EUROPA LEAGUE

Καταγγελία της Σταντάρ στην UEFA για χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία

Καταγγελία της Σταντάρ στην UEFA για χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα όσα έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα Παναθηναϊκός-Σταντάρ με την διπλή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους Βέλγους οπαδούς έκαναν τους ανθρώπους της Σταντάρ να στείλουν καταγγελία στην UEFA.

Διατεθειμένη να κυνηγήσει το θέμα της επίθεσης της ελληνικής αστυνομίας στους οπαδούς της Σταντάρ όπως μπορεί είναι η Βελγική ομάδα με τους εκπροσώπους των Βέλγων να γνωστοποιούν ότι θα κάνουν επίσημη καταγγελία στην UEFA. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Βέλγιο η διπλή αυτή επίθεση προκάλεσε την οργή των Βέλγων και το θέμα δεν θα περάσει έτσι.

Όπως αναφέρουν οι Βέλγοι όλα ξεκίνησαν όταν δυο οπαδοί των πράσινων πήραν μια σημαία των οπαδών της Σταντάρ από τα κάγκελα της Θύρας 6.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: "Στο ημίχρονο της αναμέτρησης η Ελληνική αστυνομία επιτέθηκε στους οπαδούς της Σταντάρ και μάλιστα δυο φορές. Η ηρεμία επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο με τις αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώνουν τους οπαδούς.

Η Σταντάρ γνωστοποίησε ότι θα στείλει επίσημη διαμαρτυρία στην UEFA για την συμπεριφορά της τοπικής αστυνομίας για την επίθεση στους οπαδούς των Βέλγων στο ημίχρονο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δυο Έλληνες οπαδοί άρπαξαν μια σημαία των φίλων της Σταντάρ το οποίο προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών των Βέλγων και στη συνέχεια έγινε η διπλή επίθεση από την αστυνομία".

Η αντίδραση της αστυνομίας κρίθηκε υπερβολική από τους ανθρώπους της Σταντάρ, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της ομάδας Μπρούνο Βενάνζι ο οποίος πήγε για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ο παρατηρητής της UEFA επίσης θα στείλει αναφορά".

Θα πρέπει βέβαια να τονίσουμε ότι ανάμεσα στις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει τα ΜΜΕ στο Βέλγιο υπάρχει και ένας χτυπημένος αστυνομικός και ίσως αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αστυνομίας.

Καταγγελία της Σταντάρ στην UEFA για χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δείτε και βίντεο που ανέβασε οπαδός των Βέλγων στο λογαριασμό του στο facebook κάνοντας μάλιστα LIVE μετάδοση των επεισοδίων.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ