EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Γκαμπάλα

Το προφίλ της Γκαμπάλα

Η Γκαμπάλα FK, η οποία θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στα play off του Europa League, συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας με την υπάρχουσα μορφής και αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη του αζέρικου ποδοσφαίρου.

Γκαμπάλα FK, μία ομάδα που μετράει 10 χρόνια λειτουργίας με την τωρινή μορφή της και 20 από την ίδρυση του... προγόνου της. Ένα club που περιπλανήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν, μέχρι να εγκατασταθεί οριστικά στην υφιστάμενη έδρα του...

Αυτή είναι η αντίπαλος την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα play off του Europa League, προκειμένου να προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης. Σαφέστατα, θεωρείται εύκολη, αλλά, εάν δεν προσεχθεί, ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα...

Η ιστορία αρχίζει στις 3 Ιουλίου του 1995, στην πόλη Γκόιγκολ του Αζερμπαϊτζάν, όταν ιδρύεται η ομώνυμη ομάδα. Η ομάδα συμμετείχε στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της χώρας χωρίς επιτυχία, μέχρι που στις 4 Ιουλίου του 2005, μετονομάστηκε σε Γκιλανλά. Συγχρόνως, μετεγκαταστάθηκε στην πόλη της Καμπάλα.

Στη νέα έδρα της, ήρθαν καλύτερα αποτελέσματα, όπως ο προβιβασμός στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία της χώρας και η 11η θέση τη σεζόν 2006-2007. Συγχρόνως, στις 31 Αυγούστου του 2007, υιοθετήθηκε η τελική ονομασία του club, η Γκαμπάλα FK.

Το προφίλ της Γκαμπάλα

Το νέο όνομα έφερε... γούρι στην ομάδα, αφού, έφερε την ανοδική πορεία και την προσέλκυση των φιλάθλων της περιοχής. Τη σεζόν 2007-2008 ήρθε η 6η θέση στο πρωτάθλημα και συνεχίστηκε η σταθερή παρουσία στην 5άδα, με αποκορύφωμα την 3η θέση της σεζόν 2013-2014, που έφερε και την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή στο Europa LEague. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν επιτυχής, αφού αποκλείστηκε από τον πρώτο προκριματικό γύρο με δύο ήττες (2-0 και 3-0) από την Κροατική Σιρόκι Μπρίτζεκ.

Στο προηγούμενο πρωτάθλημα η Καμπάλα τερμάτισε ξανά στην 3η θέση και εξασφάλισε εκ νέου την παρουσία της στην ίδια διοργάνωση. Αυτή τη φορά, μάλιστα, ήταν αποτελεσματική στα προκριματικά, αφού προκρίθηκε κατά σειρά επί των Ντιναμό Τιφλίδας (1-2 εκτός, 2-0 εντός), Κουκαρίκι (2-0 εντός, 1-0 εκτός) και Απόλλωνα Λεμεσού (1-0 εντός, 1-1 εκτός).

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, η Καμπάλα θα κυνηγήσει την υπέρβαση της με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Η διοίκηση επιθυμεί να διευρύνει την επιρροή της Γκαμπάλα FK, σχεδιάζοντας την κατασκευή νέου γηπέδου ύψους 15.000 θέσεων, ενώ, στην τεχνική ηγεσία της είχε προσληφθεί ο παλαίμαχος αμυντικός της Άρσεναλ, Τόνι Άνταμς. Αργότερα επέστρεψε ξανά, ενώ τώρα εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή.

Ταυτότητα

Έτος Ίδρυσης: 2005
Χώρα: Αζερμπαϊτζάν
Γήπεδο: Gabala city Stadium(8.000), Bacsel Baku (15.000)
Τίτλοι: -
Προπονητής: Ρόμαν Γκριγκορτσούκ

To ρόστερ

Τερματοφύλακες: Μπεζοτόσνι, Ναζίροφ, Πόποβιτς, Πιετρζκβιεβιτς

Αμυντικοί: Αμπάσοβ, Σάντος, Καμάλοφ, Αμιρκάνοβ, Μουσάγιεφ, Ρικαρντίνιο, Στάνκοβιτς, Βένριντουμπ

Μέσοι: Ντανσταμίροβ, Φλορέσκου, Γκάι, Χουσείνοφ, Μαμάντοφ, Μιρζαμπέκοφ Σαντίκοβ, Ζαργκάροβ

Επιθετικοί: Αντόνοφ, Ντόντο, Ζένζοβ, Ζεκ, Καμανάν, Πόποβιτς

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ