EUROPA LEAGUE

Κλοπ: "Δεν θέλω να βαριέται ο κόσμος τα παιχνίδια μας"

LIVERPOOL, ENGLAND - OCTOBER 09:  Jurgen Klopp is unveiled as the new manager of Liverpool FC during a press conference at Anfield on October 9, 2015 in Liverpool, England.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Γιούργκεν Κλοπ GETTY IMAGES

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλυσε τη φιλοσοφία του στο ποδόσφαιρο, εξήγησε πως δεν ένιωσε ωραία που απέκλεισε την Ντόρτμουντ και δήλωσε υποστηρικτής του όμορφου και απλού παιχνιδιού.

Το βράδυ της Πέμπτης (28/4) η Βιγιαρεάλ φιλοξενεί την Λίβερπουλ στο πρώτο παιχνίδι για τους "4" του Europa League. Ο τεχνικός των "reds", Γιούργκεν Κλοπ, μίλησε στην UEFA για το παιχνίδι ξεκινώντας πρώτα από την απίστευτο ανατροπή της Λίβερπουλ απέναντι στην πρώην ομάδα του Μπορούσια Ντορτμουντ.

"Θα να είμαι ειλικρινής. Ήμουν ικανοποιημένος και με την ισοπαλία, όμως κοίταξα το ρολόι και σκέφτηκα: 'Είναι στο 77' ακόμα, έχει λίγο χρόνο', δεν μπορείς βέβαια να περιμένεις πολλά. Όταν σκοράραμε ξανά ήταν περισσότερο σοκ παρά ευχαρίστηση. Στο τέλος όταν είδα όλα τα χαρούμενα πρόσωπα ήξερα πως ήταν ξεχωριστή νύχτα. Δεν μπορείς να έχεις 500 τέτοιες, αν είσαι τυχερός το πολύ δέκα θα αποκτήσεις στην καριέρα σου", είπε αρχικά ο Γερμανία και συνέχισε για την νίκη απέναντι στην... πρώην:

"Την επόμενη μέρα του αγώνα ήταν διαφορετικά απ ότι μετά από ένα ακόμα συνηθισμένο ματς. Συνήθως λες 'τι υπέροχα που είναι όλα'. Αυτή τη φορά, για να είμαι ειλικρινής και δεν έχω ιδέα γιατί, δεν ήμουν και στα καλύτερα μου. Μετά είπα μέσα μου 'ναι, έχασαν'.

Πέρασα επτά υπέροχα χρόνια στην Ντόρτμουντ και γνωρίζω καλά πως ένιωσαν. Ξέρω τι έγινε στο ξενοδοχείο, πως θα ξύπνησαν την επόμενη μέσα και τι θα είπαν στο μίτινγκ στο πρωινό. Ξέρω καλά το κλίμα'.

Για τις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια και μετά τα παιχνίδια, είπε:

"Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω γιατί τα κάνω. Είναι διαφορετικό από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πολλά δεν βγάζουν και νόημα, αλλά πολλές φορές με κάνουν να νιώθω όμορφα και μέρος της προσπάθειας των παικτών μου".

Για τη φιλοσοφία του, τόνισε:

"Θέλω οι ομάδες μου να κερδίζουν. Αυτό είναι όλο. Θέλω το παιχνίδι μας να είναι απλό και ευχάριστο, γιατί πιστεύω πως ο μόνος λόγος ύπαρξης μας είναι να ευχαριστούμε το κοινό σε αυτό το άθλημα. Αν έρθουν δυο φορές και βαρεθούν, τότε την τρίτη θα το σκεφτούν καλά πριν ξαναέρθουν. Είμαστε ομάδα που έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά κανείς δεν το καταλαβαίνει γιατί η εικόνα που έχουν κάποιοι για μένα είναι πρέσινγκ και αντεπίθεση.

Όταν ήμουν πιο νέος έλεγα πράγματα όπως "heavy metal football". Δεν έχω ιδέα γιατί το είχα πει. Αλλά το βρίσκω φανταστικό. Όταν είμαι σε ένα χώρο με άλλα άτομα προσπαθώ η ατμόσφαιρα να είναι ευχάριστη. Όταν ανακατεύομαι σε ένα παιχνίδι θέλω να εξασφαλίσω πως θα είναι καλό, απ'όταν δεν είμαι εκεί".

Τέλος για το ματς με την την Βιγιαρεάλ, δήλωσε:

"Είναι δυνατή ομάδα και τέταρτη στην Ισπανία. Πραγματοποιούν εξαιρετική σεζόν και βρίσκονται σε μία μικρή και υπέροχη πόλη. Πίσω από την επιτυχία τους βρίσκονται έξυπνοι άνθρωποι. Πρέπει να παίξουμε με θάρρος γιατί βρισκόμαστε στα ημιτελικά. Βρίσκονται εκεί γιατί το αξίζουν και πρέπει να δείξουμε πως είμαστε δυνατοί για να περάσουμε".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ