EUROPA LEAGUE

Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Τον αντίπαλο τους στη φάση των "32" του Europa League θα μάθουν το μεσημέρι της Δευτέρας (12/12,14.00) ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Κληρώνει και στο Champions League.

Την Πέμπτη μάθαμε όλες τις ομάδες που θα βλέπουμε και το 2017 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφού ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa League. Ανάμεσα στους 48 συλλόγους (σ.σ. 16 στο Champions League και 32 στο Europa) που συνεχίζουν και στις δύο διοργανώσεις βρίσκονται τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ.

Οι δύο ελληνικές ομάδες τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους στο Europa League οπότε η μοίρα τους είναι πάνω κάτω η ίδια σε ό,τι αφορά τους πιθανούς αντιπάλους.

Το μόνο που αλλάζει είναι ότι η κάθε ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί με την πρώτη του ομίλου της κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός αποφεύγει το ΑΠΟΕΛ, ενώ ο ΠΑΟΚ τη Φιορεντίνα. Από εκεί και πέρα οι δύο ελληνικές ομάδες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των ομίλων τους.

Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 14.00 και φυσικά θα ενημερωθείτε για αυτή από το Sport24.gr.

Οι κοινοί πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Σεντ Ετιέν (Γαλλία)

Ζενίτ (Ρωσία)

Ρόμα (Ιταλία)

Άγιαξ (Ολλανδία)

Σαχτάρ (Ουκρανία)

Σάλκε (Γερμανία)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Οσμανλίσπορ (Τουρκία)

Γκενκ (Βέλγιο)

Κοπεγχάγη (Δανία)

Λιόν (Γαλλία)

Τότεναμ (Αγγλία)

Μπεσίκτας (Τουρκία)

Δείτε εδώ ποιους επιλέξατε εσείς για αντιπάλους των ελληνικών ομάδων.

Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Κληρώνει και για το Τσάμπιονς Λιγκ

Πόρτο και Σεβίλλη πήραν τα τελευταία "εισιτήρια" και πλαισίωσαν τις ομάδες που είχαν "κλειδώσει" την πρόκριση της προηγούμενες ημέρες, για τα νοκ άουτ που θα αρχίσουν σε δύο μήνες. Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των 16 θα πραγματοποιηθούν στις 14, 15, 21 και 25 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς στις 7, 8, 14 και 15 Μαρτίου.

Στην κλήρωση της Δευτέρας (12/12, 13.00) , οι οκτώ πρωτοπόροι της αριστερής στήλης θα τεθούν αντιμέτωποι με τους οκτώ δεύτερους της δεξιάς, με μοναδικό περιορισμό να αφορά στις ομάδες που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο και στις ομάδες που ανήκουν στην ίδια εθνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Αυτός ο περιορισμός, ωστόσο, αποτελεί ικανή κι αναγκαία συνθήκη ώστε να διαμορφώσει τις πιθανότητες κλήρωσης αντιπάλου για κάθε ομάδα. Για παράδειγμα, η Μάντσεστερ Σίτι έχει περίπου 50% πιθανότητα να πέσει πάνω σε μία εκ των Ατλέτικο και Ντόρτμουντ.

Το ίδιο ισχύει και για τη γερμανική ομάδα, στην οποία αγωνίζεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, καθώς έχει πιθανότητα 50% να κληρωθεί με μία εκ των Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλης.

Μεγαλύτερη του 20% είναι η πιθανότητα να έχουμε τα ζευγάρια, Μπαρτσελόνα - Μπάγερν, Άρσεναλ - Ρεάλ, Λέστερ - Ρεάλ, Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα ή Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα.

Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Οι πρώτοι αγώνες της "φάσης των 16" θα διεξαχθούν στις 14, 15, 21 και 25 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς στις 7, 8, 14 και 15 Μαρτίου.

Οι σύλλογοι που προκρίθηκαν ως πρώτοι: Άρσεναλ, Νάπολι, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μονακό, Ντόρτμουντ, Λέστερ, Γιουβέντους

Οι σύλλογοι που προκρίθηκαν ως δεύτεροι: Παρί, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Λεβερκούζεν, Ρεάλ, Πόρτο, Σεβίλλη

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ