EUROPA LEAGUE

Λάμπρου: "Έτσι θα νικήσει ο Παναθηναϊκός τον Άγιαξ..."

Λάμπρου: "Έτσι θα νικήσει ο Παναθηναϊκός τον Άγιαξ..."

Ο τερματοφύλακας της Βίλεμ, Kώστας Λάμπρου, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" και ανέλυσε τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Europa League, Αγιαξ (AUDIO).

Ο τερματοφύλακας της Βίλεμ, Kώστας Λάμπρου, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό", με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη και ανέλυσε τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Europa League, Αγιαξ, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (15/9).

Αρχικά ο Κώστας Λάμπρου, κλήθηκε να σχολιάσει το επεισόδιο του ιδιοκτήτη της Λάρισας, Αλέξη Κούγια, με τον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας του, Ματίας Ντεγκρά, ο οποίος δέχθηκε γκολ, έπειτα από διαδοχικές ντρίμπλες.

"Σου πηγαίνει σωστά η πρώτη ντρίμπλα, εκείνη την στιγμή πιστεύεις ότι ξεπέρασες το πρώτο πρόβλημα, αλλά αμέσως σου τυχαίνει μία άλλη δυσκολία και μπορεί να μπλοκάρει το μυαλό σου. Τότε το πολύ εύκολο το κάνεις δύσκολο. Ο μοναδικός που μπορεί να κάνει τέτοια έξω από την περιοχή είναι ο Νόιερ. Είναι πολύ άνετος. Άλλες φορές, λες να διώξεις την μπάλα, να φύγει και άλλες φορές θες να βοηθήσεις την ομάδα σου, να βγει στην επίθεση και να μην πουλήσεις την μπάλα", τόνισε αρχικά ο τερματοφύλακας της ολλανδικής Βίλεμ.

Για το ποιον θεωρεί κορυφαίο τερματοφύλακα: "Ο Νόιερ με τον Μπουφόν είναι οι κορυφαίοι. Ο ένας είναι αυτό που λέμε τερματοφύλακας (σ.σ. Μπουφόν), ο άλλος είναι ποδοσφαιριστής με γάντια (σ.σ. Νόιερ)".

Για το πως ξεκίνησε την σεζόν η Βίλεμ: "Δεν ξεκινήσαμε καλά. Δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, ενώ ο κόσμος περίμενε πράγματα από εμάς. Στην προετοιμασία παίξαμε καλά αλλά δεν κρατήσαμε αυτό τον ρυθμό. Την υπέρβαση την κάναμε που νικήσαμε εκτός έδρας τον Αγιαξ. Με την Ρόντα ενώ ήμασταν καλύτεροι δεν νικήσαμε, την ώρα που οι αντίπαλοι είχαν μόνο τρεις ευκαιρίες".

Για την συνολική εικόνα που έχει από τον Αγιαξ (σ.σ. με τους αγώνες κόντρα στον ΠΑΟΚ και όπως τον έζησε εκείνος όταν τον αντιμετώπισε): "Ο Αγιαξ δεν έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Τα μπακ κατεβαίνουν, ενώ έχουν ποιότητα μπροστά. Καλός είναι ο Τραορέ που είναι δανεικός από την Τσέλσι, έχει αριστερά τον Γιούνες που κλείνει προς τα μέσα για να σουτάρει. Έχει το δεκάρι τον Κλάασεν που έβαλε και γκολ με τον ΠΑΟΚ. Το μεγαλύτερο τους πρόβλημα, είναι η άμυνα, είναι πραγματικά πολύ κακοί. Τους αρέσει το κλασικό ολλανδικό ποδόσφαιρο. Τους αρέσει να βγάζουν την μπάλα από πίσω. Όταν μία ομάδα είναι καλά κλεισμένη, μπορεί να βγάλει την μπάλα στην πλάτη της άμυνας τους. Εμείς σκοράραμε εναντίον τους στα 25 δευτερόλεπτα. Μείναμε συγκεντρωμένοι και κρατήσαμε κλειστούς τους χώρους. Είναι δύσκολο να διασπάσουν μία καλή άμυνα".

Για την εικόνα του Αγιαξ στα ματς με τονΠΑΟΚ: "Ημουν στο ματς στην Ολλανδία. Και εκεί το γκολ του ΠΑΟΚ ήρθε από αντεπίθεση. Στο δεύτερο παιχνίδι, ας πούμε ότι αυτοκτόνησε ο ΠΑΟΚ. Με τις ευκαιρίες που είχε ήταν για 3-0 ή 4-0".

Για το παιχνίδι της Πέμπτης, Παναθηναϊκός – Αγιαξ: "Ο Παναθηναϊκός έχει την δυνατότητα να πάρει αποτέλεσμα, ειδικά μέσα στην Λεωφόρο. Θα πρέπει να αφήσει ένα δεκάλεπτο να πάει στην ένταση και στην δύναμη, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να τους πιέσει ψηλά, ωστόσο όλα πίσω να πάνε ρολόι, γιατί έχει ποιότητα ο Αγιαξ στην επίθεση. Βέβαια οι Ολλανδοί δεν είναι μαθημένοι σε δυναμικό κοινό. Είναι πολύ νεανική ομάδα με παίκτες 17-18 χρονών. Θα παίξει μεγάλο ρόλο η «ζυγαριά». Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γυρίσει την μπάλα και να παίξει με την μπάλα, είναι στα συν του. Όσο καλός και να είσαι στην άμυνα και να διώχνεις απλά την μπάλα, πόσο να αντέξεις όταν ο άλλος σε έχει 70-80 λεπτά στην πίεση; Το θέμα είναι ότι τα παιχνίδια κρίνονται στις στιγμές, που είναι τα γκολ. Αν είναι προσεκτικός στις λεπτομέρειες στην άμυνα ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα. Ο Αγιαξ έρχεται να κερδίσει και θα δώσει χώρους".

Για την παρουσία του στην Βίλεμ και το μέλλον του: «Η Βίλεμ με αντιμετώπισε πάρα πολύ καλά. Είναι ο τρίτος μου χρόνος στην ομάδα και η δεύτερη που είμαι βασικός, έχω βγει και δύο φορές στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό μου, ο κόσμος με αγαπάει και μου το δείχνει, αλλά με το χέρι στην καρδιά θα ήθελα να ανέβω ένα σκαλοπάτι. Ο στόχος είναι να πάω καλά στο πρωτάθλημα και να μην βγάλω τραυματισμούς".

"Έχω ζήσει μία φορά την ατμόσφαιρα στην Εθνική το 2012 και είναι πολύ δύσκολα το να περιγράψεις τα συναισθήματα σου, όταν είσαι εκεί. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να επιστρέψω εκεί", το σχόλιο του για την Εθνική ομάδα.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ