EUROPA LEAGUE

Καλός ο ΠΑΣ, έχασε 1-0 από την Άλκμααρ

Καλός ο ΠΑΣ, έχασε 1-0 από την Άλκμααρ
Άλκμααρ ΠΑΣ Ναδάλες ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε αξιοπρεπέστατα στην Ολλανδία απέναντι στην Άλκμααρ, χάνοντας 1-0 στο μοναδικό λάθος της άμυνας σε ολόκληρο το παιχνίδι (VIDEO).

Εξαιρετική εικόνα για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη στην Ολλανδία. Με άμυνα... μπετόν, μεσαία γραμμή που έτρεχε ασταμάτητα και λίγες αλλά καλές αντεπιθέσεις, δέχθηκε μόλις ένα γκολ και αυτό μετά από αδράνεια.

Οι Ολλανδοί είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά βρήκαν απέναντι τους ένα εκπληκτικό Μιχαήλ που κατάπινε κάθε υποψία επικίνδυνης φάσης. Πλέον το όνειρο παραμένει ζωντανό, αφού σε μία εβδομάδα θα τα ξαναπούν στο Περιστέρι.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΛΚΜΑΑΡ (Φαν Ντεν Μπομ): Ροτσέτ, Ματίας Γιόχανσον, Λούκασεν, Φλααρ, Χαπς, Βούιτενς, Φαν Όφεριμ (Σόιντιενς 87'), Χένρικσεν, Ζαχανμπάχς (Γκαρσία 63'), Ντάμπνεϊ Σόουζα, Βέχορστ (Φράιντεϊ 63').

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνης΄(Κούτρης 61'), Ακόστα, Γιάκος (Χρ. Δώνης 74'), Φερφελής (Μαμπουλού 50').

Κάρτες: Ακόστα (κίτρινη 35'), Τζημόπουλος (κίτρινη 65'), Καρανίκας (κίτρινη 77'), Φλααρ (κίτρινη 79').

Γκολ: 1-0 (Λούκασεν 36').

Το παιχνίδι

Όπως ήταν αναμενόμενο η Άλκμααρ μπήκε πιο δυνατά και κατευθείαν πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Παρόλα αυτά ο ΠΑΣ δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση τουλάχιστον στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης, πέρα από μία επικίνδυνη φάση με τον Ζαχανμπάχς, την οποία καθάρισε ο Μιχαήλ.

Η ομάδα των Ιωαννίνων θα μπορούσε να γίνει απειλητική στο 24ο λεπτό, όμως ο Ναδάλες μόνος μέσα στη μεγάλη περιοχή δεν σούταρε. Από το 30' και μετά τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον ΠΑΣ. Ο Ζαχανμπάχς έχασε πολλές ευκαιρίες με τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί σπουδαίες αποκρούσεις.

Τελικά το 1-0 ήρθε στο 36ο λεπτό μετά από αδράνεια της άμυνας. Εκτέλεση κόρνερ, ο Γιάκος έχασε τον Λούκασεν και αυτός με το κεφάλι άνοιξε το σκορ.

Στο ίδιο μοτίβο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να ισορροπεί λίγο το ρυθμό, προσέχοντας παράλληλα στην άμυνα. Στο 58ο λεπτό οι Ολλανδοί είχαν ένα ξαφνικό σουτ με τον Ζαχανμπάχς, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 76' ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο 1-1, όμως τη σέντρα του Ακόστα από τα αριστερά καθάρισε ο Ροτσέτ. Αν περνούσε η μπάλα, ο Μαμπουλού απλά θα την έστελνε στα δίχτυα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ να μην δέχεται άλλο τέρμα και να ελπίζει, έστω και ελάχιστα, σε ανατροπή του σκορ.

Η φάση του αγώνα

Στο 28ο λεπτό όλο γήπεδο χειροκρότησε έναν αδικοχαμένο φίλο της Άλκμααρ που έφυγε στα 28 του χρόνια. Πραγματικά μοναδική στιγμή με τους φίλους του ΠΑΣ να ακολουθούν και αυτοί. Επίσης στο 78ο λεπτό ο Κούτσης είχε μία εντυπωσιακή ντρίμπλα, ξεπερνώντας δυο αντιπάλους.

Ο διαιτητής

Δεν είχε δύσκολο έργο, αφού η Άλκμααρ είχε την κατοχή.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Αλέξιος Μιχαήλ έκανε συγκλονιστική εμφάνιση. Καίρια τάκλιν, σωστό διάβασμα των φάσεων και καλή καθοδήγηση από την άμυνα. Εξαιρετικοί και οι Ναδάλες, Ακόστα.

Μας άρεσε

Η απίστευτη συγκέντρωση των παικτών του ΠΑΣ. Αλληλοκαλύψεις, αυτοματισμοί και σωστά διαβασμένοι. Σε 2-3 περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν καλύτερες επιλογές στην επίθεση και να έκαναν την ζημιά.

Δεν μας άρεσε

Σε μία φάση χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση και είχαμε γκολ. Ο Γιάκος έχασε τον Λούκασεν και αυτός σκόραρε.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ