EUROPA LEAGUE

Καρπάτι-ΠΑΟΚ 1-1

Καρπάτι-ΠΑΟΚ 1-1
INTIME SPORTS

Σωτήρης όνομα και πράγμα ο Μπαλάφας, ισοφάρισε στο 55' για τον ΠΑΟΚ (1-1 με την Καρπάτι) και τον έστειλε στους ομίλους του Europa League. Η Καρπάτι είχε προηγηθεί με πέναλτι του Λούκας

Ο ΠΑΟΚ έχει μέσα του το μέταλλο της Ευρώπης και αυτό τον βοηθάει να ξεπερνάει ανώδυνα ακόμη και τις χειρότερες δυσκολίες (όπως οι πολλές απουσίες στον αγώνα με την Καρπάτι) και να προχωράει με το εισιτήριο στο χέρι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

O "Δικέφαλος" στο Λβιβ είχε αγωνιστικό πάθος τόσο που του έδωσε το δικαίωμα να μην χάσει (1-1). Πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Σωτήρης Μπαλάφας ο οποίος στο 55' ισοφάρισε το γκολ που πέτυχε ο Λούκας με πέναλτι (44').

Δεν έκανε μεγάλη εμφάνιση ο ΠΑΟΚ στο Λβιβ, έδειξε και πάλι αδυναμίες δικαιώνοντας τις… κραυγές του Μπόλονι για μεταγραφές αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε.

Ο "Δικέφαλος" ήρθε ισόπαλος 1-1 και πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, γεμίζοντας ευρώ τα ταμεία του και φυσικά τις μπαταρίες του ενόψει της έναρξης και του πρωταθλήματος.

Μάλιστα για να τα καταφέρει, βρήκε ήρωα από το πουθενά. Χρειάστηκε να τραυματιστούν Κοντρέρας, Τσιρίλο και Σαβίνι για να μπει στην ενδεκάδα ο Μπαλάφας και να πετύχει ένα γκολ πραγματικό χρυσάφι.

Γήπεδο: "Ουκρέινα"

Διαιτητής/ Βοηθοί: Φοτρέλ (Γαλλία)/ Αρσό (Γαλλία), Γκριγκόρ (Γαλλία).

Καρπάτι: Μπογκαντίνοφ, Οσίπκο, Μπάλαζιτς, Γκόμεζ, Φεντέτσκι, Τκάτσουκ, Χουντόβιακ, Χολόντιουκ (33' Κραφτσένκο), Λούκας, Κριστόμπαλ (74' Πατσέκο), Μπατίστα (67' Κοπόλοβετς).

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Λίνο, Αρίας, Λάζαρ (87' Λάζαρ), Φωτάκης, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια (82' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (88' Ρομπέρ).

Κίτρινες κάρτες: Λούκας (39', Καρπάτι), Φεντέτσκι (45', Καρπάτι), Τκάτσουκ (54', Καρπάτι)-Γεωργιάδης (24', ΠΑΟΚ), Μαλεζάς (39', ΠΑΟΚ), Μπαλάφας (43', ΠΑΟΚ), Ετό (45', ΠΑΟΚ)

Κόκκινη κάρτα: Φεντέτσκι (69', Καρπάτι)

Σκόρερ: Λούκας (45', πεν. Καρπάτι)-Μπαλάφας (55', ΠΑΟΚ)

Για τον ΠΑΟΚ αποδείχτηκε πως το μεγαλύτερό του πρόβλημα ήταν η απουσία του Γκαρσία και κυρίως της ισχυρής του προσωπικότητας με αποτέλεσμα η Καρπάτι να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή και να φτάνει εύκολα στην περιοχή του Κρέσιτς. Προβλήματα που καλύφθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ η Καρπάτι με το πολύ τραβηγμένο πέναλτι που κέρδισε και ευστόχησε ο Λούκας, είχε μπει και πάλι στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Ο Μπόλονι επέλεξε για μία ακόμη φορά το 4-2-3-1. Η άμυνα μπροστά από τον Κρέσιτς ήταν από τα αριστερά προς τα δεξιά: Λίνο, Μαλεζάς, Μπαλάφας και Έτο. Αμυντικά χαφ οι Λάζαρ και Αρίας και μπροστά τους αγωνίστηκε ο Φωτάκης. Στα άκρα, δεξιά ο Γεωργιάδης και αριστερά ο Βιεϊρίνια με τον Αθανασιάδη στην κορυφή.

Πρόβλημα στο κέντρο

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή όπου αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα με την απουσία του Γκαρσία να είναι φανερή καθώς μπορούσε να προσφέρει ηρεμία και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Υπερβολική ήταν και η αδιαφορία να επιτεθεί αφού η μπάλα γυρνούσε πάντα πίσω.

Αμυντικά η αχίλλειος πτέρνα ήταν η δεξιά πτέρυγα με τους Ετό Γεωργιάδη να έχουν προβλήματα στη συνεργασία τους αλλά και στο μαρκάρισμα των αντιπάλων. Έτσι η Καρπάτι έφτανε εύκολα στην περιοχή του Δικεφάλου αλλά της έλειπε η καλή τελική πάσα που θα έκανε πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Κρέσιτς.

Ακόμα και έτσι ,όμως, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει το γκολ που θα του εξασφάλιζε την πρόκριση με τον Γεωργιάδη να καθυστερεί χωρίς λόγο σε τετ α τετ.

Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 9' όταν μετά από άσκοπο φάουλ του Αθανασιάδη, ο Λούκας έκανε ένα εξαιρετικό σουτ και ο Κρέσιτς απέκρουσε εντυπωσιακά. Εκπληκτικά πράγματα έγιναν στο 22' όταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πετύχουν το γκολ.

Πρώτα η Καρπάτι με τον Χόλοντιουκ να κάνει την κοντινή προβολή αλλά ο Μαλεζάς απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Στην αντεπίθεση ο Αθανασιάδης έκλεψε την μπάλα και με εντυπωσιακή πάσα έβγαλε τετ α τετ τον τον Γεωργιάδη που καθυστερώντας χαρακτηριστικά έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς της Καρπάτι να προλάβουν και να τον κόψουν πάνω στο σουτ.

Και ενώ ο ΠΑΟΚ άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και η Καρπάτι να προσπαθεί να απειλήσει με μακρινές μπαλιές, ήρθε το πέναλτι στο 44'. Ο Χουντόμπιακ εκτέλεσε το φάουλ και ενώ η μπάλα κατέληξε άουτ, ο Φοτρέ υπέδειξε πέναλτι γιατί θεώρησε αδίκως πως ο Ετό ανέτρεψε τον Μπατίστα. Ο Λούκας εκτέλεσε εύστοχα και τα δεδομένα άλλαξαν…

Σοβαρός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ πιο σοβαρός και πειθαρχημένος κρατώντας τους παίκτες της Καρπάτι μακριά από την εστία του Κρέσιτς και αφήνοντάς τους απλά την μπάλα στα πόδια.

Στο 55' ο αγώνας έληξε ουσιαστικά με τον Σωτήρη Μπαλάφα να πετυχαίνει το πιο γλυκό γκολ της καριέρας του. Από εκτέλεση φάουλ του Λίνο ο Αρτινός μεσοαμυντικός με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπογκαντίνοφ.

Τα ψυχολογικά αποθέματα της Καρπάτι είχαν τελειώσει και ο ΠΑΟΚ παίζοντας προσεκτικά κέρδιζε χρόνο. Τα πράγματα έγιναν ακόμα ευκολότερα όταν αποβλήθηκε ο Φεντέτσκι στο 69'.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γεωργιάδης με σπουδαία προσπάθεια και μετά από συνεργασία με τον Αθανασιάδη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ παρότι ο παίκτης του ΠΑΟΚ καλυπτόταν δύο μέτρα.

Μέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, ήταν όμως κακός στην τελική πάσα ενώ και ο επόπτης του έκοψε αδίκως δύο αντεπιθέσεις που μύριζαν γκολ.

Το τελικό σφύριγμα σήμανε τη μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους και πλέον έχει την αγωνία να μάθει τους αντιπάλους του

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ