EUROPA LEAGUE

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους "16" του Europa League

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους "16" του Europa League

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την φάση των "16" του Europa League και προέκυψε μεταξύ άλλων το ζευγάρι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπιλμπάο με τη Βαλένθια. Η Άντερλέχτ έπεσε με τη Σαχτάρ. Αναλυτικά τα οκτώ ζευγάρια.

Ορέξεις είχε η κληρωτίδα για τους "16" του Europa League, καθώς προέκυψαν σπουδαία ζευγάρια και αναμένεται να υπάρξει... σφαγή για την πρόκριση στα προημιτελικά. Μακάρι να υπήρχε και ο Ολυμπιακός στην διαδικασία, ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν άδοξα από την Άντερλεχτ το βράδυ της Πέμπτης (25/2) στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Φυσικά, το ζευγάρι που κλέβει την παράσταση, είναι αυτό της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι δεδομένο πως αναμένεται... πάρτι στο Νησί για τις δυο μάχες ανάμεσα στους "ρεντς" και τους "κόκκινους διαβόλους" με φόντο την 8άδα. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν οι δυο αυτοί "Κολοσσοί" του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν έχουν αναμετρηθεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Σημειώνεται πως από τότε που ο Λουίς Φαν Χάαλ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των "κόκκινων διαβόλων", μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς απέναντι στη Λίβερπουλ (τρεις με αντίπαλο τον Μπρένταν Ρότζερς και μια με αντίπαλο τον Γιούργκεν Κλοπ). Επίσης, πέντε φορές έχει παίξει η Γιουνάιτεντ με αγγλική ομάδα στην Ευρώπη και μετρά ισάριθμες προκρίσεις. Μάλιστα, αυτή θα είναι η πρώτη αγγλική μονομαχία μετά το 1973, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Τότεναμ.

Από 'κει και πέρα, έχουμε και τον ισπανικό "εμφύλιο" με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε να αναμετράται με τη Βαλένθια, ενώ η Άντερλεχτ έπεσε πάνω στην Σαχτάρ Ντόνετσκ, που απέκλεισε στην προηγούμενη φάση με εμφατικό τρόπο την Σάλκε. Σπουδαίο και αμφίρροπο είναι και το ζευγάρι της Ντόρτμουντ με την Τότεναμ και της Βιγιαρεάλ με την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Να πούμε πως τα πρώτα παιχνίδια είναι στις 10 Μαρτίου και οι ρεβάνς στις 17 Μαρτίου. Μια ημέρα μετά έχουμε την κλήρωση για την 8άδα, με τα ματς να γίνονται 7 και 14 Απριλίου. Οι ημιτελικοί είναι 28 Απριλίου και 5 Μαΐου και ο τελικός στις 18 Μαΐου στη Βασιλεία.

Τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των "16" του Europa League:

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Άντερλεχτ

Βασιλεία - Σεβίλλη

Βιγιαρεάλ - Μπάγερ Λεβερκούζεν

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Βαλένθια

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σπάρτα Πράγας - Λάτσιο

Ντόρτμουντ - Τότεναμ

Φενέρμπαχτσε - Μπράγκα

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους "16" του Europa League
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ