EUROPA LEAGUE

Καθάρισε από νωρίς η Φενέρμπαχτσε, 3-0 τον Ατρόμητο

Καθάρισε από νωρίς η Φενέρμπαχτσε, 3-0 τον Ατρόμητο
INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος δεν το πίστεψε, βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ και έχασε με κάτω τα χέρια 3-0 από την Φενέρμπαχτσε στο "Σουκρού Σαράτσογλου". Δυο γκολ ο Φερναντάο και ένα ο Ερκίν για τους Τούρκους. (video)

Όλα κρίθηκαν από νωρίς. Αν υπήρχε η σκέψη ότι ο Ατρόμητος μπορούσε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να αποκλείσει την Φενέρμπαχτσε στο "Σουκρού Σαράτσογλου", αυτή μπήκε στο... περιθώριο μόλις στο 7ο λεπτό, όταν δηλαδή ο Φερναντάο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Βίτορ Περέιρα. Εφιαλτικό σενάριο για τους Περιστεριώτες, που πλέον κυνηγούσαν δυο γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν φάνηκαν να το πιστεύουν. Η εμφάνισή τους ήταν κακή, δεν πάλεψαν, δεν διεκδίκησαν όσες ελπίδες της αναλογούσαν και είδαν την ευρωπαϊκή πορεία τους να τερματίζεται. Αποκλείστηκαν από έναν αντίπαλο που κοστίζει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι "βάσεις" είχαν μπει από το πρώτο ματς, με την διαιτησία να βάζει το χεράκι της και να βγάζει τα μάτια της ελληνικής ομάδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ερκίν στο 59' έκανε το 2-0 με την... αγαστή συνεργασία του (κακού) Γκορμπούνοφ, ενώ στο 78' ο Φερναντάο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της Φενέρ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Οι Τούρκοι πέρασαν στους ομίλους του Europa League, παίζοντας όσο χρειαζόταν για να μην απειληθούν και να πάρουν άνετα το "εισιτήριο" της πρόκρισης.

Καθάρισε από νωρίς η Φενέρμπαχτσε, 3-0 τον Ατρόμητο

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Σουκρού Σαράτσογλου"

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ

Βοηθοί: Τόμισλαβ Πέτροβιτς, Μίρο Γκργκιτς

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Περέιρα): Βολκάν Ντεμιρέλ, Κίαερ, Σενέρ, Μπα, Τοπάλ (78' Σεν), Σόουζα, Ντιέγκο (68' Μεϊρέλες), Κανέρ Ερκίν, Φερναντάο, Φαν Πέρσι (68' Ποτούκ), Νανί.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπιτόλο (82' Κούρος), Γοδόι (62' Μπάλας), Πίτου Γκαρσία (62' Λε Ταλέκ), Ουσέρο, Ναπολεόνι, Ουμπίντες, Μαρσελίνιο.

Γκολ: 7', 78' Φερναντάο, 59' Ερκίν,

Κάρτες: 14' Κίαερ, 23' Νανί, 67' Ερκίν, 76' Φερναντάο, 84' Κυβρακίδης, 87' Σόουζα

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρηση

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Ατρόμητος ήταν με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα του πρώτου αγώνα στο Περιστέρι με 1-0 και όλα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, όταν δέχτηκε γκολ μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα. Δήμιος της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν ο Φερναντάο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και την κακή έξοδο του Γκορμπούνοφ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Λευκορώσου. Πλέον, οι φιλοξενούμενοι είχαν να ανέβουν βουνό και οι πιθανότητες είχαν ψαλιδιστεί για τα καλά.

Η Φενέρμπαχτσε είχε φέρει το ματς εκεί ακριβώς που ήθελε. Δεν είχε λόγο να βιαστεί ή να ρισκάρει, ενώ ο Ατρόμητος αδυνατούσε να γίνει απειλητικός για την εστία της. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, αλλά αυτό ουδόλως απασχολούσε τους Τούρκους, που είχαν την ουσία. Ο Νανί είχε κάποιες καλές στιγμές, με αποκορύφωμα αυτή στο 44', όταν δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γκορμπούνοφ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ερκίν είχε δοκάρι για την Φενέρ, που αν έκανε το 2-0, "κλείδωνε" οριστικά την πρόκριση.

Στο 58', ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε το σουτ του Ντιέγκο, αλλά στο επόμενο λεπτό έκανε τραγικό λάθος και ο Ερκίν έκανε το 2-0. Όλα πλέον είχαν τελειώσει για τον Ατρόμητο και το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία. Στο 75', ο Νανί είχε δοκάρι και τρία λεπτά μετά ο νεοεισελθών Σεν έκανε τη σέντρα και ο Φερναντάο με κεφαλιά από κοντά έκανε το 3-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και η Φενέρμπαχτσε πανηγύρισε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ του αγώνα μπήκε πολύ νωρίς και καθόρισε την εξέλιξη των πραγμάτων. Η άμυνα και ο Γκορμπούνοφ αδράνησαν και ο Φερναντάο σκόραρε με ευκολία. Μόλις από το 7', ο Ατρόμητος κυνηγούσε δυο γκολ στο παιχνίδι.

Καθάρισε από νωρίς η Φενέρμπαχτσε, 3-0 τον Ατρόμητο

Ο διαιτητής

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο Κροάτης ρέφερι, Ιβάν Μπέμπεκ. Δεν του προέκυψαν δύσκολες φάσεις, τον βοήθησε και η εξέλιξη του αγώνα, είχε καλά τρεξίματα και πέρασε απαρατήρητος, εν αντιθέσει με τον ομόλογό του στο πρώτο ματς που καταδίκασε με τα σφυρίγματά του τον Ατρόμητο. Έδειξε κίτρινη στον Φερναντάο για θέατρο σε προσπάθειά του να πάρει πέναλτι στο 76'.

Καθάρισε από νωρίς η Φενέρμπαχτσε, 3-0 τον Ατρόμητο
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Φερναντάο έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Εκείνος άνοιξε τον δρόμο της νίκης, πέτυχε και το τρίτο γκολ, ήταν ορεξάτος, "πονοκεφάλιασε" τους Περιστεριώτες και κέρδισε πόντους στην εκτίμηση του Βίτορ Περέιρα.

Μας άρεσε

Η Φενέρ ήταν σοβαρή και δεν υποτίμησε τον Ατρόμητο, κάνοντας εύκολη τη ρεβάνς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν έτοιμοι γι' αυτό το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, δεν επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να κάνει φάσεις και πήραν δίκαια την πρόκριση.

Δεν μας άρεσε

Ο Γκορμπούνοφ βρέθηκε σε κακή βραδιά. Ο Λευκορώσος τερματοφύλακας φέρει ευθύνη για τα δυο πρώτα γκολ που δέχτηκε η ομάδα του και ήταν ο "αδύναμος κρίκος" σε μια έτσι και αλλιώς αναιμική εμφάνιση του Ατρομήτου στο "Σουκρού Σαράτσογλου". Δεν μειώνεται η πολύ καλή πορεία του, αλλά στην Κωνσταντινούπολη ήταν κακός όπως γενικότερα η αμυντική λειτουργία του Ατρομήτου.

Φενέρμπαχτσε - Ατρόμητος 3-0

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ