EUROPA LEAGUE

Λεβάντε - Ολυμπιακός 3-0

Λεβάντε - Ολυμπιακός 3-0
INTIME SPORTS

Ένα κακό ξεκίνημα, δύο πέναλτι που κακώς δόθηκαν και η ατυχία (σ.σ. δύο δοκάρια), έφεραν την ήττα για τον Ολυμπιακό με 3-0 από την Λεβάντε. Ελάχιστες πλέον οι ελπίδες για την πρόκριση στους "16" του Europa League.

Όλα πήγαν στραβά για τον Ολυμπιακό στην έδρα της Λεβάντε. Και όταν γράφουμε όλα, εννοούμε ΟΛΑ. Φτάνει να αναφέρουμε πως οι Πειραιώτες είχαν δύο δοκάρια, έπαιζαν με 10 παίκτες από το 28' χωρίς λόγο, ενώ δόθηκαν δύο ανύπαρκτα πέναλτι κατά τους.

Κι όλα αυτά σ' ένα βράδυ που έδειξαν ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο και το 3-0 μοιάζει με θαύμα, αν αναλογιστεί κανείς πως από την ομάδα του Μίτσελ έλειπε και η τύχη και μια κανονική διαιτησία.

Ο Ισπανός προπονητής παρέταξε μια ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα και αρκετές φιλοδοξίες, όμως από το ξεκίνημα του ματς τίποτα δεν πήγε καλά για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες μπήκαν νωθρά στην αναμέτρηση, υποτίμησαν την Λεβάντε και στο 10' ήταν ήδη πίσω στο σκορ. Έπειτα ήρθε η αποβολή του Αμπντούν για πέναλτι (που δεν) έκανε στον Πέδρο Λόπεθ, η άστοχη εκτέλεση του Μάρτινς, το δεύτερο πέναλτι που ουσιαστικά ήταν φάουλ εκτός περιοχής και τελικά το 2-0 από τον Μπαρκέκο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε το ίδιο εφιαλτικά για τους "ερυθρολεύκους" με γκολ του Μάρτινς στην κοιμισμένη άμυνα του Ολυμπιακού και η συνέχεια ήταν γεμάτη ατυχίες. Οι φιλοξενούμενοι δεν έπαιξαν εντυπωσιακά, όμως παρόλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ένα γκολ, αφού δύο φορές η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Νάβας.

Πλέον το 3-0 βάζει τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο και του δίνει ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στους "16" του Europa League. Οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να πετύχουν μεγάλη ανατροπή στο "Γ. Καραϊσκάκης" την άλλη εβδομάδα (21/2) και το μόνο θετικό είναι πως θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Γίνονται ακόμα θαύματα; Θα το δούμε σε μια εβδομάδα...

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Θοδωρής Κουνάδης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Ciutat de Valencia"

Χωρητικότητα: 25.354

Διαιτητής: Μανουέλ Γκρέφε (Γερμανία)

Βοηθοί διαιτητές: Μάρκους Χέκερ (Γερμανία), Χόλγκερ Χένσελ (Γερμανία)

Βοηθοί περιοχής: Κρίστιαν Ντίνγκερτ (Γερμανία), Γκουίντο Βίνκμαν (Γερμανία)

Τέταρτος διαιτητής: Γκουίντο Κλέβε (Γερμανία)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λεβάντε (Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ): Νάβας, Ναβάρο, Ρόντας, Χουανφράν, Πέδρο Λόπεζ, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος (67' Βάλντο), Ντιόπ (61' Μιγκέλ), Ρούμπεν Γκαρσία, Μάρτινς.

Αναπληρωματικοί: Μουνούα, Καράμπελας, Λελ, Χουάνλου Γκόμεζ, Μίτσελ, Βάλντο, Ακουαφρέσκα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Μοδέστο (46' Γκρέκο), Φέισα, Μασάντο (75' Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (59' Μήτρογλου), Αμπντούν, Τζiμπούρ.

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Φετφατζίδης, Ιμπαγάσα, Μήτρογλου, Γκρέκο, Σιόβας, Λυκογιάννης.

Γκολ: 10' Ρίος, 40' Μπαρκέκο, 56' Μάρτινς

Κίτρινες κάρτες: 24' Ρίος, 45' Ντιόπ / 18' Αμπντούν, 28' Μοδέστο, 39' Χολέμπας, 44' Μανωλάς, 64' Τζιμπούρ

Κόκκινες κάρτες: 28' Αμπντούν

Ο αγώνας

Τα πλάνα του Μίτσελ

Με πολλές νέα πρόσωπα παρέταξε την ομάδα του ο Μίτσελ, επιλέγοντας σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Μέγιερι, δεξιά στην άμυνα ο Μανιάτης, αριστερά ο Χολέμπας, σέντερ μπακ οι Κοντρέρας-Μανωλάς και αμυντικά χαφ οι Μοδέστο-Φέισα. Στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Τζιμπούρ αντί του Μήτρογλου, δεξιά ήταν ο Βλαχοδήμος, αριστερά ο Αμπντούν και στο κέντρο ο Μασάντο. Δείτε πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

Λεβάντε - Ολυμπιακός 3-0
Λεβάντε - Ολυμπιακός 3-0

Το μεγάλο όπλο της Λεβάντε είναι οι αντεπιθέσεις και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν άργησαν να το διαπιστώσουν. Για την ακρίβεια χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτά αγώνα, για να δούμε πόσο επικίνδυνη είναι η ισπανική ομάδα όταν βρει αποδιοργανωμένη την αντίπαλη άμυνα.

Ας δούμε πως ξεκίνησαν όλα... Ο Ολυμπιακός εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Νάβας μπλόκαρε και με αφού έδωσε μακριά την μπάλα, η Λεβάντε ήταν στην αντεπίθεση με τον Μανιάτη να διώχνει σωτήρια σε πλάγιο. Από το πλάγιο προήλθε η πρώτη φάση του ματς, με τον Ρίος να σουτάρει αμέσως και την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Μέγιερι. Αυτή ήταν η πρώτη προειδοποιητική βολή από την Λεβάντε που στη συνέχεια δεν έδωσε άλλη ευκαιρία στους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός στα χρόνια του... Χολέμπας (1-0)

Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης, οι Ισπανοί ήταν μπροστά στο σκορ, με τον Μπαρκέρο να δημιουργεί και τον Ρίος να εκτελεί, αφού πρώτα έκανε άνω κάτω τον "ζαλισμένο" Χολέμπας. Πολύ κακή αντίδραση από την "ερυθρόλευκη" 'αμυνα και ιδιαίτερα από τον Ελληνογερμανό.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν μπει νωθρά, έπαιζαν σαν κοιμισμένοι, έμοιαζαν ανίκανοι να δημιουργήσουν παιχνίδι και το 1-0 από νωρίς, έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους. Το αρνητικό ήταν πως οι Πειραιώτες δεν συνήλθαν ούτε μετά το γκολ του Ρίος και έχαναν με μεγάλη ευκολία την μπάλα στο χώρο του κέντρου, ενώ παράλληλα δεν έβρισκαν τρόπο να απειλήσουν.

Δύο (αμφισβητούμενα) πέναλτι κι ένα γκολ (2-0)

Τα λεπτά περνούσαν με τους "ερυθρολεύκους" να παίζουν σαν χαμένοι και στο 29ο λεπτό το παιχνίδι έμοιαζε να στραβώνει εντελώς. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι όταν ο Λόπεθ έπεσε μόνος του μέσα στην περιοχή και παράλληλα έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αμπντούν, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες. Και ενώ όλα έδειχναν αρνητικά, ήρθε ο Μάρτινς να χάσει το πέναλτι και να δώσει μια ελπίδα στους φιλοξενούμενους για μια καλύτερη συνέχεια.

Με τη τύχη (μονάχα) πάντως δεν μπορείς να πετύχεις και πολλά πράγματα, κάτι που φάνηκε στη συνέχεια του ματς. Οι παίκτες του Μίτσελ συνέχισαν στο ίδιο βιολί και την πάτησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στο 39' ο Χολέμπας έκανε τάκλιν στον Λόπεθ ελάχιστα εκατοστά εκτός περιοχής, ο διαιτητής έδωσε πάλι (λανθασμένα) πέναλτι, μόνο που αυτή τη φορά ο Μπαρκέρο δεν αστόχησε και έκανε το 2-0. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τους Πειραιώτες να είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Ο εφιάλτης στο δρόμο με τον Μάρτινς (3-0)

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Μίτσελ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Μοδέστο με τον Γκρέκο, αλλά η εικόνα του Ολυμπιακού δεν άλλαξε. Οι Πειραιώτες δεν έμαθαν από τα λάθη τους και στο 56' δέχτηκαν το 3-0, όταν ο Μάρτινς έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση και αφού πέρασε σαν σταματημένο τον Μανωλά, "κρέμασε" τον Μέγιερι και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Και κάπου εκεί, είδαμε (επιτέλους) το επιθετικό πρόσωπο του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν δύο ευκαιρίες να σκοράρουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης, όμως και τις δύο στάθηκαν άτυχοι. Στο 58' ο Νάβας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Φέισα, ενώ στο 59' ο Μανωλάς πήρε κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Λεβάντε αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι των γηπεδούχων. Δεν του έφτανε του Ολυμπιακού το κακό πρόσωπο και οι αποφάσεις του διαιτητή, είχε και την ατυχία απέναντί του...

Του έλειπαν πολλά, μα πάνω απ' όλα η τύχη

Η "ερυθρόλευκη" αντεπίθεση πάντως δεν κράτησε πολύ και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν ίδια με τα προηγούμενα. Ο ρυθμός ήταν πεσμένος και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Η Λεβάντε ροκάνιζε το χρόνο χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα και ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε τη μπάλα χωρίς να μπορέσει να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ.

Κι ενώ όλα έμοιαζαν πως είχαν τελειώσει, οι Πειραιώτες βρέθηκαν κοντά στο γκολ, όμως και πάλι του έλειπε η τύχη. Ο Τζιμπούρ έκανε ένα σουτ υπό πίεση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Μέγιερι έκανε τρομερή διπλή απόκρουση και κράτησε το 3-0 μέχρι τέλους.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ