίρου που προκαλούν σοκ και δέος αλλά και οι παίκτες-κολοσσοί που έχουν φορέσει τη φανέλα των "κόκκινων" και των "κόκκινων διαβόλων" μέσα στο πέρασμα των χρόνων: παίκτες που έχουν γράψει το όνομά τους με χρυσά γράμματα όχι μόνο στην ποδοσφαιρική ιστορία του Νησιού αλλά και όλης της Ευρώπης, παίκτες που έχουν δώσει νίκες, προκρίσεις, τρόπαια, παίκτες που έχουν κάνουν εκατομμύρια ανθρώπους να χύσουν δάκρυα χαράς και υπερηφάνειας.

Λίβερπουλ vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: το αντάμωμα των θρύλων!

Ποιούς να πρωτοθυμηθούμε άραγε μέσα σε τόσα χρόνια ποδοσφαιρικής διαδρομής; Οι "scousers" έχουν μεγαλώσει με τον θρύλο του Κίγκαν, του Νταλγκλίς, του Ρας, του Σούνες ενώ φουσκώνουν με καμάρι μιλώντας για τους "νεότερους" Φάουλερ, ΜακΜάναμαν, Τζέραρντ, Κάραγκερ ενώ από την άλλη οι "mancunians" πίνουν νερό στο όνομα του Τζορτζ Μπεστ, του Ερίκ Καντονά, του Πίτερ Σμάιχελ, του Ντέιβιντ Μπέκαμ, του Ράιαν Γκιγκς, του Γουέιν Ρούνεϊ και τόσων άλλων.

Αλήθεια όμως, ποιος είναι αυτός που αντιπροσωπεύει περισσότερο την Λίβερπουλ και την Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ όλα αυτά τα χρόνια; Ποιός είναι εκείνος που σας έχει κανει ένα παραπάνω "κλικ" σε σύγκριση με όλους τους άλλους και τον θεωρειτε "ένα" με το έβλημα, με τη φανέλα, με τον σύλλογο;

Λίγες ώρες πριν τον πρώτο "καυγά" της Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Λουίς Φαν Χάαλ σε ευρωπαϊκό... φόντο , το Sport24.gr σας καλεί να ψηφίσετε τον αγαπημένο σας παίκτη από τις δύο ομάδες. Πάρτε θέση και βγάλτε νικητή!

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ